Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

SHILAJIT ASHWAGANDA

HerbaDoctor

Shilajit + Ashwagandha 


A shilajit, a Himalaja titkos gyógyítója, a Himalája magashegyi területein található növényi anyagok lebomlásából, a sziklák között képződik, mely elképesztő erőket birtokol magában. Több mint 6000 különböző ősi növény, maradványából származik. Számos ásványi anyag, nyomelem, aminosav és antioxidáns otthona. Elképesztő energiákat ébreszt fel a szervezetben. Tanulmányok is alátámasztják, hogy segíti az energiatermelésben szerepet játszó sejtek működését. Ezáltal csökkentve a fáradságot és növelve az energiát.
Krónikus fáradtság ellen hatásos (a HPA-tengelyre gyakorolt kiegyensúlyozó hatás révén).


Az egészséges élet kiegészítője. Melyet csak a természet képes létrehozni.


Kiszerelése: 25gramm

Egy adagban: 400mg shilajit! (2 kis borsónyi mennyiség) 

Napi adag: 2 kis borsónyi mennyiség. Naponta kétszer 200mg. (4 hét szedése utána 1 hét szünet)

2 HAVI ADAG

Összetevő: finomított shilajit,
7% ashwagandha kivonat, édesgyökér
kivonat


Nincs raktáron
29 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 1 180 Ft
Részletek a termékről.


A Shilajit és Ashwagandha együttesen támogatják a nyugalmat csökkentve a stresszt, valamint növeli az energiát, az életerőt.

A nyugalom és az életerő két olyan fogalom, amelyek egymással szorosan összefüggenek, és együttesen kiegyensúlyozott, boldog életet biztosíthatnak. 

A nyugalom elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember képes legyen megtalálni a békét a mindennapi élet zajában és stresszeiben. Ez az állapot lehetővé teszi számunkra, hogy kiegyensúlyozottan és reakcióképesen kezeljük az élet kihívásait és nehézségeit.

Az életerő pedig az energiát és a lendületet jelenti, amely lehetővé teszi számunkra, hogy aktívan és hatékonyan éljük az életünket. Képesek legyünk a kihívásokkal szembenézni, célokat kitűzni és azokat elérni. Ez az állapot segít bennünket abban, hogy teljes potenciálunkat kihasználva érjük el a boldog és kiegyensúlyozott életet.

A Herbadoctor Shilajit Ashwagandha készítménye pontosan ebben segít, egy kiegyensúlyozott életerős élet elérésében. 

Shilajit + Ashwagandha 

    Életerő , Nyugalom     

Amikor az ashwagandhát és a shilajitot együttesen alkalmazzuk, szinergikus azaz pozitív többlet keletkezik. Így a két hatóanyag egymás hatóanyagait felerősítve összehangoltan segíthet a stresszcsökkentésben, a fokozott energiaszint elérésében és a szervezet általános vitalitásának javításában. Emellett segíthetnek a szervezet számára fontos ásványi anyagok és tápanyagok pótlásában is, amelyek hozzájárulhatnak az egészség fenntartásához és a jó közérzethez.

Az ashwagandha és a shilajit együttes hatása számos területen kiterjed, kombinációjuk jelentős egészségügyi előnyöket kínál. Az ashwagandha (Withania somnifera), amely gyakran nevezik az indiai ginzengnek is, régóta használatos az ájurvédikus gyógyászatban a stresszcsökkentés és az általános jó közérzet elősegítése érdekében. A shilajit egy másik fontos növényi kivonat, amely ásványi anyagokban gazdag és adaptogén tulajdonságokkal rendelkezik, és hagyományosan támogatja az energiaszintet és az immunrendszert.

Amikor az ashwagandha és a shilajit együttesen tovább fokozhatja az egészségügyi előnyöket. Például az ashwagandha stresszcsökkentő és nyugtató hatásai kiegészíthetik a shilajit által biztosított energiaszint növelését és az adaptogén tulajdonságokat. Ezáltal a kombináció segíthet az idegrendszer kiegyensúlyozásában és a stressz tűrő képesség javításában, miközben növeli az energiaszintet és a vitalitást.

Ezenkívül mindkét növény antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a szervezetben a szabad gyökök elleni védekezésben és az öregedés jeleinek csökkentésében. Az antioxidáns hatások segíthetnek megelőzni az egészségügyi problémákat és támogathatják a sejtek egészségét.

