Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Geyser vízszűrő

Ár:
13.990 Ft
Hűségpont regisztrált tagoknak:
RÉSZLETEK ITT
560
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A Geyser Euro vízszűrő nem csak egy egyszerű víztisztító berendezés, hanem egy olyan készülék, amely a csapvízből alkalikus vizet állíthat elő minimális költség mellett. Kiszűrheti a vízből a szennyeződéseket, a rozsdát, a homokot, nehézfémeket, radioaktív anyagokat, a klórt, mikroorganizmusokat, E-coli-t, Hepatitis vírust, Escherichia coli-t, a növényvédőszereket, gyógyszermaradványokat, rákkeltő anyagokat. 
Ajándékba szánod? Szeretnél dísztáskát is vásárolni? Jelöld be melyiket!
Geyser vízszűrő betét Geyser vízszűrő betét
4.950 Ft
Mennyiség:db

Leírás és Paraméterek

Szagtalaníthatja és kellemes ízűvé teheti a vizet. Minden átlagos szabványméretű csaptípushoz csatlakoztatható és a váltószelep segítségével Ön szabályozza, hogy mikor használ szűrt vizet. A csapvizet ugyan tisztítják klórral, de az elöregedett csőhálózaton keresztül (ami 30-40 éves) mire a lakásunkba ér a víz, a csöveken megtelepedett baktériumokkal, rozsdával és minden más nemkívánatos anyagokkal szennyeződhet. Tisztítsa meg a csapvizet Geyser Euro-val - minimális költségen - és fogyasszon egészséges, tiszta, alkalikus vizet! 1 db fém összekötő idomot tartalmaz a doboz (a belső menetes csapokhoz).

A Geyser Euro vízszűrő előnyei:

  • magas hatékonysággal tisztíthatja meg a csapvizet
  • elegáns, könnyen kezelhető kivitel, beszerelése nem igényelhet szaktudást
  • nagy kapacitású szűrőbetét (kb. 3.000 liter szűrt víz vagy 6 hónap)
  • újrahasznosítható, mosható, felfrissíthető szűrőbetét (maximum fél évente javasoljuk a szűrőbetét cserét).
  • minimális költséggel elért víztisztítás

A vízszűrő beüzemelése

Átlagos egyen szabványméretű csaptípushoz csatlakoztatható, külső-belső átmérő Kb.: 22 / 24 mm. Néhány csaptelep esetén a menet keresztmetszetének mérete következtében egyedi átalakító szükséges (néhány IKEA-s, illetve kihúzható fejjel rendelkező csaptelepre nem csatlakoztatható).

A beüzemelés nagyon egyszerű (szaktudást nem igényel): A csap végén lévő habosító perlátort le kell tekerni. A fehér megszorító kupakkal meg kell húzni a Geyser Euro szűrőt, hogy a betét ne lötyögjön benne. A leszerelt perlátor helyére, a menetbe kell beletekerni a Geyser Euro szűrőt. Ezek után a szűrő használatra kész. A kis fekete karral lehet szabályozni, hogy szűrt vizet használunk -e. Amennyiben belső menetes a csap, ki kell csavarni a belső menetes gyűrűt. Ebben az esetben kell használni az összekötő idomot. Be kell csavarni az idomot a vastagabb végével a csap belső menetes részébe. Ezután kell csatlakoztatni a krómozott szűrőtestet a menetes részével az összekötő idom segítségével a csaphoz.

Fontos! Kérjük, hogy a vízváltó kar és a szűrőház közötti rögzítésnél ne szerelje szét, ne húzza szét a készüléket. A gyári rögzítésen belül egy puha, szilikon tömítés található, mely szétszedés esetén megsérül és nem tudjuk pótolni (otthoni körülmények között még új tömítéssel sem lehetne szakszerűen és hibátlanul összeszerelni). Szétszedés esetén a termék garanciáját veszti, mert nem lesz többé működőképes!

Geyser Euro csapra szerelhető vízszűrő

Az 1-es fázisban a vízben lévő szennyeződések, rozsda, homok stb. megkötődnek a szűrőbetét külső felületén.

A 2-es fázisban kémiailag kötődnek meg a nehézfémek, radioaktív elemek, klór- és foszfor bázisú szerves anyagok.

A 3-as fázisban a szűrőbetétbe beleolvasztott ezüst hatására a baktériumok és vírusok szaporodásának megakadályozása történik.

