Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Tudástér

Likopin

Herbadoctor
Likopin

A likopin a karotinok közé sorolható, egy erős antioxidánssal is bíró anyag. A paradicsom piros színét is adja. Vörös színe végett természetes színezőanyagként is alkalmazzák, jelölése E150d.

Antioxidáns révén számos jótékony hatása van. Tudományosan is kimutatható, hogy számos krónikus betegség megelőzésében tölthetbe fontos szerepet, köztük a prosztatarák, Egyfajta védelmi funkciót tölt be, védi a szervezetet a szabad gyökök károsító hatásaival szemben. Védelmet nyújt az idegrendszeri megbetegedésekkel szemben. Gátolja bizonyos daganatos betegségek kialakulásának esélyét és csökkenti a rákos megbetegedés kialakulásának kockázatát, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedés kialakulását.

Likopin jótékonyan hathat.

  • immunrendszer ellenálló képesség támogatása
  • csökkenti a rákos sejtek kialakulásának esélyét
  • csökkenti a szív- és érrendszeri betegség kialakulásának kockázatát
  • védi az idegrendszert

Likopin és a prosztatarák.

A kutatók egy 2001-es vizsgálat során, paradicsomalapú likopint építettek be egy prosztatarákos beteg értendjébe. Eredmény: A vizsgált páciensnél csökkent a daganat növekedése.

Ezen felül az is igazoltan bizonyított, hogy a likopin csökkenti az úgynevezett "rossz" (LDL) koleszterin-szintet, és ennek következtében kisebb a szív- és érrendszeri betegség kialakulásának veszélye.

Likopin hiány tünetei?

A likopin hiánynak nem nevezhető meg egyértelmű tünet, hiszen nem létfontosságú a szervezet számára. Viszont nagyon ajánlatos a fogyasztása, mert számos jótékony hatásától eshet el a szervezetünk.  Pl:. prosztatarák kialakulásának megelőzése, immunrendszer erősítése, idegrendszer támogatása, szebb arcbőr elérése. . .