Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Az „Élet forrása és a Szív vitaminja” – ez a Q10

Herbadoctor
Az „Élet forrása és a Szív vitaminja” – ez a Q10

A címben megfogalmazott két jelző tökéletesen illik a Q10-re, hiszen egyszerre erősíti az immunrendszert és a szív egyik legjobb barátja is. A Q10 természetes formájában elsősorban állati belsőségekben (pl. máj, szív) lehet megtalálni, de a vörös hasú halakban is felfedezhető.

A növények közül az olívaolajban és a szójában lehet nagyobb mennyiségben megtalálni. Szervezetünkben azonban sokszor nem található elegendő mennyiségben, amelyet gyakran a kóros fáradékonyság vagy a szív- és érrendszer betegségei, vagy a magas vérnyomás mutatnak. De például, ha gyakori fog- illetve fogíny problémával küzdünk, akkor is érdemes kivizsgáltatni magunkat és szerencsére ma már vérvétellel ki lehet mutatnia Q10 mennyiségét szervezetünkben.

Kutatásoknak köszönhetően a Q10 fontos szerepet játszik a sejtek energianyerő folyamataiban, szabadgyök megkötő képességgel rendelkezik, amelynek köszönhetően erősíti az immunrendszert. Sejtregeneráló hatásának köszönhetően pedig krémekben (pl. a HerbaDoctor egyes Magyar Termék Nagydíjas termékeiben) is bátran alkalmazzák. Mindezen tulajdonságoknak köszönhetően mondják, hogy az „élet forrása”.

A Q10 koenzim másik legjelentősebb tulajdonsága abból ered, hogy antioxidáns, így megakadályozza a zsírnemű anyagok erek falán történő lerakódását, így csökkenti az érelmeszesedésnek vagy a plakkok kialakulásának veszélyét is. Fontos tulajdonsága, hogy a vérnyomásra jótékony hatással bír, így pedig már érthető, miért nevezik a „szív vitaminjának”.

Újabb tesztelések pedig azt is kimutatták, hogy a Q10 koenzimnek jótékony hatása van az allergiában, asztmában vagy egyéb légúti megbetegedésben szenvedőknek is. A legfrissebb kutatások jelenleg pedig olyan neurodegeneratív betegségekre irányulnak, mint például a skizofrénia és Alzheimer-kór kezelésére.

Herbadoctor Liposomax Q10 vízben történő oldása miatt gyakorlatilag 100%-ban felszívódik a nyelv alatti nyálkahártyáról is. Más hasonló termékekhez képest akár háromszoros mértékben képes hasznosulni. A 30 ml-es üveg 180 adagot tartalmaz, ami

összesen 2700 mg vízoldékony liposzómális koenzim Q10-t jelent.