Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

5+1 őszi természetes szépségápolási tipp

5+1 őszi természetes szépségápolási tipp

Az ősz az egyik legcsodálatosabb és legszínesebb időszak az évben, amikor már az időjárás napról-napra kiszámíthatatlanabb, alacsonyabb a páratartalom és sokszor ködös időre ébredünk. Éppen ezért fontos kicsit nagyobb figyelmet szentelnünk bőrünk ápolására ebben az időszakban.

Vége a nyárnak és ezzel együtt a meleg, olykor-olykor párás és napsütéssel teli heteknek is. Úgyhogy itt az ideje nagyobb figyelmet fordítanunk a bőrünkre is, hiszen megváltoztak a külső hatások és már nem feltétlenül ugyanazokat a bőrápolási szokásainkat kell alkalmaznunk ezekben a hónapokban, mint előtte. Összeszedtük az 5+1 őszi természetes szépségápolási tippünket, amelyet most meg is osztunk!

 

  1. HIDRATÁLÁS

Nem csak nyáron kell nagyobb figyelmet fordítanunk a hidratálásra, hanem bizony ősszel is. Ilyenkor ugyanis gyakrabban száradhat ki a bőrünk, úgyhogy fontos, hogy megfelelő hidratáló krémet használjunk. Érdemes olyat választani, amely gazdag antioxidánsokban és olyan természetes összetevőkben is, mint például a shea vaj vagy az aloe vera. Ilyen például a Herbadoctor CERACICA krém is, amelyben olyan hatóanyagokat válogattunk össze, mint a bőrpuhító Afrikai sheavaj, és a Centella Asiatica "cica", más néven gotu kola kivonat, amely kutatások által bizonyított gyulladáscsökkentő hatású növény. 

 

  1. BŐRRADÍROZÁS

Mivel ősszel gyakrabban fordulhat elő szárazabb bőr és még a nyár hatásai is a bőrünk külső rétegén vannak, ezért érdemes heti egy vagy két alkalommal bőrradírt használni. Ennek köszönhetően eltávolítjuk az elhalt külső hámsejteket és ezzel elősegítjük az újak megjelenését is. Ne csak az arcunkra figyeljünk oda, ha bőrradírozásról van szó, hanem testünk teljes egészére! Használjunk akár naponta bőrhámlasztó kesztyűt, amellyel még a nyirokkeringésünket is aktivizálhatjuk!

 

  1. HAJÁPOLÁS

Az ősz beköszöntével nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk hajunkra, hiszen a nyári erős UV sugárzás, a tengeri sós levegő mind-mind kiszárítják azt, éppen ezért az ősz a hidratálás jegyébe kell, hogy teljen! Használjunk tápláló hajpakolást vagy hajolajat, hogy megelőzzük a szárazságot és/vagy a töredezettséget! De mindenekelőtt válasszunk természetesen alapanyagokból készült sampont, mint a Herbadoctor Arany Menta Samponja, amely egyedülálló összetételű 12 gyógyfüves, aranykolloiddal, rézkolloiddal dúsított készítmény az egészséges hajért és fejbőrért. A sampon rendszeres használata csökkentheti a hajhullást és a korpásodást, megnyugtathatja a fejbőrt, valamint a hajat selymesen puhává és könnyen kezelhetővé varázsolhatja. Lágy mentás-citrusos illata az igazi felfrissülés élményét nyújtja, és ami a legfontosabb, hogy nem tartalmaz kőolajszármazékot, parabént, szilikont, mesterséges színezéket és illatanyagot.

 

  1. SZEMÜNK VÉDELME

Az ősz egyet jelent a hidegebb, „csípősebb” idővel és a hideg széllel is, amelyek együttesen extra irritációt okoznak szemünknek. Helyezzünk nagyobb hangsúlyt szemünk védelmére, használjunk természetes alapú szemcseppeket vagy akár alkalmazzunk teakivonatokat is szemünk védelme vagy hidratálása érdekében. A kamillavirág főzete egyszerűen csodákra képes, hiszen a fáradt, akár kivörösödött szemet is természetesen segíti gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően. Készítsük el a kamillafőzetet, majd hagyjuk langyosra hűlni és kis vattapamacsokkal borogatva szemünk könnyebben megnyugszik.

 

  1. EGÉSZSÉGES ÉTREND

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos a bevitt táplálék minősége és mennyisége is természetesen. Fogyasszunk több idény zöldséget és gyümölcsöt, amelyek segíthetik a bőr és a haj egészségét is! Az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek, például a dió is segíthetnek a bőr hidratálásában.

 

+1 RENDSZERES TESTMOZGÁS

Ősszel is bátran menjünk ki a szabadba, hiszen attól, hogy nincs meleg és nem süt a nap, még gyönyörködhetünk az őszi színes tájban és a friss levegőben! Ébresszük fel szervezetünket egy reggeli sétával vagy a nap zárásaként fussunk egyet az őszi erdőben!

A fentieken túl természetesen még sok mindennel tudjuk segíteni bőrünket kívülről és belülről egyaránt, de a kulcsszó a hidratálás és a védelem. Mindannyian azt szeretnénk, hogy bőrünk és hajunk egészsége ősszel is ragyogjon! Ne felejtsük el azt sem, hogy a természetes szépségápolás hosszú távon hozzájárulhat a bőr és a haj egészségéhez és szépségéhez egyaránt.