Botanic szőlőmag őrlemény kapszula
Hűségpont regisztrált tagoknak:
RÉSZLETEK ITT |
160 |
Elérhetőség: | Raktáron |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
A szőlőmag kivonat jól ismert antioxidáns forrás, anyagai támogathatják a vénás keringést, segíthetnek fenntartani az egészséges ereket, védelmet nyújthatnak a szabadgyökök ellen. Adagolási javaslat: Napi ajánlott mennyiség 2-3 kapszula. |
|
|
Leírás és Paraméterek
Mi található a szőlőmagban?
A szőlőmag tartalmaz rostokat, fehérjét, olajokat, tanninokat, nagy mennyiségben antioxidánsokat, mint például E-vitamint, flavonoidokat, linolénsavat, polifenolokat (például rezveratrolt, amelynek közismerten és bizonyítottan kedvező élettani hatásai vannak).
Mi sem bizonyítja jobban a rezveratrol hatását, mint az a „francia paradoxonnak” nevezett jelenség, amelyet epidemiológiai vizsgálatok során figyeltek meg. Franciaországban ugyanis a magas zsírfogyasztás ellenére alacsonyabb a szív- és érrendszeri megbetegedések miatti halálozási arány, mint más hasonló fejlettségű államokban.
Azt feltételezik, hogy ez a vörösborfogyasztási szokásokkal áll összefüggésben. A vörösborban – és a kék szőlőben – található rezveratrol kedvező élettani és biokémiai hatásai széleskörűek: tágítja az ereket, gátolja a vérlemezkék összecsapódását, csökkenti a gyulladásokat, gátolja a daganatok növekedését, lassítja az öregedést, megakadályozhatja a cukorbetegség szövődményeinek kialakulását.
Szőlőmagőrlemény
A szőlőmag felhasználásának másik lehetősége a hideg sajtolással kipréselt szőlőmagok mikroőrleménnyé alakítása, amelynek eredményeképpen minden a szőlőmagban megtalálható antioxidáns még koncentráltabban lesz jelen. A szőlőmagőrlemény por állagú, frissszőlőmag-ízű, és 100%-osan felszívódik a szervezetben. Az őrleményben van rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epikatechin, oligomer proantocianidin, P1-, P2-, B1-, B2-, B3-vitamin, értékes ásványi anyagok (vas, magnézium, réz, cink, szelén, kálium). Külsőleg alkalmazva rugalmassá teszi a bőrt, ránctalanít. Belsőleg gyulladáscsökkentő, élénkíti az agyműködést, erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterinszintet, megakadályozza az érelmeszesedést, fokozza a véráramlást, csökkentve a hisztamin termelődését enyhíti az allergiás tüneteket, védi a szaruhártyát. Magas rosttartalmával segíti az emésztőrendszer egészségének megőrzését.