Az ashwagandha és a shilajit együttesen történő alkalmazása továbbá hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez és a szervezet általános méregtelenítéséhez is. Az adaptogén hatások révén segíthetik a szervezetnek a külső környezeti és belső stresszorokkal szembeni hatékonyabb védekezését.A Shilajit hatása a szervezetre. 

 • Méregteleníti az egész testet, így akár egy méregtelenítő kúra részese is lehet. 
 • Javítja az emésztést és a tápanyagok felszívódását. 
 • Növeli a nemi vágyat, termékenységfokozó, valamint nagyon jó hatással van a férfi és női hormonrendszerre. Így babatervezés előtt, nagy segítség lehet. 
 • Javítja a memóriát, serkenti az oxigén ellátást az agyban, növeli a koncentrációt és fokozza a mentális funkciókat. Így akár vizsga időszakban nagy segítség lehet. 
 • Csökkenti a szervezet gyulladásos reakcióit. Ezáltal túlterhelt vagy gyulladt izületeknél, kíváló természetes megoldást nyújthat. 
 • Öregedésgátló hatású.
 • Segít a testnek legyőzni a stresszt és a szorongást, biztosítva az érzelmi stabilitást. Ezáltal nehezebb életszakaszban, mindenképpen nagyszerű választás a HerbaDoctor shilajit-ja. 
 • Növeli az energiaszintet, csökkenti a fáradtságot és elősegíti a regenerációt. Krónikus fáradság esetén a legjobb természetes megoldást jelenti. A Shilajit férfiaknak és nőknek. 

Férfiaknak, Sok férfi, aki természetes módon kívánja fokozni vagy fenntartani energiaszintjét és libidóját, gyakran választja ezt a fantasztikus növényi gyantát. Termékenységfokozó! A spermium számát jelentősen növeli, valamint azok mozgékonyságát is.


Nőknek, A női szervezetben segíthet támogatni a petefészkek megfelelő működését, ezáltal hozzájárulva a rendszeres és egészséges menstruációhoz. Valamint fájdalmas menstruáció esetén is hatásos lehet. 
A természet által előállított egyik legteljesebb,

természetes étrend-kiegészítő.

 Fokozza a Q10-koenzim hatását, hasznosulását és felszívódását.

 Javítja a sejtek energiatermelő egységeinek (mitokondriumok) működését.

 Fokozza a fizikai erőt, teljesítményt.

 Képes csökkenteni a szervezet gyulladásszintjét mutató CRP értékét.

 Segíti a tápanyagok felszívódását és a méregtelenítést is, elsősorban a nehézfémek kivezetését.

 


 Milyen problémák esetén lehet hatásos a Herbadoctor Ashwaganda Shilajit? 


 • Energia és Vitalitás növelés: A Shilajit híres energizáló hatásáról, amely segít növelni az energiaszintet és csökkenti a fáradtságot, valamint a hozzáadott tiszta ashwaganda mely egy nagyon elismert és hasznos természetes stresszoldó így segítve az embereket a mindennapi kihívások leküzdésében és a teljesítményük javításában. Azok akik sok stressztől, szorongnak, kimerültek, nehezen tudnak csak elaludni, vagy nem tudják kipihenni magukat, nekik mindenképpen ajánlott a shilajit és ashwaganda együttes gyógyító hatása.
 • Stressz és Szorongás Csökkentés: A Shilajit képes segíteni a stressz és a szorongás kezelésében, elősegítve az érzelmi stabilitást és a belső harmóniát. Valamint a Herbadoctor hozzáadta a kíváló ashwagandát mely az egyik legelismertebb stresszoldó hatással rendelkezik. Így ez a két természetes hatóanyag garantálhatja a nyugodt kiegyensúlyozott életet.
• Immunrendszer Erősítése: A shilajit és ashwaganda rendszeres fogyasztása erősítheti az immunrendszert, segítve a szervezetet a kórokozók elleni küzdelemben és az egészséges állapot fenntartásában.
 • Gyulladásos Reakciók Csökkentése: Gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén segít csökkenteni a szervezetben lévő gyulladásokat, ami hozzájárul az egészséges állapot fenntartásához és a betegségek kockázatának csökkentéséhez.
 • Emésztés és Anyagcsere Javítása.: A Shilajit elősegítheti az emésztést és a tápanyagok hatékonyabb felszívódását, ami hozzájárulhat az egészséges anyagcsere és az   emésztőrendszer működésének javításához.
 Általános Egészségmegőrzés és Vitalitás. A Shilajit rendszeres fogyasztása általános egészségmegőrzéshez és vitalitáshoz is hozzájárulhat, segítve az embereket abban, hogy teljes mértékben kiélvezzék az életüket.Miért egyedi a HerbaDoctor Shilajit+Ashwaganda gyanta?


