Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

A D vitamin pótlásának fontossága

Herbadoctor
A D vitamin pótlásának fontossága

A C-vitamin mellett ma már úgy tartják, hogy a D-vitamin is nagyon fontos a szervezetünk számára, ami nem is meglepő, hiszen az egyik leghasznosabb vitaminról van szó. Elsősorban azért felelős, hogy a kalcium megfelelő módon épüljön be a szervezetbe, így lényegében a csontok és a fogak egészségéhez járul hozzá nagymértékben.

Mindezek mellett a szívre és az izmokra is jó hatással van és az immunrendszert is támogatja. 

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely számos fontos szerepet játszik a szervezetünkben. Az egyik legfontosabb szerepe a kalcium és a foszfor felszívódásának elősegítése a vékonybélben. Ez a folyamat elengedhetetlen az egészséges csontok, fogak és izmok fenntartásához. A megfelelő D-vitamin szint hozzájárulhat az immunrendszer normál működéséhez és az immunrendszerrel szembeni betegségekkel szembeni ellenálló képességhez is. Gondoltad volna, hogy a D-vitamin hiánya növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is? Fontos kiemelni azt is, hogy a mentális egészségünkben is jelentős szerepet játszik, hiszen a D-vitamin alacsony szintje kapcsolatba hozható a depresszió, szorongás kialakulásával is. A megfelelő D-vitamin bevitel védelmet nyújthat a fertőző megbetegedések ellen, akárcsak a C-vitamin. Hiánya viszont szívelégtelenséghez, izomgyengeséghez, fogszuvasodáshoz és immungyengeséghez vezethet. Egyes kutatások szerint a D-vitamin hiány összefüggésben lehet az érelmeszesedés kialakulásával is. 

D-vitamin természetes úton

A D-vitamin a bőrben képződik, de csak akkor, ha megfelelő mennyiségű napfény éri. Éppen ezért általában október és április között érdemes szintetikus D-vitamint szednünk. Persze vannak olyan élelmiszerek, amelyek gazdagon tartalmaznak D-vitamint, ilyen például a gomba, tengeri halak, halmájolajak, máj, tojás, tej és tejtermékek, zabpehely vagy a narancs juice. Azonban a magyar táplálkozási szokásaink nem fektetnek kellő figyelmet ezen alapanyagokra, így mindenképpen pótolni kell a szervezetünk számára elegendő mennyiségű és minőségű D-vitamint!

Milyen D-vitamint szedjünk?

A HerbaDoctor kínálatában nagy hatóanyag tartalmú, kiváló alapanyagból készült D-vitamin tartalmú készítmények találhatóak. Az egyik legnépszerűbb termék a Liposomax Forte K2D3, amely az egyedülálló liposzómás technológiának köszönhetően a legnagyobb hatékonysággal képes felszívódni. Tartalmaz K2 D3 vitaminokat és a szintén nagyon hasznos magnéziumot is. Kapható kapszulás kiszerelésű D-vitamin is, mely szintén hatékonyan alkalmazható a helytelen táplálkozás, vagy a napfényben szegény környezet okozta D-vitamin hiány kezelésére. 

 

Nagyon fontos megóvnunk a bőrünket a káros napsugaraktól, de azt is figyelembe kell vennünk, hogy a D-vitamin szükséglet biztosítása elengedhetetlen az egészségünk megőrzése érdekében. Támogassuk szervezetünket a HerbaDoctor kiváló minőségű D-vitamin készítményeivel.