Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Hajunk védelme és ápolása télen

Hajunk védelme és ápolása télen

Sokszor azt gondoljuk, hogy télen, a hideg időben fejünkre húzunk egy sapkát és akkor kellőképpen védve van fejünk és hajunk is. Azonban hajunk állapota a hideg időben fokozottabban ki van téve a szélsőséges körülményeknek, ezért fontos, hogy mindig ápoljuk azt!

Nem is gondolnánk, hogy télen milyen egyszerű külső tényezők befolyásolhatják hajunkat. Gondoljunk bele, hogy a kinti, hideg időjárás után belépve egy fűtött, száraz szobába, mekkora hőmérsékletbeli és párabeli különbséget kell hajunknak elviselnie. Fontos, hogy megfelelően gondoskodjunk hajunkról is télen, ne csak bőrünkről. Adunk néhány tippet, mire érdemes kiemelt figyelmet szentelnünk, ha egészséges és ápolt hajakat szeretnénk a hideg időben is!

 

  1. HIDRATÁLÁS

Sokszor kerül szóba a megfelelő külső és belső hidratálás és ez a haj esetében is igaz. Fogyasszunk elegendő mennyiségű ásványvizet vagy teákat, amellyel belülről hidratáljuk szervezetünket, így hajunkat is. Válasszunk olyan sampont, balzsamot, amelyek hidratáló hatással rendelkeznek, ezáltal is segíthetnek megőrizni hajunk nedvességét is.

 

  1. HAJMOSÁS GYAKORISÁGA

Nagymamáink idejében vasárnap volt a hajmosás napja legtöbbször, ma pedig van, aki már minden napját egy hajmosással kezdik. Találjuk meg az arany középutat, hiszen a túlzott hajmosás árthat is, hiszen eltávolíthatja a természetes olajokat, amelynek eredménye a száraz és törékeny haj lesz. 

 

  1. HŐVÉDELEM

Ha gyakran használunk hajszárítót illetve hajvasalót, akkor fokozottan ártunk hajunknak a forró levegővel. Használjunk előtte hővédő sprayt vagy krémet, amelynek segítségével megvédhetjük hajunkat a hő okozta károsodásoktól.

 

  1. SAPKA ÉS SÁL

Ha odakint nagyon hűvös és szeles idő van, akkor mindenképpen óvjuk meg hajunkat a szélsőséges időjárástól sapka és sál használatával. Azonban mindig figyeljünk oda, hogy ne legyenek túl szorosak és ne dörzsöljék ki folyamatosan a fejbőrünket, hiszen apró sérüléseket tudunk okozni velük.

 

  1. FORRÓ VÍZ KERÜLÉSE

Tudjuk, hogy télen szívesebben fürdünk forró vízben, azonban nemcsak bőrünkre, hanem hajunkra is negatív hatással lehet, hiszen kiszáríthatja azt. Próbáljuk ki a langyos vagy a merészebbek akár később a hideg vízben való fürdést, amellyel szervezetünket is erősíthetjük.

 

  1. KEZELÉSEK

Bátran alkalmazzunk hajpakolásokat, olajos kezeléseket hajunkon, hiszen ezzel is pótolhatjuk nedvességtartalmát valamint plusz tápanyagokat juttathatunk be, hogy hosszan élvezhessük az ápolt és egészséges hajkoronánkat!

 

+1 TIPP

Nem csak szervezetünknek, hanem hajunknak is szükséges van külső támogatásra. Ezért fejlesztettük ki a Herbadoctor HAJVITAMINt, amely erősítheti a hajhagymákat és elősegítheti a haj növekedését is. Olyan vitaminokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak fejbőrünkre vagy hajhagymáinkra is: 

  • A-vitamint, amely táplálóan hat a fejbőrre;
  • D-vitamint, amely a szőrtüszők egészségének szempontjából fontos;
  • E-vitamint, amelynek köszönhetően a hajszerkezet javításához szükséges vitaminok könnyebben eljutnak a hajgyökerekhez;
  • C-vitamint, amely egy igazi Jolly Joker, ha szervezetünkről van szó.

Mindezek mellett számtalan vitamint tartalmaz még a készítmény, amelynek célja, hogy hajunk egészséges, ragyogó és ápolt legyen!

 

A fentiek természetesen általános tippek és tanácsokat a haj egészségének és szépségének megőrzése érdekében. Fontos most is kiemelnünk, hogy egyénenként eltérő lehet a haj szerkezete, ezért ami a barátunknak vagy barátnőnknek használ, lehet nekünk nem. Azonban fontos, hogy alakítsunk ki egy hajápolási rutint, amellyel kívülről és belülről is táplálhatjuk hajkoronánkat!