 A shilajitban garantált tiszta vegyületek vannak! Mellyek segítenek megkötni a szervezetbe kerülő méreganyagok nagy részét. 

 

 A HerbaDoctor shilajit 100%-os himalájai Shilajitot tartalmaz, mely a legértékesebb ezen típusú alapanyagok között. (Hiszen más helykről is lehet shilajit gyantát begyűjteni, de kutatások is alátámasztják, hogy a kegtöbb hatóanyagot tartalmazó shilajit a himalájai shilajit.)


 Több, mint 6000 különböző ősi növény jótékony hatásait élvezheti egyetlen készítményben.

 

 100%-os tiszta finomított shilajitot tartalmaz, hozzáadott adalékanyagot vagy töltőanyagot nem tartalmaz. Kíváló és tiszta minőségét garantáljuk. 

Egyetlen készítményben élvezheti a Shilajit és az Ashwaganda gyógyító hatását. 

 
Gyengült szervezetre?


A shilajit nagyon hasznos lehet a legyengült szervezet felerősítésére, hiszen hatalmas erőket ébreszt fel a szervezetben. Természetes módon gazdag ásványi anyagokban, például vasban, magnéziumban, és más fontos nyomelemekben, amelyek fontosak az egészséges testműködéshez és az energia szint fenntartásához. Ezek az ásványi anyagok segíthetnek pótolni az esetleges hiányokat, amelyek a gyengeség és fáradtság hátterében állhatnak.

Kutatások megállapították, hogy a shilajit segíthet növelni a sejtek energiatermelését, például azáltal, hogy növeli a mitokondriumok aktivitását. Ezáltal növelheti az energiaszintet és segíthet legyőzni a gyengeséget és kimerültséget.A Shilajitról.

Megállapították, hogy egy nagyon bonyolult keverékből áll, amely organikus huminsavakból, növényi és mikrobiális metabolitokból áll.

A Shilajit egy sárgásbarnától fekete-barnaig terjedő biomassza, a himalája sziklái közül kiszivárogó gyanta, különösen az indiai szubkontinens Himalája és Hindukush hegyeiről.

 

A Shilajitot évezredek óta használják különböző országokban hagyományos orvoslás rendszereiben. Sok gyógyító tulajdonságot tulajdonítottak neki, amelyek közül néhányat a modern tudományos értékelés megerősített.


SHILAJIT Az étrend-kiegészítőkben leggyakrabban Shilajit vagy Mumio néven fordul elő. A Shilajit egy jellegzetes sötét színű, sűrű, gyantás állagú anyag, amely a hegyvidéki területeken, mint Ázsia, Kaukázus vagy Dél-Amerika, köves lefolyások formájában található. "Isten csodálatos ajándékának" is nevezik, az Ajurvédában és más hagyományos gyógymódokban használják. Panaceaként, hosszú életelixírként és az életenergiát és a pszichofizikai ellenállóképességet támogató anyagként (adaptogén) tartják számon.

 

A Shilajit rendkívül gazdag és változatos összetevőkben.

Mind organikus, mind ásványi anyagokban, amelyek együttesen kedvező, hatást fejthetnek ki.

 • Vas
 • Mangán
 • Kálcium
 • Magnézium
 • Kálium
 • Kálcium
 • Szelén
 • Huminsav
 • Fulvosav

A Shilajitot 3000 éve ismerik és alkalmazzák a hagyományos gyógyászatban.

 

Milyen shilajitot válasszunk?

Amikor Shilajitot tartalmazó étrend-kiegészítőt választunk, figyeljünk az annak minőségére - a HerbaDoctor Shilajit készítménye garantált a legjobb minőség. Azonban bbizonytalan forrásból származó termékek gyakran kevesebb összetevőt tartalmaznak, mint amennyit deklarálnak, vagy nem tisztított (nem feldolgozott) Shilajitot tartalmaznak, amely potenciálisan toxikus nehézfémeket vagy mikotoxinokat tartalmazhat.


