Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Botanic Flavonoid mix 200 ml

Ár:
7.990 Ft
Hűségpont regisztrált tagoknak:
RÉSZLETEK ITT
320
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Ez a szuper gyümölcsmix 5 különböző gyümölcs velőből állították elő, áfonya velő, bíbor szeder velő, erdei szeder velő, málna velő és eper velő. Így együttesen egymás hatóanyagait felerősítve támogatják a szervezetünket számos különféle flavonoidokkal, ásványi anyagokkal, vitaminokkal valamint hozzáadott almapektinnel. 

A flavonoidok gyógyhatású vegyületek! A növények természetes színező anyaga. Minél változatosabban étkezünk, annál több egészséges növényi vegyületet, mint például flavonoidokat viszünk be a szervezetünkbe. Ezt a növények állítják elő a saját védelmükre, mely megóvja a káros UV sugárzástól és az egyéb növényi kórokozókkal szemben is. Ezek az anyagok hasznosak lehetnek az emberi szervezetnek, hiszen hasonló védelmi funkciót tölthetnek be és fogyasztásuk segítséget nyújthat a szervezetet ért káros hatássokkal szemben. Majdnem minden növényben megtalálhatók, mégis legnagyobb mennyiségben, a zöldségek és gyümölcsök tartalmazzák. Igazi csodaszereknek is emlegetik. A szervezet számára nagyon értékes hatóanyagok a flavonoidok, mivel számtalan antioxidánst tartalmaznak és számos jótékony hatást gyakorolnak az egészségünkre. 

Az almapektin tulajdonképpen az alma rosttartalma, ami rendkívül jó hatással van az emésztésre. A benne lévő oldékony illetve a nem oldékony rostjaival hatékonyan tisztítja ki a beleket, így segítve elő a bélflóra egyensúlyát.

 

napi adag: 4-5ml (1 teáskanál)

Mennyiség:db

Leírás

Milyen betegségek esetén segíthet?

  • Szív- érrendszer megóvása.

  • Szemünk védelmére, látásunk javítására.

  • Emésztési panaszok kezelésére, megelőzésére. Széklet problémák kezelésére. 

  • A kognitív (agyműködés, tanulási készségek) javítása.

  • Motorikus funkciók (egyensúly és mozgáskoordináció) fokozott javulására..

  • Rákos betegség kezelése, megelőzése.

  • Gyulladások kezelésére, vagy megelőzésére.

  • Vértisztításra, véroxigénszint javítására.

  • Immunrendszer támogatására.

  • Szervezet komplex vitamin pótlására.

 

A termékben található gyümölcsök vitaminja, gyógyhatású vegyületei: 

C-vitamin,B1, B2, B6, A-provitamin, E, K, folsav, flavonoidok, antioxidáns, mangán, réz, pektin, növényi rost, vas, mangán, kálcium, foszfor, magnézium, kolin….. 

 

Miért jó a flavonoid mix?

Egyetlen egy termékben több gyümölcs vitamin forrását is élvezhetjük.

Komplexebb védelmet biztosít a szervezetünknek.

A gyümölcsök egyszerre együttesen számos különféle flavonoidot tartalmaznak.

A legtöbb flavonoid, vitaminokkal (A-, C-, E-vitamin) együttesen fejti ki hatását, illetve azok erősíti. Így egymás hatóanyagát felerősítve támogatják a szervezetünket. 

 

Áfonya velő: 

A bogyós gyümölcsök királynője, és valóban megérdemli ezt a hírnevét, mivel az áfonya nagyon gazdag ásványi anyagokban, kalciumban, káliumban, nátriumban, vasban, valamint foszforban. Egy teljes körű védelmet nyújt a szervezetnek. De ami kiemelkedő, hogy az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcs, mivel mindössze egyetlen adag áfonya annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyi található 5 adag almában vagy brokkoliban.
Az egyik legértékesebb antioxidáns benne az antocián, melyek megakadályozzák a vérlemezkék összetapadását ezáltal megelőzhető a vérrögképződés. Nagyon fontos a szemünk védelmére is. Illetve erős rákellenes hatással bír. Meggátolja a rákos sejtek kialakulását.
Ezen kívül számos jótékony hatással van még a szervezetre, a szellemi funkcióra valamint szív- és érrendszerre. Flavonoid tartalma pedig a legnagyobbak közé tartozik.

