Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Vásárlóink tapasztalatai

Kobzos Cintia tapasztalatai a vitaminjainkról

A vitaminok számos módon támogathatják szervezetünk védekező képességét, felhasználásuk sokrétű lehet. Most a vitaminok bőrápolásban játszott szerepéről és azok fontosságáról osztotta meg velünk gondolatait és tapasztalatait Kobzos Cintia sminkes és kozmetikus, aki már több éve használja a termékeinket.

Mielőtt belevágnánk a téma kifejtésébe, kérlek, mesélj kicsit magadról, a munkádról és a mindennapjaidról, hogy az olvasóink picit jobban megismerhessenek.

A sminkelés iránti szeretetem már egészen kicsi korom óta jelen van az életemben, mely mára a szenvedélyemmé és a hivatásommá vált. Mindig is lenyűgözött a sokszínűség, ami a szakmában rejlik. 2018 áprilisa óta foglalkozom hivatásszerűen a sminkeléssel, amit igyekszem minél több továbbképzéssel és gyakorlással fejleszteni. A szakmai tovább fejlődés és sokoldalúság miatt kezdtem el foglalkozni a kozmetikával is, mely elengedhetetlen részévé vált a munkámnak. A fejlődést illetően hajthatatlan vagyok, és szeretném a szakmának minden olyan részét elsajátítani, ami közel áll hozzám és az általam képviselt szemléleteknek.

Ebben a szakmában abszolút elengedhetetlen a maximalizmus, kitartás és folyamatos fejlődés, hiszen nap, mint nap teszünk a szépségért. Az utóbbi időben jobban beleástam magam a tudatos bőrápolásba, hogy a vendégeimnek még teljeskörűbb szolgáltatást nyújthassak. Munkám során nagyon sok emberrel találkozom, amikor meg keresnek, mindig felállítunk egy stratégiát az egyénre szabott bőrápolásra. A smink erejével ugyan egy időre eltüntethetjük a bőrproblémákat, azonban a fő célunk mindig annak megszüntetése vagy esetlegesen szinten tartása, amennyiben azok maradandóak.    Sokan meglepődnek, mikor a problémát elkezdjük belsőleg vizsgálni, hiszen sokszor nem is gondolnák, hogy a bőrproblémák mögött esetlegesen rossz táplálkozási szokások vagy nem megfelelő vitaminbevitel is állhat.

Szokták mondani, hogy a szépség belülről fakad. Igaz ez? Miért fontosak a vitaminok és melyek azok, amik elengedhetetlenek a szépségápolás szempontjából?

Kiemelkedően fontosnak tartom, hogy bőrünket ne csak kívülről, hanem belülről is támogassuk, hiszen ez a legnagyobb szervünk, ami óriási védőpajzsként funkcionál.  Önmagában kevés drága kozmetikumokat használnunk, ha mellette nem figyelünk a megfelelő tápanyagú ételek fogyasztására és a vitamin bevitelre.  A szervezet számára elengedhetetlen a C-, és D-vitamin, valamint a B-komplexek fogyasztása, hiszen ezek nem csak az egészségmegőrzés céljából fontosak, hanem nagyban hozzájárulnak bőrünk védekező képességének elősegítésében vagy megőrzésében. Emellett ajánlott az A-,és E- vitaminok fogyasztása, melyek együttes hatása védi a bőrt a szabadgyökök ellen, részt vesznek a sejtek megújításában és azok megkülönböztetésében, valamint simábbá teszik a bőrt és gyulladás gátló hatásuk is van. Ezzel is lassítva a bőr öregedési folyamatait. Ami még nagyon fontos a bőrünk rugalmasságának megőrzésének céljából az a hialuronsav-kollagén fogyasztása. Ugyan a hialuronsav természetesen is előfordul a szervezetünkben, azonban az évek múlásával egyre kevesebbet tudunk előállítani belőle, így érdemes pótolni. Jótékony hatásait tekintve a hialuron remek vízmegkötő képességgel rendelkezik, ezáltal teltebbé, rugalmasabbá és puhábbá teszi a bőrt. Simítja a vonalakat és a ráncokat, támogatja a bőrregenerációt, valamint antioxidáns hatású. Ezek tudatában bátran mondhatom, hogy a szépség belülről is fakad.

 

Tudjuk, hogy már több éve használod a termékeinket. Megosztanád velünk, melyek ezek és milyen tapasztalataid vannak velük kapcsolatban?

Nem titok, hogy már évek óta töretlenül és elégedetten használom a Herbadoctor készítményeket. Bár a céghez nem csak vásárlóként fűződöm, mégis minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy a termékek zseniálisak, hiszen a készítményeket nem csak Én, de az egész családunk elégedetten használja.

A Liposzómás C-vitamint, a D-vitamint, az E-vitamint, a Ca-Mg-Zn-et, valamint a Gránátalma koncentrátumot használjuk megelőzés és egészségünk megőrzésének céljából. Szerencsére ennek köszönhetően egyáltalán nem vagyunk betegesek, ha mégis elkapunk valamit, az nagyon gyenge lefolyású.  Az alap vitaminok mellett Én még fogyasztom a BOTANIC termékcsalád Sárgabarackmagolaj kapszuláját, természetesen a bőrápolás céljából, ugyanis extra érzékeny bőrrel rendelkezem, ami nyáron fokozottan nagy figyelmet igényel, mert hajlamos a Naptól való kiütésekre. A külső fényvédelem mellett szeretem belsőleg is támogatni ebben a bőröm, erre használom a Sáragabarackmagolaj kapszulát.

Ezen kívül sosem hiányozhat otthonról az Arany Menta Extra gél, az Arany Menta Testbalzsam és az Arany Menta olaj sem. Ezeket leginkább ízületi fájdalmakra használjuk, amit nagyon hamar enyhítenek. Emellett az Arany Menta Testbalzsamot használjuk rovarcsípések enyhítésére is, már másnapra szinte teljesen elmúlnak tőle. Az Arany Menta olajat a testvéremmel az erős fejfájás csillapítására is használjuk a halántékba masszírozva.

A szeles és hideg időjárástól mindig nagyon kiszárad a kezem, erre az Arany Menta kézkrémet használom. Nagyon szeretem, hogy hamar beszívódik, nincs utána ragacsos érzetem és a hatása szinte azonnal látszik, az illata pedig mennyei fahéjas illatú. Minden megvan benne, amit a tökéletes kézkrémtől elvárok. Ezen felül az egyik legújabb kedvencem a CeraCICA termékcsalád krémje, ami gazdag hatóanyagtartalmának köszönhetően hatékonyan támogatja bőröm puhaságát és selymességét a mindennapokban. Ha már a krémekről van szó, anyukám imádja az Arany Alma és az Arany Rózsa arckrémeket, ugyanis nagyon jól hidratálják a bőrét és a ráncait is simítják. Személy szerint nekem az Arany Alma őssejtes szemránckrém a kedvencem, imádom, ahogy feszesítő hatását azonnal érzem. Természetesen a CeraCICA Nappali és éjszakai szérumjai sem hiányozhatnak a mindennapi arcápolási rutinomból, használatukkal a bőröm sokkal élettel telibb és selymesebb.

Örülök, hogy rátaláltunk a készítményekre, ugyanis az egész családunk első körben inkább a természetes gyógymódokat részesíti előnyben mindenféle probléma esetén. Úgy érzem, a Herbadoctornál minden problémánkra találunk megfelelő készítményt. Ha pedig bizonytalanok voltunk a termékek használatával kapcsolatban mindig készségesen segítettek.