Hogyan keletkezik a shilajit?

A Shilajit egy sűrű, gyantás állagú és sötét színű ásványi-organikus anyag, amely a hegyvidéki területeken található - a Himalájában (India, Nepál, Tibet), az Altáj-hegységben (Oroszország) és a Pamír-hegységben (Tádzsikisztán, Afganisztán), a Kaukázusban és Dél-Amerika Andokban.

Hosszú ideig nem tudták megmagyarázni, hogyan keletkezik a Shilajit. Jelenleg megállapítás, hogy ez az évszázados organikus anyagok – ősi növényi maradványok felhalmozódásának eredménye, amelyek a mikroorganizmusok hatására fokozatosan lebomlanak.

A hegyvidéki környezetben (3000 - 5000 m tengerszint feletti magasságban) a Shilajit egy réteget képez a sziklákon vagy a sziklarészekben, de az erős napsugárzás hatására folyékonyvá válik és lefolyik az alacsonyabban fekvő hegyekbe. Ebből a jelenségből erednek a Shilajit köznyelvi nevei, mint kaotui (a hegyek vére), baragshun (sziklalé), saladzhit (hegyi méz), hegyi balzsam, amelyeket a helyi hegyvidéki lakosság adott neki.

Shilajit, vagy talán Mumio?
A Shilajit az ajurvédában, azaz az Indiából származó gyógyászati rendszerben nagyra értékelt gyógymód. A neve a szanszkritból (az indiai irodalmi nyelvből, amelyet az ókortól a kora újkorig használtak) származik, ami szabad fordításban azt jelenti: "a hegyek ura, a gyengeség pusztítója".

Mumio (vagy mumijo) a Shilajit másik neve, amelyet az Altáj-hegység régiójában élő emberek használnak (Oroszország, Mongólia, Kazahsztán).


Előzetes kutatások szerint az antarktiszi mumijo neuroprotektív (idegsejtekre védő) tulajdonságokkal rendelkezhet. A Shilajit gazdag összetevők kombinációját tartalmazza, mind organikus (60-80%), mind ásványi (20-40%) anyagokból. Az előbbiek között a fulvosavak, huminok, humussavak, gyanta, albuminok, aminosavak, triterpének, szterolok, fenolos vegyületek, aromás karbonsavak és vitaminok találhatók.


Ezen kívül a Shilajit több mint 80 különböző elemet tartalmaz, például káliumot, kalciumot, magnéziumot, rezet, cinket, mangánt, krómot, magnéziumot és vasat.

 

Melyik a legértékesebb shilajit?
A különböző magashegyi régiókból származó Shilajit-minták hasonló fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, de az aktív összetevők tartalma különböző. Néhány elemzés szerint például az orosz mumijohoz képest a himalájai Shilajit több fulvosavat és vasat tartalmaz, ami fekete vagy barna-fekete színét adja. Emiatt lehetségesek különbségek a terápiás hatásukban. Az ajurvédában az álláspont az, hogy a himalájai Shilajit a legértékesebb ezen típusú alapanyagok között.

A Shilajitben található vegyületek legnagyobb csoportja a fulvosavak, és ezek tartalmát használják fel az ebből az alapanyagból készült kivonatok szabványosítására. Úgy gondolják, hogy a fulvosavak, a humussavak és a dibenzo-alfa-pironok a Shilajit fő aktív összetevői, és ezek felelnek meg az egészségügyi előnyökért.

A shilajit hagyományos alkalmazásai közé tartozik:
A csonttörések, ízületi gyulladások, izmok és inak feszülése, csontritkulás, nehezen gyógyuló sebek, bőrbetegségek (ekcéma), pikkelysömör, impotencia, libidó csökkenés, női problémák, vérszegénység, gyomorfekély, cukorbetegség, migrén, szédülés és idegrendszeri problémák (idegzsábák, gyökergyulladás, arcideg bénulás), légzőrendszeri (krónikus bronchitisz, tüdőgyulladás, asztma), kardiovaszkuláris és húgyúti problémák kezelése. A shilajit szedése ajánlott az életerő növelése, a fizikai állóképesség javítása, a stressztűrés növelése és az szorongás enyhítése érdekében is.
A shilajitot erősítő kúrákban, lábadozás idején és súlyos gyengeség esetén.