Egy kis kutatás az áfonyáról: 

A fekete áfonya összetevőinek daganatellenes hatását vizsgálták a tokiói Fruit Processing Research Center kutatói, akik megállapították, hogy a gyümölcs antocianidineket (delfinidin, malvidin) tartalmazó kivonata hatékonyan akadályozta a leukémiáért felelős, humán HL60 humán sejtek növekedését. Kisebb mértékben, de a HCT116 humán vastagbélrák sejtek programozott sejthalálát is kiváltotta a fekete áfonya.

 

Bíbor szeder velő

Szinte felsorolhatatlan mennyi egészségügyi előnnyel bír. Rengeteg flavonoidot tartalmaz illetve nagyon magas a rost tartalma így jótékonyan hat az emésztés és bélrendszerre.  Ezen kívül számtalan vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot rejt ez a gyümölcs. Valamint az áfonyához hasonlóan az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcsökhöz sorolandó. Amerikai Mezőgazdasági minisztérium kutatása szerint a vér antioxidáns tartalmát 10%ról 25%ra emeli.  Illetve ennek a gyümölcsnek is rendkívül magas az antocián tartalma, így nagyon jó hatással van a szív- és érrendszerünkre, szemünk védelmére, szellemi funkciók javítására.

Egy kis kutatás a szederről: 

Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium kutatása szerint, a szeder fogyasztásával megakadályozható a hosszú távú memóriaveszteség.

Szintén az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium kutatása szerint a magas antioxidáns kapacitású ételek megakadályozzák a hajszálerek károsodását is.

 

Erdei szeder velő:

Az erdő egyik legnagyobb antioxidáns forrása, bogyói finomak és egyben gyógyító hatásúak. Jelentős a víz, flavonoid és az ásványi anyag tartalma, illetve tele van vassal. Több bőrbarát vitamint is rejt, mint pl:.C és az E- vitamin. Növényi rost, illetve pektin tartalmában is kimagasló, így bizonyítottan nagyon jó az emésztési problémákra, széklet zavarokra és puffadások enyhítésére. Magas kálium tartalma miatt kedvezően hat a szív- és érrendszerre valamint a vérnyomásra.

Málna velő:

Ez a kis piros gyümölcs rengeteg ásványi anyagot, vitamint, mint pl:. C, B1, B2, A-vitamint rejt. Szépségvitaminként is emlegetett biotin tartalmának köszönhető, szépíti a bőrt és a hajat. Értékes antioxidánst tartalmaz, így erősíti az immunrendszert és kitűnő vértisztító. A- vitaminjának köszönhetően javítja a látást és támogatja a szem védelmét. Rendkívül gazdag flavonoid tartalma, illetve rost tartalma. Így antibiotikum kúra után segít helyreállítani a megterhelt emésztőrendszert és a károsodott bélflórát.

Eper velő:

Az összes gyümölcs közül az eper tartalmazza az egyik legtöbb C-vitamint: míg 15 dkg citrom 70 mg-ot, 15 dkg eper 85 mg C-vitamint tartalmaz! Legnagyobb előnyét mégis antioxidáns tartalmának köszönheti, melyek képesek megkötni a káros atomokat, molekulákat és ionokat, ami a gyulladásokat okozhatja a szervezetben. Illetve nagy mennyiségben található benne B6- vitamin, folsav, jód, kálium, mangán, réz emellett flavonoidokban, rostokban, is igen gazdag. 

 

Egy kis kutatás az eperről:

Kísérletek bizonyítják, hogy az eper vagy eperkivonat rendszeres fogyasztása hosszú távon:  a kognitív (agyműködés, tanulási készségek) és a motorikus funkciók (egyensúly és mozgáskoordináció) fokozott javulását eredményezi.

