Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

5 nyári hűsítő és vitamindús ital

Herbadoctor
5 nyári hűsítő és vitamindús ital

Nyáron elengedhetetlen a megfelelő folyadék bevitele szervezetünkben, hiszen könnyen dehidratálttá válhatunk. Összeszedtük a Herbadoctor csapatának kedvenc nyári hűsítő és vitamindús italajánlatát, amelyeket most Önnel is megosztunk!

Minden időben fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitele szervezetünkbe, azonban nyáron sokkal nagyobb figyelmet kell ennek szentelni. A meleg hatására többet izzadunk, így még több folyadékra van szükségünk. A Herbadoctor kis csapata összedugta a fejét és megosztotta egymással a saját ötleteit, amelyek kitalálásakor a cél az volt, hogy vitamindús és hűsítő italok szülessenek. Így állt össze a lista, amelyből a TOP5 kedvencünket megosztjuk!

A LEGEGYSZERŰBB

Kezdjük a legegyszerűbbel, hiszen a citromos-mentás víznél nincs frissítőbb, hidratálóbb és könnyebben elkészíthető nyári ital. Facsarjunk ki néhány citromot, keverjük össze a levet hideg vízzel, majd adjunk hozzá friss mentalevelet. Ha valaki nem szereti az ennyire citromos italt, akkor egy kis méz is kerülhet még bele. Ez a citromos-mentás víz frissítő, hidratáló és segít élénkíteni is szervezetünket, így a nyár elmaradhatatlan itala.

UBORKA ÉS LIME

Elsőre lehet, hogy furcsán hangzik, de az uborka köztudottan kiváló hidratáló és egy jéggel teli pohárba öntve segít mihamarabb frissíteni a szervezetet is! Vágjunk fel néhány szelet uborkát, majd tegyük a kancsóba. Utána jöhet a lime leve és néhány mentalevél is. Más dolgunk pedig nincs, minthogy felöntsük a kancsónkat hideg vízzel. 

SMOOTHIE IDŐ

Elő a smoothie vagy turmix gépekkel nyáron, hiszen ha csak a kertbe kiszaladunk, akkor is már számos alapanyagot találunk. Nyáron plusz folyadékként elsősorban a vizet ajánljuk, de van olyan magas folyadéktartalommal rendelkező gyümölcs is, amelyhez egyáltalán nem szükséges. A mi kedvencünk egyértelműen a zöld smoothie, amelybe olyan zöld leveles zöldséget válasszunk, mint a spenót vagy a kelbimbó. Majd jöhetnek a friss gyümölcsök, a szeder vagy a cseresznye és a végén egy is kis citromlevelet és frissen reszelt gyömbért is tegyünk hozzá. Mielőtt összeturmixolnánk, tegyünk jeget is bele, és ha kész, akkor fogyaszthatjuk is a vitaminokban, rostokban gazdag hűsítő italt.

REGGELI NARANCSITAL

Sokan szeretjük a narancs juicet a reggelikhez elfogyasztani, de most adunk egy tippet, hogy napközben is kellemesen frissítő és üdítő legyen! Facsarjunk ki néhány friss narancsot és szűrjük le a levét. Töltsük egy pohárba és tegyük hozzá az előzőekben megmosott narancs héját is (ha nem szeretjük, akkor néhány narancsszelet is lehet helyette). Ezután morzsoljuk le a jégkockákat egy tasakban, majd helyezzük azokat a narancsos ital tetejére. Ez a frissítő ital tökéletes a forró nyári napokon és tele van vitaminnal is.

KIHAGYHATATLAN PÁROSOK

Vannak olyan párosok is, amelyek első hangzásra szokatlanok lehetnek, azonban ízük egyszerre frissít és feltölt. Ilyen például a cseresznye és a lime is, amely egyáltalán nem szokványos és kicsit fanyar is, de hűsít, vitamindús és frissít is egyszerre. Elkészítéséhez kb. ¼ bögre áttört cseresznyére van szükség, egy lime kifacsart levére és egy kb. 1 liter vízre. Keverjük össze a hozzávalókat, hűtőben tároljuk legalább egy órát és már fogyaszthatjuk is.

Az eper és a bazsalikom páros sem szokványos, de feltöltődés lehet a nyári melegben. Egy liter vízhez kb. 100-120 gramm áttört eper és néhány összetört bazsalikomlevél szükséges. Nem árt, ha kis ideig állni hagyjuk, hogy az ízek jobban összeérjenek.