Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

A 4 legfontosabb immunerősítő télen

Herbadoctor
A 4 legfontosabb immunerősítő télen

A téli hónapokban különösen oda kell figyelnünk szervezetünkre, hiszen nyáron jóval több gyümölcsöt, zöldséget fogyasztunk, több folyadékot viszünk be szervezetünkbe és a nap sugarainak jótékony hatásai is segítenek a készletek szinten tartásában.

Cikkünkben összegyűjtöttük azt a négy immunerősítőt, amelyek rendszeres használatával segíthetünk a szürke, hideg teli napokon is szervezetünk erőforrásainak feltöltésében.

ILLÓOLAJOK

A tél sokaknak egyet jelent a köhögéses, tüsszögéses, hurutos, náthás megbetegedésekkel, amelyekre ha nem figyelünk időben, komoly egészségügyi problémát is okozhatnak. A tünetek megjelenése előtt mindenképpen ajánlott természetes illóolajok használata, amelyek fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek. A legjobb illóolajok természetesen azok, amelyek egyszerre több illóolaj keveréket tartalmaznak, így egyszerre nyújtanak segítséget például fájdalomcsillapításban, légúti problémák esetében, de hűsítő és nyugtató hatással is bírnak. Az illóolajok esetében a legfontosabb azonban, hogy gyógyászati célra csak 100%-os tisztaságú illóolajokat használjunk. Ilyen lehet például a Herbadoctor Arany Menta Olaja is, amely tartalmaz citromolajat, kámfort, mentát, levendulát és citromfű olajat is.

GYÓGYNÖVÉNYEK

A csípős, zimankós időben nem csak jóleső érzést nyújtanak az egyes növényekből készült főzetek, de gyógyhatással is rendelkeznek. Nagyszüleink gyakorta készítettek a téli hónapokban kamilla vagy diófalevél teát, azonban a természet számos gyógynövényt rejt magában ezeken kívül is. Ilyen például a hársfavirág, amely nem csak a nátha tüneteit együttesen enyhíti, de már a megelőzésben is jelentős szerepe lehet. Az egyik legismertebb gyógynövényünk, a borsmenta egyrészt csökkentheti a lázat, másrészt a hörghurut, a torokgyulladás vagy az influenza esetében is ajánlott. Már a hagyományos kínai gyógyászatban és a több ezer éves múlttal rendelkező indiai civilizáció egészségmegőrző rendjében is fontos szerepet töltött be a gyömbér a betegségek kezelésében. Úgy tartják, a gyömbérgyökér segít a test és a lélek harmonizálásában, valamint egyensúlyt teremtő alkotórész. Gyógyhatását tekintve a legrégebben használt növény, amely kiváló immunerősítő tulajdonsággal rendelkezik.

D3 VITAMINOK

Téli időszakban sajnos az olyan sok pozitív hatással rendelkező napfény sem éri mindig testünket, ezért is fontos, hogy pótoljuk szervezetünkből. A D3-vitamin létfontosságú elem az immunrendszer megfelelő működésében és a kalcium felszívódásában. E mellett fontos szót ejtenünk a K2-vitaminról is, hiszen elengedhetetlen tényező a D3 vitamin hasznosulásában. Mindkét vitamin innovatív és kényelmes, bőrön keresztül való felszívódását érhetjük el például a Herbadoctor K2D3 vitamintapaszával.

C VITAMINOK

Az összes vitamin közül a C-vitamin a legnépszerűbb – ami nem meglepő. Lényegében segít szervezetünknek mindent jobban csinálni és megfelelni azoknak a kihívásoknak, amelyek immunrendszerünket teszik próbára. A Herbadoctor C-vitamin segít fenntartani az immunrendszer normális működését és elősegíti az egészséges csontokhoz, porcokhoz, fogakhoz, ínyhez és bőrhöz szükséges kollagén képzódést, valamint az idegrendszer normál működését. Segít csökkenteni a fáradtságot és kimerültséget, miközben sejtszinten hozzájárul az egész szervezet oxidatív stressz elleni védelméhez is.