Geyser Euro tisztítási hatékonyság

Szennyeződések

Élettartam eleje

Élettartam közepe

Élettartam vége

Lebegő szilárd anyagok > 0,5 mk

100%-os

100%-os

100%-os

Zavarosság

95%-os

100%-os

100%

Szín

87%-os

90%-os

90%-os

Klór

99%-os

90%-os

90%-os

Ólom, kadmium, cézium -137

95%-os

95%-os

95%-os

Összes vas

85%-os

90%-os

90%-os

Szerves összetevők

95%-os

95%-os

95%-os

Aragon nanotechnológiás szűrőbetét

A Geyser Euro vízszűrőben található Aragon - nanotechnológiás - szűrőbetét több vízkezelési módszert is kombinál: mechanikus-, ioncserén alapuló és adszorpciós eljárásokat. Az Aragon szűrőbetét alapja egy SGS-polimer alapú anyag. A térgömb alakú polimereket (SGS-polimerek) először a Szovjetunióban állították elő, a 20. század közepén. Az eljárás világszabadalommal védett, és ma csak a Geyser rendelkezik ennek az anyagnak a sorozatgyártási technológiájával. Az SGS-polimerek radikálisan új anyagok, melyek háromféle szűrést kombinálnak: mechanikai, szorpciós és ioncserés szűrés. Egyik ismert szorpciós anyag sem távolít el ilyen széles körű kémiai vegyületeket, mint az SGS-polimerek. Az SGS-polimerek olyan makromolekuláris vegyületek, melyeket különböző monomerekből állítanak elő. Az SGS-polimerek szintézisének folyamatában - mikroglobulumok (mikro-gömböcskék) - a tekercsben meghajlított hosszú polimer láncok képződnek. A mikroblobuláknak (mikro-gömböcskéknek) nagy belső felületi szerkezetük van (akár 500 m2 / gramm). Magának a felületnek aktív csopotjai vannak, melyeken az ioncserélő folyamatokat végzik. A cserélhető ionok közvetlen kölcsönhatásba lépnek a kémiailag aktív polimer felülettel. Az Aragon technológia világszabadalommal védett!

A mechanikai szennyeződések (rozsda, homok) eltávolítása főként a polimer felületi rétegben történhet (az anyag külső pórusainak méreténél nagyobb méretű részecskék mechanikai szűrését végzi). A polimer anyag pórusmérete 0,01 és 3,5 mkm közötti tartományban változhat. A szűrőcsatornának összetett kanyargós formája van, amelynek gradiens porozitása megakadályozhatja a szűrt szennyeződések kiürítését a tisztított vízbe, amely gyakran előfordulhat a nyomásugrások során. A szabad csatornák száma az anyagban fokozatosan csökkentheti a tisztított víz nyomását. Az Aragon szűrő labirintus-szerű belső szerkezete akadályként szolgálhat a mikroorganizmusok számára. A baktériumok és vírusok túlnyomó része hosszúkás alakú (0,5 és 20,0 mkm között), ezért csapdába esnek az anyag csatornáiban. A polimerben "elfogott" mikroorganizmusok  visszaszorítása érdekében a szűrőben lévő beleolvasztott ezüst anyag teljesen megakadályozhatja azok szaporodását, valamint a tisztított vízbe való visszajutását.

Az oldott kémiai elemeket (az alumíniumtól kezdve a nehézfémekig, a klór, a foszfor bázisú szerves anyagok, valamint a radioaktív elemek) és azok vegyületeit ioncsere és szorpciós mechanizmus útján távolíthatja el a vízből. A resorcin alapú polimer bázisú Aragon, a legjobb eredményeket mutathatja a vízben lévő káros szennyeződések komplex eltávolításában.

Sikeresen teljesítette az ivóvíz-tisztító rendszerekben alkalmazandó orosz és nemzetközi szabványok szigorú megfelelőségi vizsgálatait. A csernobili baleset utáni szennyeződésnek kitett régiókban az Aragon szorbenst sikeresen alkalmazták a víz kezelésre.

Kemény víz lágyítása Aragon szűrővel

A kvázi-lágyítás az ARAGON anyag egyedülálló jellemzője. A keménységet okozó sók szerkezete megváltozhat, amikor a víz átmegy a szűrőanyagon. A víznek olyan tulajdonságai lehetnek, amelyek kedvező hatással lehetnek az élő szervezetekre. A vízlágyítás és a vízkőképződés megakadályozásának hagyományosan alkalmazott módszerei az ioncserélés és a fordított ozmózis. Mindkét módszer csupán eltávolítja a túlzott arányban jelenlévő keménységet okozó sókat a vízből. Ezek a módszere megbízhatóak, ám viszonylag drágák.

