Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

A szellemi frissesség megőrzése - Q10, Gingko Biloba

Herbadoctor
A szellemi frissesség megőrzése - Q10, Gingko Biloba

A szellemi frissességünk megőrzése kiemelkedő fontosságú, ha hatékonyan szeretnénk végezni a munkánkat, vagy tartalmas életet szeretnénk élni idős korban is.

Sajnos az öregedési folyamatok rányomják a bélyegüket a szellemi teljesítményünkre is. Az életkor előrehaladtával egyre többször fordulhat elő az, hogy nem jutnak eszünkbe nevek, vagy egyéb, a mindennapi életben fontos dolgok. A memória zavara nem minden esetben csak az idősebb korosztály érinti. Számtalan fiatal tapasztalhatta az, például vizsgázás közben, hogy az agya leblokkol, én nem tudja felidézni a szorgalmasan elsajátított tananyagot. 

Azonban a szellemi teljesítő képességünk fejleszthető, és helyes életmóddal és odafigyeléssel megőrizhető. Az öregkori elbutulás nem törvényszerű. Vannak olyan 80-90 éves emberek, akik mit sem veszítettek a szellemi frissességükből és a memóriájuk és a koncentrációs képességük még mindig a maximumon pörög.
Mi az ő titkuk, miért van az, hogy őket nem érinti a számos idős ember életét megkeserítő elbutulás. A válasz az életmódban keresendő. 

A testedzés az elménket is képes formában tartani:
Számos kutatást végeztek már azzal kapcsolatban, hogy a testmozgás milyen hatással van a szellemi teljesítő képességünkre. Ezeknek a vizsgálatoknak az eredményei megerősítették azt a feltételezést, miszerint a rendszeres mozgás képes csökkenteni az öregkori elbutulás kialakulását. A rendszeres testmozgás serkenti a vérkeringést, ezáltal elősegíti az agy vérellátását. Nem beszélve arról, hogy a sport az egyik leghatékonyabb fegyver a stressz levezetésére. A stressz nagyon rossz hatással van az általános közérzetünkre és a koncentrációs képességünkre is, igy mindenképpen ajánlatos valamilyen módszert találni a feszültség elűzésére. A sport az egész szervezetünkre jó hatással van, így lehetőség szerint iktassunk be a napirendünkbe valamilyen testmozgást, amit szívesen végzünk. Figyeljük meg, sokkal frissebbnek és kiegyensúlyozottabbnak fogjuk érzeni magunkat. 

Az elménk megmozgatása is nagyon fontos:
Számos esetben megfigyelhető, hogy az olyan egyéneknek, akik szabadidejükben valamilyen szellemi kihívást igénylő tevékenységet végeznek, például olvasnak, keresztrejtvényt fejtenek, vagy logikai játékokat játszanak, kevesebb eséllyel kell szembe nézniük az öregkori elbutulással. Egyszóval az agyunk tornáztatása legalább annyira hasznos tevékenység, mint a testünk edzése. A nyelvtanulás, a zenélés, vagy valamilyen művészeti tevékenység végzése szintén hasznosnak bizonyul az elménk karbantartására. Tudományos megfigyelések eredményei is bizonyítják, hogy a rendszeresen olvasó, több nyelven beszélő, vagy valamilyen hangszeren játszó idős embereknél jóval kisebb az öregkori demencia kialakulásának az esélye. 


Étrenddel az agysejtjeink egészségéért:
Az egészséges táplálkozás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Szinte nincs olyan területe az életünknek, amire ne lenne jó hatással. Ha biztosítjuk a szervezetünk számára a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelt, minimálisra csökkentjük a káros szénhidrátok fogyasztását és gondoskodunk a szervezetünk számára szükséges folyadékmennyiségről is, akkor nemcsak az elhízással vehetjük fel hatékonyan a harcot, hanem sokat tehetünk a szív és érrendszerünk és a szellemi frissességünk megőrzéséért is.  Sajnos a mai világban már nem olyan minőségűek a táplálékaink, mint néhány évtizeddel ez előtt, ezért fontos, hogy magas hatóanyag tartalmú, természetes  étrend kiegészítőkkel támogassuk a szervezetünket. 

A HerbaDoctor kínálatában megtalálhatóak olyan készítmények, melyek jó hatással vannak az agyunk működésére is. 

Az egyik ilyen a Gingko Biloba tabletta. Szedése javasolt az olyan idős embereknek, akiknek az érelmeszesedés miatt már beszűkültek az agyi verőerei, így már nagyban leromlott a szellemi teljesítő képességük. A Gingko Biloba hatóanyagai képesek serkenteni az agy vérellátását.

A másik nagyszerű készítmény a Liposomax Q10, amely elsősorban a szív- és érrendszeri panaszokra van kiemelkedően jó hatással, de képes segíteni az agyi verőerek helyes működését is. A liposzómás formulának köszönhetően képes a teljes dózis hasznosulni az Ön szervezetében. Alkalmazásával hatékonyan vehetjük fel a harcot az öregkori elbutulással. 

Tegyünk tudatosan a szellemi frissességünk megőrzéséért.