Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Arcápolási kisokos – Miért fontos a napi rutin?

Arcápolási kisokos – Miért fontos a napi rutin?

Sokszor megfogadjuk az év utolsó napján, hogy következő évben minden nap elegendő figyelmet szentelünk arcunk ápolására és valljuk be őszintén, februárra már sokszor elfogy az igyekezetünk és a figyelmünk is! Nyújtunk egy kis segítséget, miért fontos a napi rutin folytatása arcunknak!

Nyáron azért kell kiemelt figyelmet szentelnünk arcbőrünkre, mert az UV sugárzásnak lehetnek káros hatásai, télen pedig azért, mert könnyebben kiszáradhat és a hideg levegő sem tesz neki jót. Azonban az arcápolásnál nem szabad a miértekre keresni a választ, hiszen időjárástól és évszaktól függetlenül folyamatos figyelmet igényel! Számos tényezőt fel tudunk sorakoztatni, amelyek a napi arcápolási rutin fontossága mellett szólnak, úgyhogy jöjjenek a legfontosabbak!

 

BŐRÜNK EGÉSZSÉGE ÉS TISZTASÁGA

A kézfertőtlenítőket azért használjuk előszeretettel, mert számtalan baktérium, szennyeződés kerülhet kezeinkre, de belegondoltunk már abba, hogy az arcunkat mennyi minden érheti nap, mint nap?! Gondoljunk a porra, szennyeződésekre vagy az egyéb környezeti hatásokra! A rendszeres tisztítása és hidratálása azonban nemcsak segíthet eltávolítani a szennyeződéseket, hanem megelőzhetjük vele a pórusok eltömődését is, ennek köszönhetően pedig elkerülhetjük a pattanások vagy az egyéb bőrproblémák kialakulását.

 

FIATALOSSÁG

Az arcunk megfelelő ápolásának bevezetése a mindennapi rutinunkba segíthet megőrizni a bőr rugalmasságát valamint hidratáltságát. Ennek köszönhetően pedig csökkenhet a ráncok és a finom vonalak kialakulása is. Ha megfelelően hidratáljuk arcunkat és napvédő készítményeket is alkalmazunk, akkor segíthetünk az idő előtti öregedés jeleinek csökkentésében valamint a bőr fiatalosabb megjelenésében is!

 

BŐRPROBLÉMÁK

A legtöbb nőnek már volt életében legalább egy bőrproblémája, amelytől napokig szenvedett. Ha az arcunknak megfelelő ápolási rutint bevezetjük a mindennapjaink sorába, akkor segíthetünk kezelni az olyan bőrproblémákat, mint amilyenek például a pattanások vagy a rosacea is. Számtalan speciális termékek és kezelések vannak ma már, amelyek segíthetnek ezeken a problémákon úgy, hogy közben a bőr egészségét is elősegíthetik.

 

ÖNBIZALOM

Bár sokan nem valljuk be magunknak, de egy rendszeres arcápolási rutin segítheti az önbizalmunk építését is, hiszen az egészséges és ápolt bőrrel rendelkezők sokszor magabiztosabbnak érzik magukat. Ez pedig sokat segíthet az önértékelésünkben is!

 

MEGELŐZÉS ÉS VÉDELEM

Természetesen a rendszeres arcápolási rutinnak elengedhetetlen része a védelem is, például a napfény okozta káros hatások ellen. A napvédő krémek rendszeres használata segíthet elkerülni ezt, valamint a rendszeres arcápolás segíthet abban is, hogy ne legyen kiszáradt bőrünk!

 

A fentiek csak a legfontosabb érvek a napi arcápolási rutin folytatása (vagy bevezetése) kapcsán, azonban fontos, hogy milyen termékeket választunk és az is, hogy bőrünknek milyen készítményekre van szüksége. Az alábbiakban mi a saját tapasztalataink alapján gyűjtöttük össze a legfontosabb lépéseket, amelyek a mi mindennapunkból sem hiányozhat és ehhez a Herbadoctor CeraCICA termékeit hívtuk segítségül első körben!

 

A CeraCICA termékcsalád legfőbb hatóanyagai között találhatóak a ceramidok, amelyek lényegében bőrünk szerkezetének tartását segítik, hiszen egyfajta védőréteget képeznek rajta. Meggátolhatják a szennyeződések bejutását a felszín alá és még a vízveszteséget is pótolhatják. A CeraCICA termékcsaládunk valamennyi terméke segítheti a bőr hidratációját és feszességét egyaránt!

 

  1. LÉPÉS

Első lépésként mi az arctisztítást választjuk a CeraCICA mosakodó krémmel, amely nagyon krémes és enyhén habzó. Az átlagos tusfürdőkhöz képest sokkal krémesebb, így nem szárít, de megfelelően tisztít, ezáltal lesz biztosítva a hidratált bőrt. Az sem mellékes, hogy a védőréteg támogatásáért, és a kiszáradás elkerüléséért, a bőr számára fontos Ceramidok különleges keverékét tettük bele.

 

  1. LÉPÉS

A tisztító alkalmazása után bátran használhatjuk a CeraCICA krémet! Amikor a bőr védőrétege sérül, és ellenálló képessége gyengül, fontos a bőr nyugtatása, regenerálása és a védőréteg támogatása. Ezért olyan hatóanyagokat választottunk, mint a bőrpuhító Afrikai sheavaj, és a Centella Asiatica "cica", más néven gotu kola kivonat, amely kutatások által bizonyított sebgyógyító, és gyulladáscsökkentő hatású növény. 

 

  1. LÉPÉS

Miután a krém beszívódik, alkalmazzuk a CeraCICA bőrápoló szérumot, mely hatóanyagokban kimagaslóan gazdag és az érzékeny, extra száraz, ekcémás bőr kezelésére ajánlunk. A Centella Asiatica „cica” kivonat, és a ligetszépe olaj gyulladás csökkentő hatása kutatások által bizonyított, illetve a bőr védőréteg helyreállítását támogató Ceramide komplex, 8%-os tartalmával világszinten is kimagaslónak számít. 

HerbaTIPP: szérumunk éjszakai formában is elérhető!

 

  1. LÉPÉS

Egyre népszerűbb arcápolási készítmények a szérumok, amelyek közül bátran használhatjuk a napi rutinunkba beillesztve az Anti-Aging Szérumunkat, amely egy intenzív szérum, könnyű, selymes formulába zárva, mely a ráncokat és a bőröregedés jeleit célozza. Az antioxidánsban gazdag zöld tea és vadárvácska kivonat mellé, 8 egymás hatását felerősítő peptidet válogattunk össze. Másik kedvenc termékünk a hidratáló összetevőkből álló Csigagél Szérum . A csigagél, más néven csiganyál, méltán híres kozmetikai összetevő, hiszen nagyon jó hidratáló, bőrpuhító, regeneráló, antioxidánsban gazdag hatóanyag. A gazdag összetételnek köszönhetően, képes serkenti a kollagén termelést, ezáltal támogatva a ránctalanítást. Mivel a bőrsejtek működését is támogatja, így számos bőrprobléma kezelésére használják, olyan, mint az aknés, pattanásos, érzékeny és a sérült bőr regenerálására.



Bárhogyan is döntünk, fontos, hogy arcápolás terén is legyünk kellően kitartóak, hiszen egy nap alatt nem tudjuk helyrehozni a bő problémáit. Figyeljünk oda, hogy minden nap kellőképpen tisztítsuk meg arcunkat a szennyeződésektől, megfelelően hidratáljuk és ápoljuk is azt!