Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Almapektin – a természet adta kincsünk

Herbadoctor
Almapektin – a természet adta kincsünk

Hippokratész is tudta, „A halál a belekben lakozik”, ezért fontos, hogy bélrendszerünket folyamatosan rendben tartsuk, hiszen az egész szervezetünkre hatással van. 

Az alma jótékony hatásai évezredek óta ismertek, azonban a pektin ismeretsége nem nyúlik vissza régre. A pektin alapvetően a vízben oldható rostanyagok közé tartozik, a rostok - habár nem képesek felszívódni a szervezetben - kitűnően tartják karban az emésztést és a felszívódást is. Ennek köszönhetően, egészségünk megőrzésében kiemelten fontos szerepe van.
 
Az almapektin legfontosabb hatása, hogy optimálisan és nem agresszívan tisztítja a beleket, köszönhetően a sűrítmény állagának, sokkal hatékonyabban alkalmazható, mint a száraz, por alakú pektin. A szakemberek úgy is szokták hívni a pektint, mint természetes testtisztító, hiszen ez az anyag képes megszabadítani a szöveteket a mérgektől és egyéb káros anyagoktól, azaz a növényvédő szerektől, nehézfém ionoktól, radioaktív elemektől, miközben tiszteletben tartja a test természetes bakteriológiai egyensúlyát.
 
A pektin javítja a perifériás vérkeringést, a belek működését, csökkenti a koleszterinszintet a vérben. Más ételekkel együtt halad a belekben, közben elnyeli a koleszterint és a többi káros anyagot és természetes módon kiüríti őket az emberi szervezetből. Javítja a bélflórát, mérsékelt gyulladás gátló és védő hatása van a gyomor nyálkahártyára, fekélyes elváltozások esetében, optimális feltételeket biztosít a hasznos baktériumok szaporodásához.
 
Képes rövid idő alatt erősíteni az immunrendszert, tisztítja és erősíti az érfalakat, beleértve az agyi ereket is, méregtelenítő hatással rendelkezik, kiüríti a szervezetből a salakanyagokat, toxinokat, radionuklidokat. A pektin fogyasztása megkönnyíti és enyhíti a krónikus betegségek lefolyását, késlelteti a korral járó változásokat.
 
ALMAPEKTIN LEGFONTOSABB ELŐNYEI:
• Képes rövid idő alatt erősíteni az immunrendszert!
• Tisztítja és erősíti az érfalakat, és az agyi ereket is!
• Méregtelenítő hatással rendelkezik!
• Kiüríti a szervezetből a salakanyagokat, toxinokat, radionuklidokat!
• Megkönnyíti és enyhíti a krónikus betegségek lefolyását, késlelteti a korral járó változásokat.