Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Tudástér

B7-vitamin (biotin)

Herbadoctor
B7-vitamin (biotin)

A B7-vitamin vízben oldódó vitamin, a felesleges kiürül a szervezetből. Alapvetően a szervezet azaz a  bélflóra képes előállítani B7-vitamint, azonban az nem jelenti azt, hogy nem alakulhat ki sajnos hiány.

Ugyanis gyoran kiürül és a szervezet csupán rövid ideig képes tárolni, így nagyon fontos lehet, a rendszeresen pótlása. Egyik nélkülözhetetlen feladata a szervezetben, a tápanyagok lebontása, azaz a  zsír, a fehérje és a szénhidrát energiává alakítása.

Továbbá a szépségápolás területén a B7-vitamin régóta nagyon elismert, úgy mint a haj, a bőr, a köröm értékes vitaminja, már-már  létfontosságú az egészségük megőrzéséhez. Így ha szép egészséges hosszú hajat szeretnénk, vagy erősebb körmöket, fontos odafigyelnünk, hogy a szükséges napi adag, pótolva legyen.  A rendszeresen bevitt  B7-vitamin segíthet helyreállítani a fejbőrünk épségét,  meggátolhatja a hajhullást és erősítheti a haj teljes szerkezetét.

A B7-vitamin azaz a Biotin szükséglet meghatározása nehézkes lehet, vegyes táplálkozás mellet egy átlagos felnőttnek körülbelül, naponta 15-55mg közé tehető.

Kiváló B7-vitamin forrást keresel?

A legtöbb B-vitamin komplex alkotó része, úgy mint a Herbadoctor B-komplex vitaminnak, mely egymást hatását elősegítik a B2 és B6-vitaminal. Valamit nagyszerű B7-vitamin forrás a vese, máj, tejtermékek, és a zöldségek.

Biotin hiány tünetei lehetnek a következők.

étvágytalanság, hajhullás, zsíranyagcsere zavarok, bőrgyulladások.