Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Ásványok a lelki egyensúlyért

Herbadoctor
Ásványok a lelki egyensúlyért

Az ásványékszereknek manapság egyre nagyobb divatja van. Ez nem csoda, hiszen a természetnek ezen kincsei színpompásak, gyönyörűek, méltó kiegészítői lehetnek bármilyen öltözéknek.

Azonban a népszerűségüket nemcsak páratlan szépségüknek köszönhetik. A kövek gyógyító hatása már évszázadok óta ismert és már az ősi kultúrák is alkalmazták az ásványok gyógyító erejét a különböző betegségekre.

De hogyan fejtik ki jótékony hatásukat az ásványok?

A fizika törvényei szerint minden test saját rezgéssel rendelkezik, így az ásványok is. Ha valaki valamilyen betegségben szenved vagy esetleg lelki problémája van, szorong, stresszes vagy depressziós, akkor az ő aurájában negatív rezgések vagy blokkok alakulnak ki. Az ásványok jótékony rezgéseik által képesek pozitív hatást kifejteni és semlegesíteni ezeket a káros energiákat.

A kövek gyógyító erejét többféle módon is használhatjuk. A legegyszerűbb az, hogy ha ékszerként viseljük őket. Ásványokból gyönyörű láncok, karkötők, gyűrűk készíthetőek, amelyekkel a legváltozatosabb módon ékesíthetjük magunkat. A kövek varázslatos szépsége a testünkre és a lelkünkre is hatást gyakorol. Használhatjuk az ásványokat marokkőként is. Ilyenkor meditálás, vagy pihenés közben a kezünkben tartunk egy sima felületű, markunkba simuló követ, amely a kéz reflexzónáin keresztül képes kifejteni a pozitív hatásait. Az ásványokkal történő masszírozás szintén nagyon elterjedt manapság. Az ásványokból készült masszázskövek segítenek az ellazulásban és felfrissítenek, feltöltenek.

Az ásványok testileg és lelkileg is képesek segíteni bennünket abba, hogy harmonikusan élhessünk. Mostani blogbejegyzésünkben szeretnénk olyan ásványokat bemutatni, amelyek hozzásegíthetnek a lelki harmónia eléréséhez. Nemcsak rendkívül szépek, hanem hatékonyan oldják a stresszt, a szorongást és segítségünkre lehetnek az alvászavarok leküzdésében.

Ametiszt:

Ez a szemet gyönyörködtető lila ásvány misztikus megjelenésével méltóságot tükröz. Jótékony hatását már az ókorban is ismerték. Különösen az idegrendszerre és az agyműködésre van pozitív hatással. Manapság rengetegen küzdenek gyakori fejfájással és migrénes rohamokkal. Az ő számukra hatékony segítségül szolgálhat az ametiszt, ugyanis ez az ásvány képes enyhíteni ezeket a panaszokat. Ez a lila kő azok számára is segítséget nyújthat, akik alvászavaroktól szenvednek. Az alváshiány számtalan egészségügyi probléma forrása lehet. Olyan betegségekkel hozható összefüggésbe, mint a magas vérnyomás, depresszió, szív- és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, de felelős lehet az elhízásért a szorongásért és a rossz közérzetért. Az ametiszt képes elősegíteni a pihentető, nyugodt alvást ezáltal az egész szervezetünkre jó hatással van. Az ametiszt serkenti az agyműködést. Jó hatással lehet azokra, akiknek problémája van a koncentrációs képességével vagy a memóriájával. Emellett képes elnyelni a földből, vagy az elektronikus eszközökből jövő káros sugárzásokat.

 

Rózsakvarc:

A rózsakvarc már évszázadok óta töretlen népszerűségnek örvend és igen elkelő helyet foglal el a gyógyító ásványok körében. A rózsakvarcot úgy is nevezik, hogy a szeretet köve. Éppen ezért nagyon jó hatással van az érzelmekre. Viselése által kiegyensúlyozottabbak és nyugodtabbak lehetünk és megnövekedhet az önbizalmunk is. Ha megterhelő és stresszes időszakot élünk meg, viseljünk rózsakvarcot. Ez a finom megjelenésű rózsaszín ásvány segítségünkre lehet a nehézségek elviselésében.

Füstkvarc:

Az egyedi megjelenésű füstkvarc a stressz egyik leghatékonyabb ellenszere. Ez a füstös, barnás, szürkés árnyalatú ásvány képes elűzni a depressziót és enyhíteni a stresszt és a szorongást, amelyek manapság sajnos nagyon sok ember életét megkeserítik. A lelki nyugalom mindennél fontosabb és ez a különleges ásvány segítségünkre lehet abban, hogy biztosítva legyen számunkra. Viseljünk füstkvarcot a stresszes időszakban és nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban tölthetjük el napjainkat.

Magnezit

A fehéres színű magnezit elsősorban azok számára nyújthat segítséget, akik súlyproblémákkal küzdenek. Serkenti az emésztést, elősegíti a méregtelenítést, csökkenti a koleszterin szintet, ezáltal segítségünkre lehet a fogyásban. A súlyproblémák leküzdése pedig jó hatással lehet az önbecsülésünkre. A magnezitnek köszönhetően a szervezet magnézium raktárai feltöltődnek, ezáltal a szívre és az izomzatra is nagyon jó hatással van. A magnézium idegrendszerre gyakorolt jótékony hatása már széles körben ismert. Szorongás és stressz esetén is a segítségünkre lehet, hiszen ellazít és nyugtatóan hat az idegekre. Továbbá jó hatással van a reumatikus megbetegedésekre is.

Tigrisszem:

A tigrisszem amellett, hogy jó hatással van az ízületekre és a csontokra, az idegrendszer egészséges működését is képes elősegíteni. Jó hatást gyakorol az agyra és a koncentrációs képességre. Segít megszüntetni az önértékelési zavarokat és képes elűzni a depressziót is. Fájdalomcsillapítóként is rendkívül hatékony.

Láthatjuk, hogy az ásványok segítségünkre lehetnek a lelki eredetű problémák leküzdésében. Nemcsak azért vannak jó hatással a lelkünkre, mert szemet gyönyörködtetőek, hanem azért is, mert különleges rezgéseik által képesek támogatni a lelki egyensúlyunkat és biztosítani számunkra a harmóniát. A HerbaDoctor kínálatában megtalálhatóak ezek a különleges ásványok dekoratív és különleges ékszerek formájában.