Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Gyógynövényekkel a cukorbetegség ellen

Herbadoctor
Gyógynövényekkel a cukorbetegség ellen

A természet patikájában számos olyan kincs van, amely megoldást kínál a különböző betegségekre. A gyógynövények segítségével sikeresen vehetjük fel a harcot a cukorbetegséggel is, amely sajnos Magyarországon már népbetegségnek számít.

A gyógyszerek, amelyeket arra fejlesztettek ki, hogy a cukorbetegséget enyhítsék, sajnos rengeteg mellékhatással rendelkeznek, és az érintetteknek egész életükben szedniük kell őket. A cukorbetegség sajnos nem gyógyítható, sem gyógyszerekkel, sem egyéb más módszerrel, de ha odafigyelünk, akkor kordában lehet tartani. Napjainkban megfigyelhető, hogy egyre többen fordulnak a természetes és mellékhatás mentes megoldásokhoz. A cukorbetegség tüneteit is enyhíteni lehet a természet patikája által. Ugyanis számos olyan gyógynövény létezik, amely jó hatással van a betegségre. 

Fahéj:
A fahéj, amely egy nagyon kedvelt és kellemes aromájú fűszernövény, rendkívül hatásosan kordában tudja tartani a vércukor szintet. A benne található polifenolok képesek javítani a glükóz felvételt, ezáltal csökkenthető a vércukor szint. Ez a csodálatos fűszernövény nemcsak a vércukor szintre van kedvező hatással, hanem képes csökkenteni a káros koleszterin szintet, így segít megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, amelyekben sajnos a cukorbetegek nagy része érintett lehet. Egyszóval a fahéj nemcsak finom, hanem egészséges is. 

Bazsalikom:
A bazsalikom is egy rendkívül népszerű és ízletes fűszernövény, amely rengeteg betegségre lehet jótékony hatással. Azok számára, akik cukorbetegségben szenvednek, különösen ajánlott, hogy rendszeresen fogyasszák. Tudományos kutatások is igazolják, hogy a bazsalikom képes csökkenteni az étkezés utáni hirtelen vércukorszint emelkedést. Emellett a növényben levő hatóanyagok gépesek gátolni azt az enzimet, amely a keményítő cukorrá való átalakulásáért felelős, így még inkább elősegíti azt, hogy a vércukor szint az egészséges tartományban maradjon. 

Gyermekláncfű:
A gyermekláncfűvet sokan gyomnövénynek tartják, hiszen úton útfélen találkozhatunk vele. Kevesen tudják azt a tényt, hogy egy nagyon értékes gyógynövényről van szó. A benne található hatóanyagoknak köszönhetően képes szabályozni a cukoranyagcserét, így elősegítheti a vércukorszint csökkenését.  Emellett jótékony hatással van az emésztésre is és képes csökkenteni a koleszterin szintet is. 

Erdei szederlevél:
Az erdei szederlevél leginkább a reumás fájdalmak ellen képes kifejteni jótékony hatását. Az kevésbé ismert, hogy a vércukorszint csökkentésében is segítségünkre lehet. Fogyasszunk minden nap egy csészével és megfelelő étrend követése mellett nagyon jó hatással lehet a vércukor szintre. 

Csalán:
A csalán szintén jó hatással van a vércukor szintre, emellett a szervezet ellenálló képességét is képes megerősíteni. A csalánnak annyi jótékony hatása van, hogy szinte felsorolni is szinte lehetetlen. Vértisztító hatása is kiemelkedő, ami által képes megakadályozni a szervezetben a mérgek lerakódását. 

Fekete áfonyalevél:
A fekete áfonyalevél nagyon jó hatással van a vércukor szintre köszönhetően annak, hogy nagy mennyiségben tartalmaz krómot, amelynek nagyon fontos szerepe van a szénhidrát anyagcserében, ugyanis képes megakadályozni a hirtelen vércukorszint ingadozásokat. 

Láthatjuk, hogy a természet ereje számtalan eszközzel lehet segítségünkre a vércukorszint egészségesen tartásában. Ráadásul, ezeknek a csodálatos gyógynövényeknek egyéb olyan tulajdonságaik is vannak, amelyek jó hatással vannak az egészségünkre, de ami még ennél is fontosabb, nem okoznak semmilyen kellemetlen mellékhatást. Fogyasszuk őket bátran egészségünk érdekében!