 

Miért is fontosak a szervezetednek az antioxidánsok, és mik is azok?

A testünk alapból is rendelkezik antioxidánsokkal mivel ezek olyan molekulák, melyek a szabadgyökök mennyiségét szabályozzák a testünkben. Ha ugyanis a szabadgyökök felülkerekednek az antioxidánsokon, oxidációs stressz jelentkezik a testünkben. Mely, ha hosszan tart, károsíthatja DNS-ünket. A DNS károsodása pedig olyan súlyos problémákként is jelentkezhet, mint a rákos megbetegedések vagy a felgyorsult öregedés.

Mik okozhatják a szabadgyökök túlhalmozódását?

Dohányzás, vírusos megfertőzések, antioxidáns hiány, sugárzás(túlzott napozás), alkoholfogyasztás.

Viszont főleg a gyümölcsökben és a zöldségekben, található antioxidánsok nagyban hozzájárulnak e védelem erősségéhez. 

HERBADOCTOR OKOS: A fekete berkenye, rendelkezik a legnagyobb mennyiségű antioxidáns tartalommal nem csak a bogyós, de a többi gyümölcs közül is. Ebből kimagasló az antocián antioxidánsa. 

 

Miért fontos az antocián?

Az antocianin egy bioflavonoid, mely a növények színét is adja, valamint antioxidánsként is funkcionál. Az emberi szervezetre számos pozitív hatást gyakorolhat, javítják a vérellátást, megelőzik az idegrendszeri problémák kialakulását, elősegítik a sejtek közötti kommunikációt, támogatja az egészséges sejteket valamint a rákos sejtek elpusztítását idézi elő, Illetve nem engedi tovább a rákos sejtek szaporodását.

 

Összetevők

Mennyiség/ 200 g

Aktív hatóanyag

RDA %

Áfonya velő

40 g

flavonoidok, természetes C vitamin

n.a

Bibor szeder velő

40 g

flavonoidok, természetes C vitamin

n.a

Erdei szeder velő

40 g

flavonoidok, természetes C vitamin

n.a

Málna velő

40 g

flavonoidok, természetes C vitamin

n.a

Eper velő

40 g

flavonoidok, természetes C vitamin

n.a

Szőlő cukor

5 g

szénhidrát

n.a

Alma pektin 

5 g

komplex szénhidrát

n.a

Kálium-szorbát

0,2 g

-

-

 

Javasolt napi adag: 1 teás kanál, 4 - 5 ml , 40 napra elegendő

Használata: Fogyasztás előtt felrázni. Étkezés előtt vagy után legalább 30 perccel a legideálisabb a bevitele. Önmagában vagy tetszőleges, nem forró folyadékban feloldva fogyasztható. 

6 éves kortól alkalmazható. (fél adag)

Figyelmeztetés: Bármely összetevőre való allergia esetén a készítmény fogyasztása nem ajánlott!

Tárolás: Bontás után hűtőben tárolandó!

Leírás és Paraméterek

Milyen betegségek esetén segíthet?

  • Szív- érrendszer megóvása.

  • Szemünk védelmére, látásunk javítására.

  • Emésztési panaszok kezelésére, megelőzésére. Széklet problémák kezelésére. 

  • A kognitív (agyműködés, tanulási készségek) javítása.

  • Motorikus funkciók (egyensúly és mozgáskoordináció) fokozott javulására..

  • Rákos betegség kezelése, megelőzése.

  • Gyulladások kezelésére, vagy megelőzésére.

  • Vértisztításra, véroxigénszint javítására.

  • Immunrendszer támogatására.

  • Szervezet komplex vitamin pótlására.

 

A termékben található gyümölcsök vitaminja, gyógyhatású vegyületei: 

C-vitamin,B1, B2, B6, A-provitamin, E, K, folsav, flavonoidok, antioxidáns, mangán, réz, pektin, növényi rost, vas, mangán, kálcium, foszfor, magnézium, kolin….. 

 

Miért jó a flavonoid mix?

Egyetlen egy termékben több gyümölcs vitamin forrását is élvezhetjük.