A vízkőképződés megelőzésének egy alternatív módja, hogy a keménységet okozó sókat benne hagyjuk a vízben, viszont megváltoztatjuk a szerkezetüket, így nem képeznek kemény lerakódásokat melegítéskor. A vízkő általában kalcium-karbonátot tartalmaz kalcit formájában. Van azonban a kalcium-karbonátnak egy másik kristályos módosulása - az aragonit. Az aragonit kristályok egyesülési és felületi tapadási képessége lényegesen alacsonyabb, mint a kalcité. A víz Geyser Aragon szűrőn történő átáramlásának eredményeként a keménységet okozó sók aragonit szerkezet képződését kísérleti alapon is megerősítették. A kicsapódó és rombikus aragonit kristályok kristályos szerkezete egyértelműen látható a mikroszkópon keresztül. Az Orosz Tudományos Akadémia Ásványi Nyersanyagok Országos Intézete által elvégzett röntgen elemzésének eredményei szintén azt bizonyítják, hogy a vízben az aragonit formában jelenlévő kalcium-karbonát tartalom jelentősen növekszik az Aragonon keresztül történő szűrést követően. Mindeddig a mágneses vízkezelés volt az egyetlen módszer, amely az aragonit ezen tulajdonságát alkalmazta a vízkő eltávolításra. A kemény víz Geyser Aragon szűrővel történő kezelése különféle földrajzi régiókban minden esetben ugyanezt a hatást érte el. Még akkor is, ha a szűrő ioncserélő kapacitása már kimerült, a Geyser szűrőn keresztülfolyó víz nem képez vízkövet, sőt lemossa a már meglévőt is.

Az Aragonnal kezelt víz csökkentheti a vesekő képződés kockázatát

Figyelembe véve azt a tényt, hogy az aragonitvíz nem képez vízkövet, és fokozatosan oldja fel a régi lerakódásokat, arra utalhat, hogy az ilyen víz hasonló hatása megfigyelhető az élő szervezeten, a nefrolitok (vesekő) feloldódásánál is. A Katonai Orvostudományi Akadémián (Szentpétervár) vizsgálták az Aragon anyagon keresztül szűrt víz élő szervezetekre gyakorolt hatását. Kettős vak vizsgálatot végeztünk két csoport fehér patkányon 30 nap alatt. Az első csoport állatai kemény csapvizet kaptak, míg a második csoportba tartozó állatok ugyanezt a vizet kapták, de a vizet Aragon anyagon keresztül szűrték.

Mielőtt a 2. csoportba tartozó patkányok megkapták a vizet, a szűrőt hosszú ideig kemény vízben működtették. Ennek eredményeként telített volt kalcium- és magnézium-sókkal, és a kiindulási és szűrt víz keménysége szinte egyenlő volt. Ez által kizártuk a víz összetétel kémiai változásának megengedett tényezőjét, így csak a „kvázi-lágyítás” patkányokra gyakorolt hatását vizsgáltuk. A vizeletben lévő lerakódások elemzése alapján a különböző csoportok állatai közötti jelentős különbségeket kaptuk meg. Az első csoportba tartozó állatok vizelete nagy kristályokat tartalmazott, amelyek képesek nefrolitok (vesekő) képződésére. Mozgás közben ezek a kristályok mechanikus károsodást okoznak a vesék és a húgyutak belső szöveteiben. Ezt a hipotézist megerősíti a fehérjék és a vér jelenléte a vizeletben. Ezek a mikro sérülések hozzájárulhatnak a belső fertőzések kialakulásához.

Kijelenthetjük, hogy a Geyser szűrővel szűrt kemény víz fogyasztása a vizeletben lévő, kőképződést kiváltó kristályok számának és méretének csökkenéséhez vezethet. A vizelet összetétel ilyen pozitív változása azért lehetséges, mert az aragonit részét képező szervezet jobban asszimilálja a megnövekedett kalcium-beáramlásra és a kalciumra adott reakciót. A keménységet okozó sók aragonit formája megkönnyítheti a kalcium asszimilálódását (beépülését), javíthatja a gyomor és bélrendszer és a máj funkcióit, csökkentheti a vesék terhelését, és csökkentheti a vesekő kialakulásának esélyeit.

