Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

5 indok, miért igyál sok vizet, ha fogyni szeretnél!

Herbadoctor
5 indok, miért igyál sok vizet, ha fogyni szeretnél!

Sokan úgy gondolják, ha cukormentes, ízesített vizeket vagy üdítőket fogyasztanak, akkor az elegendő folyadék egész napra és amúgy is a „víznek nincs semmi íze”. El kell keserítenünk azokat, akik így gondolják, mert nem elegendő az a folyadék, nem beszélve akkor, ha fogyni is szeretnénk!

Összegyűjtöttünk pontosan 5 indokot, miért fogyasszunk több vizet, ha fogyni szeretnénk!

1. Méregtelenítés 

A méregtelenítési folyamat egyik alapja a megfelelő mennyiségű folyadék, jelen esetben a víz bevitele. Ennek köszönhetően ugyanis jobban tisztulhatnak veséink is, amelyek köztudottan méregtelenítő szerveink. Természetesen, ha sok vizet iszunk, akkor a vesehomok vagy a vesekő kialakulását is megakadályozhatjuk!

2. Anyagcsere gyorsítás

Biztosan hallottad már azt, hogy a székrekedés ellen sokkal több folyadékot, vizet kell innod. Mindezt azért is ajánlják, mert a víznek köszönhetően a bélsár nem lesz olyan tömény és kemény, így gyorsíthatja az anyagcserét. Ez pedig egyet jelent a zsírégetéssel!

3. Fáradtság ellen

Ha napközben fáradtak, enerváltak vagyunk, akkor nem biztos, hogy koffeinért kell egyből rohannunk. Próbáljunk meg először több vizet fogyasztani! Ugyanez vonatkozik a fejfájásra is, hiszen ne egyből gyógyszert kapkodjunk be, lehet, csak éppen szervezetünknek szüksége van folyadékra, hiszen ha dehidratáltak vagyunk, akkor az egyet jelent azzal is, hogy nincs elég oxigén a szervezetünkben!

4. Éhségérzet csökkentés

Sokszor hallottuk már, hogy a reggeli felkelést követően igyunk meg egy pohár vizet az első étkezés előtt. Mindez azért is ajánlott, mert több elmélet szerint az étkezés előtt elfogyasztott víz csökkentheti az éhségérzetünket, így kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe!

5. Hidratáltság

Próbáljuk meg bőrünket körmünkkel végighúzni és amennyiben egy fehér csíkocska is megjelenik, minden bizonnyal kevésbé hidratált a bőrünk. Fogyasszunk több vizet és néhány nap múlva már látni fogjuk az eredményt!

Persze tudjuk, hogy akik nem szeretik a vizet – mert persze ilyenek is vannak – azoknak nagyon nehéz egyik pillanatról a másikra hozzászokniuk a megfelelő mennyiséghez, de érdemes mihamarabb elkezdeni, hiszen a fentiek is jól mutatják, számtalan jótékony hatása van! Ha pedig nem megy egyről a kettőre, akkor ma már szuper applikációk vannak, amelyek időközönként figyelmeztetnek egy pohár víz megivására!