Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Arcápolás télen

2024.01.18 07:30
Arcápolás télen

Sokan nyáron szeretnek hangsúlyt helyezni az arcápolásra, azonban télen is számtalan külső hatás éri bőrünket. Összegyűjtöttük a legfontosabb téli arcápolási teendőket és rutinokat, amelyeket érdemes mihamarabb beiktatni napi teendőink közé. 

Télen számtalan külső környezeti hatás éri arcbőrünket, hiszen nemcsak a hideggel kell megbirkóznia, de sokszor a száraz levegővel, a hirtelen hőmérsékletváltozással vagy a jéghideg széllel szemben is ellenállónak kell lennie. A sokféle külső hatás következtében érzékenyebbé és kiszolgáltatottabbá válik arcbőrünk, ezért is fontos, hogy megfelelő arcápolási rutint vezessünk be a mindennapjainkba! Vegyünk sorba, milyen hatásokkal kell szembenéznie télen arcbőrünknek:

 

KISZÁRADÁS

A hideg levegő sokszor szárazabb, kevés nedvességet tartalmaz, ezért könnyebben kiszáradhat bőrünk. Arcunkat – habár igyekszünk eltakarni – nem tudjuk teljesen elfedni, ezért különösen ki van téve ennek a hatásnak. Ehhez hozzájárul még a fűtött szobák, irodák, helyiségek száraz levegője is, amelynek köszönhetően arcbőrünk szinte minden nap a kiszáradással néz szembe.

 

SZÉL

A kiszáradást tovább fokozza a hideg szél, amely károsíthatja is arcbőrünk felső rétegét. Ez ugyancsak szárazsághoz és érzékenységhez vezet. Sokszor például ajkunk is kicserepesedik, amely utalhat arra is, hogy dehidratálttá vált bőrünk, így ajkunk is, ezért gyakrabban repedhet ki. 

 

ÉRZÉKENYEBB BŐR

Az előbb felsorolt hatások extrém módon érik arcbőrünket, ezért az hajlamosabb lehet az irritációra, vörösségre vagy akár a viszketésre is. A bőr irritációjához nemcsak az járul hozzá, hogy télen hidegebb az időjárás, de az is, hogy gyakrabban tartózkodunk jelentős hőmérsékletingadozások között. Gondoljunk csak arra, hogy egy ideális otthoni hőmérséklet 20-23 fok között mozog, míg a külső nappali hőmérséklet 0 fok körüli. 

 

Habár az arcápolás alapvető célja a bőr hidratáltságának megőrzése, védelme, ez a téli időszakban különös figyelmet igényel. Természetesen az elsődleges tennivaló a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitele, hogy szervezetünket ne csak külsőleg, hanem belsőleg is hidratáljuk. Ha pedig a téli arcápolási rutint vesszük nagyító alá, akkor az alábbi teendőink vannak:

 

  1. TISZTÍTÁS

Minden este és reggel is egy alapos arctisztítással kezdjünk! Ehhez a CeraCICA mosakodókrémet ajánljuk, amely extra gyengéd és az érzékeny bőrre lett tervezve. Krémesen lágy habjával alkalmas az arc- és a test tisztítására egyaránt. A védőréteg támogatásáért, és a kiszáradás elkerüléséért, a bőr számára fontos Ceramidok különleges keverékét tettük bele.  A krémet a természetes Centella asiatica - „cica” kivonattal dúsítottuk, mivel kutatások által bizonyított gyulladáscsökkentő hatása van.  A hatóanyagok mélyebbre hatolásának céljából arany,- ezüst,- és réz kolloiddal tettük különlegessé ezt a mindennapi használatra alkalmas terméket.

 

  1. TÁPLÁLÁS

Miután alaposan megtisztítottuk arcbőrünket, töröljük szárazra és jöhet a „táplálás”. Ehhez a Szépítő rózsa esszenciát javasoljuk, amely gazdag olajokban, és amelyet a retinol természetes alternatívájaként elhíresült bakuchiollal tettünk különösen értékessé, hiszen ennek a maláj növénynek a kivonata a retinolhoz hasonlóan a kollagén termelés serkentésére van hatással. Ennek a képességének köszönhetően, kutatások szerint is képes csökkenteni a ráncok mélységét. Az esszencia különlegessége emellett olyan luxus olajokban rejlik, mint az antioxidánsban kiemelten gazdag bio gránátalma olaj, bio málnamagolaj, és a szűz vörösáfonya olaj, valamint a regeneráló hatású vadrózsa olaj, bio argán olaj, és szűz máriatövis olaj. Ilyen csodálatos összetevők mellé a világ egyik legértékesebb illata illik, ezért a damaszkuszi rózsa abszolútot választottuk. Ezt a könnyed olajos esszenciát használhatja önmagában, vagy arckrémhez csepegtetve.

HERBATIPP: extra ápolás az élettel teli, táplált arcbőrért! Kezdheti a hidratálást akár a CeraCICA nappali szérumával és majd ezután használjon pár cseppet a Szépítő esszenciából!

 

  1. ZÁRÁS

Minden arcápolás esetén a lezárás is ugyanolyan fontos, mint az első lépés. Érdemes intenzív bőrvédő hatású hidratáló krémet választani, amely az érzékeny, extra száraz bőr számára lett kifejlesztve. Ilyen a CeraCICA krém is, amely afrikai sheavajat, Centella Asiatica "cica"-t, más néven gotu kola kivonatot is tartalmaz. Ez utóbbi bizonyítottan sebgyógyító és gyulladáscsökkentő hatású növény. Amikor a bőr védőrétege sérül, mint például a hideg téli időjárás során, az ellenálló képessége gyengül, fontos a bőr nyugtatása, regenerálása és a védőréteg támogatása. 

 

Mindig figyeljünk oda az arcápolási rutinunk lépéseire és igyekezzünk mindegyiket betartani! Az arcunk védelme a lelkünk védelme is egyben! Rendszeresen fogyasszunk elegendő folyadékot is figyeljünk arcbőrünk hidratáltságára télen is!