 

 Hogyan alkalmazzam a HerbaDoctor Shilajitot? 

A volt SZU-ban számos más klinikai kísérletet is végeztek, amelyekben a mumio/shilajit kiegészítésének potenciálját vizsgálták számos betegség és tünet enyhítésére.

Általános kiegészítés
- 200 mg mumio szedése naponta egyszer/kétszer 25-30 napig, majd 1-2 hét szünet.


Csont- és szív-erősítő kezelés, valamint ásványi anyagok és vitaminok hiányának kiegészítése időseknél és lábadozóknál - 200 mg shilajit szedése naponta egyszer, lehetőleg reggel 25 napig.


Csonttörés
- 150-200 mg mumio szedése naponta egyszer, reggel, éhgyomorra. Az alapanyagot 10 napon át kell szedni, majd 5 napos szünetet tartani. Ezt a ciklust legfeljebb 5 alkalommal lehet megismételni.


Ekcéma és pikkelysömör
- szájon át 200 mg alapanyagot kell szedni naponta 10 napig, majd 5 napos szünetet tartani. A ciklust kétszer kell megismételni. Ezen kívül alkalmazhatók 2% -os mumio oldattal készült borogatások is. Ennek elkészítéséhez 600 mg shilajitot és 2 evőkanál vizet használnak. A borogatásokat naponta kétszer 20-30 percig kell a bőrre helyezni. A kezelés akár 4 hétig is tarthat, majd 10 napos szünetet kell tartani.


Parodontózis
- a szájat naponta 20 percig 2% -os mumio oldattal kell öblíteni.


Gyomorfekély
- naponta kétszer 150 mg mumio szedése 20-25 napig .

 

Sportolónak 
Fizikai teljesítménynövelésének fokozására
- naponta kétszer-háromszor 200mg. 

 

Ne felejtsük el, hogyha egyébb multivitamin szed, vegye figyelembe az adagolást, mivel a Shilajit+Ashwagandával történő együtt szedésével nehogy tuladagolja az ásványi anyagot a szervezetében.

 

Vizsgálatok a shilajit hatásáról. 


Hatás a tesztoszteronszintre és a férfi termékenységre:

A shilajitot hagyományosan a férfiak reproduktív egészségének javítására használják. Klinikai vizsgálatot végeztek a shilajit hatékonyságának értékelésére - az egyiket oligospermia (a sperma alacsony spermiumszámával <20 millió/1 ml) diagnosztizált, meddőséggel küzdő férfiakon, a másikat egészséges, 45–55 év közötti férfiakon. A shilajit kivonatának 90 napos kiegészítése (54,8% fulvosavak, napi kétszer 100 mg kivonat) 35 meddő férfinál jelentős növekedést eredményezett a szérum szabad tesztoszteronszintjében (23,5%) és a follikulus stimuláló hormon (FSH) szintjének emelkedésében, ami javította a sperma paramétereit a sperma mennyiségében (37,6%), a teljes spermiumszámban (61,4%) és a spermiumok mozgékonyságában (12,4 -17,4%), valamint a normál morfológiájú spermiumok teljes tartalmában (18,9%).
Az egészséges, 45–55 év közötti férfiak esetében a shilajit (napi kétszer 250 mg) 3 hónapos alkalmazása jelentős növekedést eredményezett a tesztoszteron szintézisében és szekréciójában részt vevő hormonok koncentrációjában (luteinizáló hormon (LH) és dehidroepiandroszteron (DHEA)), valamint a szérum szabad tesztoszteron szintjének növekedésében. Úgy tűnik tehát, hogy a shilajit támogathatja a termékenységet és a szexuális funkciókat azoknál a férfiaknál, akik meddőséggel vagy a férfi nemi hormonok hiányával összefüggő libidócsökkenéssel küzdenek.


Hatás a lipidszintre:

A shilajit 2 g-os kiegészítése (6,61% fulvosavak) 45 napig fiatal embereknél (16-30 év között) jelentős változásokat eredményezett a vérplazma lipidprofiljában.

