Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Év eleji immunerősítés

Év eleji immunerősítés

Habár minden időszakban fontos a szervezetünk támogatása és az immunrendszerünk erősítése, télen és a hideg időben ez különösen hangsúlyos szerepet kell, hogy kapjon! A Herbadoctor most ebben segít, úgyhogy fókuszban az immunerősítés!

A téli hónapokban többet tartózkodunk zárt térben, több megfázásos vagy akár influenzás beteggel találkozunk ilyenkor, ezért különösen fontos, hogy szervezetünket támogassuk, és immunrendszerünk védekezőképességét növeljük! Ez utóbbi felelős a szervezet védelméért a kórokozókkal, baktériumokkal és vírusokkal szemben, úgyhogy immunrendszerünk erősítése segíthet a betegségek elleni védekezésben is és természetesen az egészség megőrzésében is!

 

Íme néhány tipp, hogyan erősíthetjük immunrendszerünket télen!

 

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS

Habár a hideg időben nem sok hazai gyümölcsnek van szezonja, de igyekezzünk itthonit választani! A piacokon találunk hazai almát és még a körtét is megtalálhatjuk, de bátran szerezzünk be akár több zöldséget, amelyekből akár egy erősítő smoothiet is készíthetünk. Válasszunk olyan ételeket, amelyek kiemelkedő C-vitaminnal rendelkeznek, úgy, mint a paprika vagy a brokkoli és az idehaza szezonját élő savanyú káposzta is tökéletes választás lehet. Igyekezzünk színesíteni ételeinket és könnyű, ám laktató fogásokat válasszunk! Kerüljük a zsírosabb, nehezebben megemészthetőbb ételeket!

 

PIHENÉS ÉS ALVÁS

A pihenés alatt nem a sorozatok folyamatos bámulását értjük, hanem a valódi pihenést! Relaxáljunk, olvassunk egy érdekes könyvet vagy hallgassunk egy kellemes zenét! Figyeljünk oda a megfelelő időtartamú és nyugtató alvásra is, hiszen ilyenkor a szervezetünk regenerálódik és ez az immunrendszer erősítésében is fontos szerepet játszik!

 

TESTMOZGÁS

Télen senki sem szeret a hidegben mozogni, de igyekezzünk lehetőség szerint minél több időt a szabadban tölteni, legyen szó akár egy sétálásról vagy éppen a boltba nem autóval megyünk, hanem gyalog. Emellett természetesen figyeljünk oda arra is, hogy rendszeresen végezzünk mérsékelt intenzitású testmozgást, hiszen segíthet a vérkeringés javításában és ezáltal az immunrendszer is aktívabbá válhat! A téli erdő és hegyek is csodálatos kirándulóhelyek ilyenkor, hiszen a friss levegőn barátokkal eltöltött szabadidő a szervezetünket kívülről és belülről is táplálja!

 

AZ ÉLTETŐ VÍZ

Habár nem feltétlenül a víz az első számú folyadék beviteli forrásunk a hideg időben, mégis igyekezzünk elegendő folyadékot fogyasztani. A megfelelő hidratáltság ugyanis kiemelkedően fontos az immunrendszerünk számára, amelynek köszönhetően segíthetünk a szervezetünk megfelelő működésében is! Ha nagyon nem szívleljünk a vizet, akkor válasszunk gyógynövény teákat, amelyek még egy kis pluszt is adnak szervezetünknek!

 

STRESSZ

Nem is gondolnánk, hogy életünk mennyi területét befolyásolja a stressz, amelyet érdemes folyamatosan csökkentenünk. Legyen szó meditációról, jógáról, a legfontosabb szempont, hogy csökkentsük a stresszt, hiszen hosszú távon negatívan befolyásolhatja az immunrendszerünket.

 

KÜLSŐ TÁMOGATÁS

Ha pedig biztosra szeretnénk menni, akkor érdemes egy kis külső segítséghez is fordulnunk, hogy erősítsük immunrendszerünket. Az egyedülálló folyékony Herbadoctor Multi Plusz multivitamin gondosan, kézzel válogatott alapanyagokból származó vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat és szuperélelmiszerek keverékét tartalmazza. Egyetlen adagjában kiemelkedően sok, több mint 60 aktív összetevő segíthet visszaállítani a szervezet egyensúlyát valamint pótolni a vitamin és az ásványi anyag hiányát. Különlegessége hogy öt készítmény jótékony hatását élvezheti egyetlen termékben. Úgymint egy multivitamin készítményt, ásványi anyag komplexet, szem vitamint, energia és életerő vitamint valamint egy aminosav komplexet. 

 

A fenti tippek segíthetnek az immunrendszer erősítésében, azonban a legfontosabb a folytonosság elve, vagyis a folyamatosan fent kell tartanunk az egészséges életmód alappillérjeit, úgymint az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás és az elegendő pihenés!