Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Ápolt puha kezek és lábak télen is? Hogyan?

Herbadoctor
Ápolt puha kezek és lábak télen is? Hogyan?

A téli hidegben különösen nagy figyelmet kell szentelnünk a kezeink ápolására, hiszen a csípős hideg, a szeles idő, és a beltéri száraz levegő is sokat ronthat bőrünk állapotán. A száraz, viszkető bőr mellett fájdalmas kirepedéseket is okozhat, ha nem figyelünk oda a bőrvédelemre.

Télen a kezeink gondozása mellett a lábaink ápolására is érdemes odafigyelnünk, hiszen a „zárt cipős hónapok” alatt is sokat tehetünk az ápolt, és egészséges lábak megtartása érdekében. Továbbá tökéletes időszaka lehet az olykor hónapokig tartó kezeléseknek, olyan problémák esetén, mint például a tyúkszem, vagy a lábgomba.

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár dolgot, amire érdemes figyelnünk, ha télen is ápolt kezekre és egészséges lábakra vágyunk.

Hogyan ápoljuk a kezeinket télen? 

  1. Válasszunk gyengéd tisztítót!

A téli kézápolás esetén első lépésként érdemes arra figyelnünk, hogy mivel mosunk kezet, hiszen a legtöbb folyékony szappan erősen szárító hatású. Ezért válasszunk olyat, amelynek a habzása enyhe, és ezáltal kevésbé szárítja a bőrt. Ha kifejezetten érzékeny a bőrünk, esetleg fájó pirosságtól, kirepedezettségtől szenvedünk (vagy ezt szeretnénk megelőzni) mindenképpen érdemes egy olyan extra kíméletes tisztítót beszereznünk, mint a CeraCICA mosakodó krém. Krémes állagának köszönhetően, már a tisztítás közben is hidratálja a bőrt, valamint a ceramid tartalmával támogatja a bőrvédőrétegek erősítését.

Minden nap használjunk kézkrémet! 

Ha télen is egészséges, jól ápolt, és puha kezekre vágyunk nem lesz elegendő, ha csak néha-néha kenjük be a kezeinket. Hiszen minden kézmosás alkalmával gyengül a bőrünk védőrétege, ezért ebben az esetben is a megelőzésre kell nagyobb hangsúlyt fektetnünk. Használjunk naponta többször olyan kézkrémet, amely hidratál, táplál, és regenerál. Nappalra válasszunk egy gyorsan beszívódó, bőrnyugtató összetevőkkel készült krémet, például, mint a Herbadoctor által kifejlesztett gyógynövényekkel teli Arany Menta kézápoló balzsam. Éjszakára célszerű egy gazdagabb, táplálóbb terméket választani, olyat, mint a Ceramidokba és sheavajban gazdag CeraCICA krém. Készítsük ezeket a krémeket a kezünk ügyébe: tegyük az éjjeli szekrényre vagy dobjuk be a táskánkba, hogy mindig kéznél legyen.

HERBADOCTOR TIPP: Éjszakára vastagon kenjük be a kezeinket egy gazdagon tápláló krémmel, majd húzzunk rá kesztyűt! Így reggel puha, és hidratált bőrrel ébredhetünk. 

Lábápolás télen:

A legtöbben a kezeink ápolására jobban odafigyelünk a téli időszakban, és a lábaink ápolása sokszor háttérbe szorul. Lehet nem látszódnak úgy a lábaink, mégis érdemes a megjelenő problémák „el rejtése” helyett télen is időt szánni a megfelelő ápolásra, és ha szükséges egy gyógy pedikűrös szakemberrel orvosolni az olyan problémát, mint a berepedezett sarok, tyúkszem, és gomba okozta köröm sérülés. 

Mire érdemes figyelni?

A megfelelő cipő és pamut anyagból készült zokni használata mellett érdemes az otthoni lábápolásra is odafigyelni.

  1. Készítsünk lábfürdőt!

A lábápolást jó, ha egy meleg lábfürdővel kezdjük, amelyhez választhatunk, olyan erdélyi gyógysót amiben fertőtlenítő hatású gyógynövények is vannak. Készítsünk kellemesen meleg vizet, ami jól átmelegítheti a lábunkat, és felpuhítja a bőrt. Ez kb. 30 percet vegyen igénybe, mert ez idő alatt a láb pólusai kitágulnak! 

HERBADOCTOR TIPP: A gyógysóval való lábáztatásnak egészségügyi hatásai is vannak, ezért érdemes ezt is kihasználni.  Segíthet reuma, ízületi- és izomfájdalmak, szívritmuszavar, gerinc- és derékfájdalmak, de akár a vérnyomás szabályozásában is. Ilyenkor ajánlott este vacsora után 2 órával, évente legalább 2 kúrát (8 -10 alkalom) alkalmazni. Pozitív hatás 6-7 alkalom után jelentkezhet. Egy fürdő időtartama 15-30 perc. Erre szuper választás lehet az erdélyi gyógysóink egyike:  

  1. Használjunk sarokreszelőt!

Ha szeretnénk a napsütéses időszakot ápolt lábakkal kezdeni, érdemes télen is odafigyelni az elhalt hámréteg eltávolítására, ezzel megelőzve a sarok kirepedezését! Használjunk habkövet: áztatás után óvatosan dörzsöljük át vele az eltávolítható bőrkeményedést. Ez nemcsak a felszín alatti új bőrt segíti „felszínre hozni”, de megkönnyítheti a lábápoló felszívódását is. A webáruházunkban található vulkáni lávakőből készült, 100%-ban természetes sarokreszelővel hatékonyan távolíthatjuk el a bőrkeményedéseket. 

  1. Krémezzünk gyakran!

Fürdés után mindig gazdagon kenjük be a lábainkat tápláló és hidratáló összetevőkben gazdag krémmel. Válasszunk kifejezetten lábápolásra készült krémet! Az Arany Menta lábápoló balzsam olyan gyógynövényeket tartalmaz, mint a szegfűszegolaj és fahéj olaj, amelyek vírus- és gombaölő, szagtalanító és dezodoráló hatással is lehetnek. Valamint különleges összetevőinek köszönhetően csökkentheti a lábdagadást is.