A vizsgálatok alapján a triglicerid szintjének csökkenését (21,7%), az LDL-koleszterin szintjének csökkenését (22,6%) és az HDL-koleszterin szintjének növekedését (5,8%) észlelték a szérumban. Sajnos nincsenek ilyen vizsgálatok más korcsoportokban, különösen a >40 éves férfiak és a >50 éves nők körében, akiknél a leggyakrabban diagnosztizálják a lipidanyagcsere rendellenességeit, mint az LDL-koleszterin (úgynevezett "rossz koleszterin") magas szintje, a triglicerid magas szintje és az HDL-koleszterin (úgynevezett "jó koleszterin") alacsony szintje. A lipidprofil rendellenességei a szív- és érrendszeri események, mint a szívroham vagy a stroke kockázati tényezői közé tartoznak.

 

Hatás a vércukorszint szabályozására:

A shilajit kivonatának kiegészítése (54,8% fulvosavak, napi kétszer 100 mg kivonat) az étkezés utáni vércukorszint (vércukorszint) átlagosan 6,8%-kal történő csökkenésével járt (90 nap alatt) az intervenció előtti szintekhez képest. A shilajit 500 mg-os alkalmazása napi kétszer 30 napig 61 cukorbetegek csökkentette jelentősen a malondialdehid (a szabad gyök képződésének markere) szintjét az előzetes értékekhez képest. Emellett a shilajit szedése után jelentősen növekedett a kataláz (az oxidatív stressz ellen védő enzim) aktivitása. Úgy tűnik tehát, hogy a shilajit kiegészítés segíthet fenntartani a normális vércukorszintet és csökkenteni a cukorbetegség esetleges szövődményeinek kockázatát.

 

Hatás a fizikailag aktív személyek teljesítményére:

A sportolók és rekreációsan edző emberek, akik 250 mg shilajit kivonatot szedtek (naponta kétszer 3 hétig), hosszabb edzési/gyakorlási időt tapasztaltak (5-től 8 percig) és növekedett az erőfeszítés intenzitása, amit a metabolikus ekvivalens (MET) szintjének vizsgálatával igazoltak. A MET az a mértékegység, amelyet a test által a fizikai aktivitás során felhasznált oxigén mennyiségének becslésére használnak. Minél intenzívebb az aktivitás, annál több az oxigénfogyasztás, és annál magasabb a MET értéke. Azt is megállapították, hogy a sejten kívüli mátrixhoz (ECM) kapcsolódó gének kifejeződésének növekedése miatt a shilajit kiegészítés előnyös adaptációs változásokat válthat ki a vázizmokban. Továbbá a shilajit segíthet a csontokat, inakat és szalagokat felépítő kötőszövet integritásának megőrzésében, többek között a kollagén lebontásának gátlásával az intenzív fizikai erőfeszítés során. Azt feltételezik, hogy a kollagén túlzott lebontása azok közé a tényezők közé tartozhat, amelyek a csontok, inak és izmok sérüléséhez vezetnek.

Ajánlott adagolás: 400 mg, naponta kétszer 200mg.


A shilajitot legjobb naponta kétszer bevenni, reggel (éhgyomorra - étkezés előtt) és délelőtt.
A shilajit esti alkalmazása alvászavarhoz vezethet. Az ajurvédikus elvek szerint az őrölt shilajitot naponta kétszer kell bevenni.
ajánlott a shilajit vagy shilajit kivonat fogyasztása főzött vagy alacsony ásványtartalmú vízzel. Figyelembe kell venni azt is, hogy a shilajittal egyidejűleg ne fogyasszunk citrusféléket, savas ételeket és italokat, mivel a shilajitból a toxikus alumínium felszabadulhat. A shilajit, mint ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag nyersanyag, nem szabad összekeverni multivitaminokkal és más, az étrendet kiegészítő ásványi anyagokkal, mivel túllépheti az ajánlott adagot és túladagolást eredményezhet.

Figyelmeztetés: A shilajit-t nem ajánlott terhes nőknek és szoptató anyáknak. Óvatosság javasolt az immunrendszer gátló gyógyszereket szedőknél és az autoimmun betegségekben (pl. szklerózis multiplex, szisztémás lupus erythematosus (SLE) és reumatoid arthritis (RA)) szenvedőknél. Ezekben az esetekben a shilajit adaptogén és immunmoduláló tulajdonságai ronthatják a betegség lefolyását vagy negatívan befolyásolhatják a gyógyszeres kezelés hatékonyságát.

Adatok amiket tudnia kell.
Cikkszám
SJ002
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!