Komplexebb védelmet biztosít a szervezetünknek.

A gyümölcsök egyszerre együttesen számos különféle flavonoidot tartalmaznak.

A legtöbb flavonoid, vitaminokkal (A-, C-, E-vitamin) együttesen fejti ki hatását, illetve azok erősíti. Így egymás hatóanyagát felerősítve támogatják a szervezetünket. 

 

Áfonya velő: 

A bogyós gyümölcsök királynője, és valóban megérdemli ezt a hírnevét, mivel az áfonya nagyon gazdag ásványi anyagokban, kalciumban, káliumban, nátriumban, vasban, valamint foszforban. Egy teljes körű védelmet nyújt a szervezetnek. De ami kiemelkedő, hogy az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcs, mivel mindössze egyetlen adag áfonya annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyi található 5 adag almában vagy brokkoliban.
Az egyik legértékesebb antioxidáns benne az antocián, melyek megakadályozzák a vérlemezkék összetapadását ezáltal megelőzhető a vérrögképződés. Nagyon fontos a szemünk védelmére is. Illetve erős rákellenes hatással bír. Meggátolja a rákos sejtek kialakulását.
Ezen kívül számos jótékony hatással van még a szervezetre, a szellemi funkcióra valamint szív- és érrendszerre. Flavonoid tartalma pedig a legnagyobbak közé tartozik.

Egy kis kutatás az áfonyáról: 

A fekete áfonya összetevőinek daganatellenes hatását vizsgálták a tokiói Fruit Processing Research Center kutatói, akik megállapították, hogy a gyümölcs antocianidineket (delfinidin, malvidin) tartalmazó kivonata hatékonyan akadályozta a leukémiáért felelős, humán HL60 humán sejtek növekedését. Kisebb mértékben, de a HCT116 humán vastagbélrák sejtek programozott sejthalálát is kiváltotta a fekete áfonya.

 

Bíbor szeder velő

Szinte felsorolhatatlan mennyi egészségügyi előnnyel bír. Rengeteg flavonoidot tartalmaz illetve nagyon magas a rost tartalma így jótékonyan hat az emésztés és bélrendszerre.  Ezen kívül számtalan vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot rejt ez a gyümölcs. Valamint az áfonyához hasonlóan az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcsökhöz sorolandó. Amerikai Mezőgazdasági minisztérium kutatása szerint a vér antioxidáns tartalmát 10%ról 25%ra emeli.  Illetve ennek a gyümölcsnek is rendkívül magas az antocián tartalma, így nagyon jó hatással van a szív- és érrendszerünkre, szemünk védelmére, szellemi funkciók javítására.

Egy kis kutatás a szederről: 

Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium kutatása szerint, a szeder fogyasztásával megakadályozható a hosszú távú memóriaveszteség.

Szintén az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium kutatása szerint a magas antioxidáns kapacitású ételek megakadályozzák a hajszálerek károsodását is.

 

Erdei szeder velő:

Az erdő egyik legnagyobb antioxidáns forrása, bogyói finomak és egyben gyógyító hatásúak. Jelentős a víz, flavonoid és az ásványi anyag tartalma, illetve tele van vassal. Több bőrbarát vitamint is rejt, mint pl:.C és az E- vitamin. Növényi rost, illetve pektin tartalmában is kimagasló, így bizonyítottan nagyon jó az emésztési problémákra, széklet zavarokra és puffadások enyhítésére. Magas kálium tartalma miatt kedvezően hat a szív- és érrendszerre valamint a vérnyomásra.

Málna velő:

Ez a kis piros gyümölcs rengeteg ásványi anyagot, vitamint, mint pl:. C, B1, B2, A-vitamint rejt. Szépségvitaminként is emlegetett biotin tartalmának köszönhető, szépíti a bőrt és a hajat. Értékes antioxidánst tartalmaz, így erősíti az immunrendszert és kitűnő vértisztító. A- vitaminjának köszönhetően javítja a látást és támogatja a szem védelmét. Rendkívül gazdag flavonoid tartalma, illetve rost tartalma. Így antibiotikum kúra után segít helyreállítani a megterhelt emésztőrendszert és a károsodott bélflórát.

