Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Gyógynövények napégés és rovarcsípések ellen

Herbadoctor
Gyógynövények napégés és rovarcsípések ellen

Beköszöntött az igazi nyár, amelyet már nagyon sokan vártunk. Ebben az időszakban többen elmennek kirándulni a hegyekbe, míg mások úgy döntenek, hogy a kellemes és hűsítő vízpart mellett töltik a le a forró napokat.

Bárhova is megyünk, a nyár sajnos számos veszélyt rejt magában. Akármennyire is odafigyelünk, a nyári időszaknak sajnos velejárói a rovarcsípések és a nagyon erős UV sugárzásnak köszönhetően a napégés is. Mindkettő nagyon kellemetlen tüneteket tud okozni, amelyek rányomják a bélyegüket a megérdemelt éves kikapcsolódásra. 
Szerencsére a természet patikája bővelkedik olyan gyógynövényekben, amelyek képesek enyhülést hozni a napégés és a rovarcsípések okozta kellemetlenségekre. Legyenek részei a házi patikáknak a most felsorolt gyógynövények, hiszen nemcsak a fent említett problémákra, hanem számos egyéb bőrpanaszra is gyógyírként alkalmazhatóak. 

Körömvirág:
A körömvirág gyulladáscsökkentő bőrregeneráló hatása széles körben ismert. Az is elmondható róla, hogy az egyik leghatékonyabb sebgyógyító. Legyen a körömvirág kenőcs a nyári kirándulások kihagyhatatlan kelléke. Hiszen ez a fantasztikus gyógynövény hatékonyan enyhíti a különböző rovarcsípések és a napégés kellemetlen tüneteit és gyógyulást is nagymértékben felgyorsítja. 

Kamilla:
A kamilla a benne található illóolajoknak köszönhetően az egyik leghatékonyabb bőr regeneráló és bőrnyugtató gyógynövény. Hatékonyan képes enyhíteni a rovarcsípések okozta égő viszketést és a napégés okozta kellemetlen fájdalmat. A nyugtató hatású kamillás borogatás hamar enyhülést hozhat ezekre a panaszokra. 

Szegfűszeg olaj: 
A szegfűszeg leginkább fűszernövényként épült be a köztudatba, rendkívül markáns, egyedi aromájának köszönhetően. Azt viszont kevesen tudják, hogy a szegfűszegben található eugenol nevű hatóanyag rendkívül erős fájdalomcsillapító és fertőtlenítő hatással rendelkezik, így hatékonyan használhatjuk a fájdalmas rovarcsípések enyhítésére. 

Aloe vera:
Az aloe vera rendkívül hatékonyan képes enyhíteni a napégés és a rovarcsípések okozta kellemetlen tüneteket. Erőteljes bőrnyugtató hatással rendelkezik és elősegíti a sérült bőrfelület regenerálódását. Emellett képes csökkenteni a fájdalmat és a viszketést is. Elősegíti az új sejtek képződését így használata által hamarabb meggyógyul a sérült bőrfelület. 

Fekete nadálytő:
A fekete nadálytő rendkívül jó hatással van a bőrre. Elsősorban zúzódások és véraláfutások eltüntetésében nyújthat hatalmas segítséget, de sebgyógyító és bőrnyugtató hatásának köszönhetően hatékonyan alkalmazható napégés és rovarcsípés esetén is. Allantoint tartalmaz, mely elősegíti az új bőrsejtek képződését.

Ezek azok a legfontosabb gyógynövények, melyek segítségünkre lehetnek a nyaralás során előforduló bőrpanaszok leküzdésében. A HerbaDoctor kínálatában kiváló minőségű Körömvirág Krém kapható melynek az a különlegessége, hogy a benne található 24 karátos aranykolloid fokozza a gyógynövény hatását, így még hatékonyabban képes enyhíteni a kellemetlen bőrpanaszokat.

A Herbadoctor legnépszerűbb termékei közé tartozik az Arany Menta testbalzsam és az Extragél is. Ez nem csoda, hiszen ezek a termékek rendkívül sokoldalúan használhatóak a különböző panaszok ellen. A termékek tartalmaznak aloe verát, kamillát, szegfűszeg olajat és a mentának köszönhetően rendkívül erős hűsítő hatással rendelkeznek. 

Fekete Nadálytő krémünk szintén rendkívül népszerű. Ebben is megtalálható a 24 karátos arany kolloid, amely felerősíti a gyógynövény jótékony, bőr regeneráló és sebgyógyító hatását. 
Szerezze be ezeket a csodás termékeket a nyaralása idejére, és a napégés és a rovarcsípések nem fogják megkeseríteni a jól megérdemelt éves pihenését!