Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

A szervezet számára legfontosabb B-vitaminok és hatásaik

Herbadoctor
A szervezet számára legfontosabb B-vitaminok és hatásaik

Azt már korábbi blog bejegyzésünkben leírtuk, miért fontosak a B-vitaminok, most viszont körbejártuk a vitamin csoport legfontosabb tagjait és nagyító alá vettük azt is, hogy hiányuk milyen tünetekkel társul!

B1-vitamin: fontos szerepet játszik az energia előállításában az élelmiszerekből, valamint az idegrendszer megfelelő működésében. Így érthető, hogy hiánya esetén olyan idegrendszeri tünetekkel, mint például zsibbadás, gyengeség és zavartság jelentkezhet!

B2-vitamin: az energiatermelés folyamatában vesz részt, valamint fontos a sejtek növekedéséhez és fejlődéséhez. Hiánya bőr- és szájüregi elváltozásokat, szemproblémákat, valamint fáradtságot és fejfájást okozhat!

B3-vitamin: az energiatermelésben való részvétel mellett fontos a koleszterinszint szabályozásában is. Hiánya bőr- és emésztőrendszeri tüneteket, valamint fáradtságot és depressziót okozhat!

B6-vitamin: a fehérje anyagcserében és az idegrendszer működésében játszik szerepet. Hiánya idegrendszeri tüneteket, például hangulatingadozást, depressziót és memóriazavart okozhat!

B9-vitamin: fontos a sejtosztódás és a DNS szintézis szempontjából, valamint a terhesség alatt fontos a magzat egészsége szempontjából is. Hiánya vérszegénységet, idegrendszeri problémákat és szívbetegségeket okozhat!

B12-vitamin: fontos a vörösvértestek és az idegrendszer megfelelő működéséhez. Hiánya vérszegénységet, idegrendszeri tüneteket, például zsibbadást, bizsergést és egyensúlyzavarokat okozhat.

Fontos megjegyezni, hogy bár az egyes B vitaminok szervezetre gyakorolt hatásai különbözőek, az egészséges (!) étrend általában elegendő mennyiségben tartalmazza ezeket a vitaminokat. A B-vitaminokban gazdag ételek, mint például a teljes kiőrlésű gabonák, a zöldségek, a húsok és a tejtermékek fogyasztása hozzájárulhat a megfelelő B-vitamin bevitelhez. Ha azonban nem tudunk minden nap kiemelt figyelmet szentelni étkezéseinknek, akkor ajánljuk a Herbadoctor Liposomax Forte B-komplex készítményét, amely olyan, a szervezet számára fontos B-vitaminokat tartalmaz, melyek széleskörűen támogathatják a szervezetet.