Eper velő:

Az összes gyümölcs közül az eper tartalmazza az egyik legtöbb C-vitamint: míg 15 dkg citrom 70 mg-ot, 15 dkg eper 85 mg C-vitamint tartalmaz! Legnagyobb előnyét mégis antioxidáns tartalmának köszönheti, melyek képesek megkötni a káros atomokat, molekulákat és ionokat, ami a gyulladásokat okozhatja a szervezetben. Illetve nagy mennyiségben található benne B6- vitamin, folsav, jód, kálium, mangán, réz emellett flavonoidokban, rostokban, is igen gazdag. 

 

Egy kis kutatás az eperről:

Kísérletek bizonyítják, hogy az eper vagy eperkivonat rendszeres fogyasztása hosszú távon:  a kognitív (agyműködés, tanulási készségek) és a motorikus funkciók (egyensúly és mozgáskoordináció) fokozott javulását eredményezi.

 

Miért is fontosak a szervezetednek az antioxidánsok, és mik is azok?

A testünk alapból is rendelkezik antioxidánsokkal mivel ezek olyan molekulák, melyek a szabadgyökök mennyiségét szabályozzák a testünkben. Ha ugyanis a szabadgyökök felülkerekednek az antioxidánsokon, oxidációs stressz jelentkezik a testünkben. Mely, ha hosszan tart, károsíthatja DNS-ünket. A DNS károsodása pedig olyan súlyos problémákként is jelentkezhet, mint a rákos megbetegedések vagy a felgyorsult öregedés.

Mik okozhatják a szabadgyökök túlhalmozódását?

Dohányzás, vírusos megfertőzések, antioxidáns hiány, sugárzás(túlzott napozás), alkoholfogyasztás.

Viszont főleg a gyümölcsökben és a zöldségekben, található antioxidánsok nagyban hozzájárulnak e védelem erősségéhez. 

HERBADOCTOR OKOS: A fekete berkenye, rendelkezik a legnagyobb mennyiségű antioxidáns tartalommal nem csak a bogyós, de a többi gyümölcs közül is. Ebből kimagasló az antocián antioxidánsa. 

 

Miért fontos az antocián?

Az antocianin egy bioflavonoid, mely a növények színét is adja, valamint antioxidánsként is funkcionál. Az emberi szervezetre számos pozitív hatást gyakorolhat, javítják a vérellátást, megelőzik az idegrendszeri problémák kialakulását, elősegítik a sejtek közötti kommunikációt, támogatja az egészséges sejteket valamint a rákos sejtek elpusztítását idézi elő, Illetve nem engedi tovább a rákos sejtek szaporodását.

 

Összetevők

Mennyiség/ 200 g

Aktív hatóanyag

RDA %

Áfonya velő

40 g

flavonoidok, természetes C vitamin

n.a

Bibor szeder velő

40 g

flavonoidok, természetes C vitamin

n.a

Erdei szeder velő

40 g

flavonoidok, természetes C vitamin

n.a

Málna velő

40 g

flavonoidok, természetes C vitamin

n.a

Eper velő

40 g

flavonoidok, természetes C vitamin

n.a

Szőlő cukor

5 g

szénhidrát

n.a

Alma pektin 

5 g

komplex szénhidrát

n.a

Kálium-szorbát

0,2 g

-

-

 

Javasolt napi adag: 1 teás kanál, 4 - 5 ml , 40 napra elegendő

Használata: Fogyasztás előtt felrázni. Étkezés előtt vagy után legalább 30 perccel a legideálisabb a bevitele. Önmagában vagy tetszőleges, nem forró folyadékban feloldva fogyasztható. 

6 éves kortól alkalmazható. (fél adag)

Figyelmeztetés: Bármely összetevőre való allergia esetén a készítmény fogyasztása nem ajánlott!

Tárolás: Bontás után hűtőben tárolandó!

Vásárlóink véleményei

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!