Geyser Euro csapra szerelhető víztisztító beüzemelési útmutató

Kérjük először ellenőrizze, hogy minden tartozék benne van-e a csomagban.

  • krómozott vízszűrő test
  • összekötő idom (fehér, műanyag)
  • szűrőbetét műanyag tubusban
  • szűrőzáró kupak megszorító

A beüzemelést azzal kezdjük, hogy megnézzük, hogy az a csaptelep, amelyre fel kívánjuk szerelni a vízszűrőt, külső vagy belső menetes.

Ha külső menetes, csavarja le a külső szorítógyűrűt, és vegye ki a kis fémszűrőt. Ebben az esetben az összekötő idomot (2) nem kell használnia.

Ha belső menetes, csavarja ki a belső menetes  gyűrűt, és vegye ki a kis fémszűrőt. Ebben az esetben használja az összekötő idomot. Csavarja be az idomot a vastagabb végével a csap belső menetes részébe. Ezután csatlakoztassa a krómozott szűrőtestet (1) a menetes részével az összekötő idom segítségével a csaphoz.

Csavarja le a szűrőtartály zárókupakját, és helyezze bele a szűrőbetétet úgy, hogy a szűrőn lévő lyuk lefelé nézzen. Csavarja vissza a zárókupakot úgy, hogy pontosan illeszkedjen.

A váltószelep segítségével Ön határozza meg, mikor használ szűrt vizet. Javasoljuk, hogy mosogatáshoz ne a szűrt vizet használja! A szűrő átlagosan 3000 liter csapvízet képes megszűrni. Higiéniai okoból javasoljuk fél évente cserélni a szűrőbetétet. A fél év időtartamon belül regenerálásra és tisztításra is szükség lehet!

A Geyser Euro csapra szerelhető vízszűrőhöz a vízszűrő betétet webáruházunk folyamatosan tartja, így csere esetén biztosítani tudjuk a betétet!

Önjelző vízszűrő betét

Amennyiben a szűrő használata közben tartósan fennakadást tapasztal, a szűrőt át kell mosni néhány percen keresztül víz áteresztésével. Ezt a folyamatot, a szűrő tiszta vízzel történő feltöltése előtt kell elvégezni. Amennyiben használat közben a szűrő eldugul, ez a vízáram és a szűrőteljesítmény csökkenéséhez vezet. Az áramlás intenzitásának csökkenése függ a víz minőségétől és mennyiségétől. Ha csökken a szűrési sebesség, az azt jelenti, hogy a szűrőbetét tisztítása (regenerálása) vagy cseréje szükséges.

Aragon szűrőbetét regenerálása, tisztítása

A vételezett víz minőségétől a 3.000 liter vagy fél éves időtartamon belül többször is szükség lehet a vízszűrő betét tisztítására / regenerálására. Elzárt keverőcsap mellett a kart zárja el és vegye ki a szűrőbetétet a figyelmeztetések betartásával. A szűrőbetét tisztítása két lépésből áll:

Mechanikus tisztítás: Tisztítsa meg a szűrőbetétet puha kefével (pl. fogkefével) forró vízpermet alatt. A vékony felszíni réteg eltávolítása után a tisztítási hatékonyság javul.

Ioncserélő tulajdonság visszaállítása: 3%-os citromsavat kell készíteni (0,5 teáskanálnyi 100 ml vízhez) és a szűrőbetétet ebbe kell belemártani. Az oldat teljesen lepje el a szűrőbetétet. Hagyja a szűrőbetétet az oldatban egy éjszakára (kb. 10 órára), majd öntse ki az oldatot és merítse a szűrőbetétet szódabikarbóna-oldatba (0,5 teáskanálnyi egy pohár vízhez) 30 percig. Ezután helyezze a szűrőbetétet a szűrőházba és 3-5 percen keresztül mossa át folyóvízzel. A szűrő készen áll a használatra.

Garancia: 1 év

Fontos! Kérjük, hogy a vízváltó kar és a szűrőház közötti rögzítésnél ne szerelje szét, ne húzza szét a készüléket. A gyári rögzítésen belül egy puha, szilikon tömítés található, mely szétszedés esetén megsérül és nem tudjuk pótolni (ottoni körülmények között még új tömítéssel sem lehetne szakszerűen és hibátlanul összeszerelni). Szétszedés esetén a termék garanciáját veszti, mert nem lesz többé működőképes!

Származási ország: Oroszország

Vásárlóink véleményei

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!