Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Tudástér

C-vitamin (aszkorbinsav)

Herbadoctor
C-vitamin (aszkorbinsav)

A C-vitamin más néven aszkorbinsav, az egyik legkeresettebb vitaminok közé tartozik. Szinte mindenki ismeri a legismertebb hatását az immunerősítést. Megtalálható mind növényi mind állati szervezetben.

Egy erős védelmi szerepet tölt be a szervezetben, viszont emellett, nem is gondolnánk de számtalan jótékony hatással van még a testünkre.

Segíti a vas felszívódását és hasznosulását a testünkben. Javítja az anyagcsere folyamatokat, valamint nagy szerepet játszik a zsírok bontásában, ezáltal kiválóan alkalmazható fogyókúra esetén. Továbbá, az inak és csontok fejlődésére is hatást gyakorol a szervezetben megtalálható C-vitamin mennyisége. Antioxidáns hatásának köszönhetően semlegesíti a káros szabad gyököket, melyek a sejtek öregedését vagy rákos elfajulását idézik elő.  Ez azért olyan fontos, mivel az antioxidánsok létfontoságú funkciókat töltenek be egyes megbetegedés kialakulásának megelőzésében

A C-vitamin hiány tünetei.

  • fáradékonyság
  • vérszegénység
  • fejfájás, koncentrációs zavar
  • sápadtság

És hogy szükséges-e, valamint mennyi a megfelelő mennyiség belőle?

Felnőtt egészséges illetőnél 400-500mg naponta
Legyengült szervezet, vagy betegség esetén 1000mg
Gyerekeknél 250-500mg
Legyen az illető férfi vagy nő, idős vagy fiatal, beteg vagy egészséges, mindenkinek szüksége van a megfelelő és  rendszeres C-vitamin bevitelre.