Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Hangolódjunk az Ünnepekre

Hangolódjunk az Ünnepekre

Meggyújtottuk az első adventi gyertyát vasárnap, így ideje kicsit ráhangolódnunk a közelgő ünnepekre. Ahhoz, hogy ne kapkodásból és rohanásból álljanak az elkövetkezendő napok, három tippet is adunk és még egy egészséges és finom süti receptet is megosztunk.

Az ünnepekre többféleképpen is készülhetünk, hiszen ez attól is függ, hogy milyen beállítottságúak vagyunk vagy éppen milyen munkarendben dolgozunk. Egy biztos, érdemes ráhangolódnunk az ünnepekre, hiszen nem csak egy napról szól a karácsony.

 

  1. HANGULAT ÉS HANGZÁS

Érdemes egy lejátszási listát készítenünk a kedvenc karácsonyi zenéinkből, hogy az ünnepi előkészületek is már olyan környezetben teljenek, amelyek kedvesek szívünknek. Poroljuk le a tavaly eltett díszeket, világítást, teremtsünk kellemes környezetet magunk körül. Próbáljuk ki, hogy egy-egy fárasztó munkanap után hazaérve a kedvenc ünnepi zenéinket hallgatva, apró fényekkel feldíszítve otthonunkat biztosan nyugalom árasztja majd el lelkünket.

 

  1. KREATÍV ALKOTÁS

Nézzük meg, otthonunkhoz hol van legközelebb kopogtatókészítő workshop vagy akár ismerőseinket és barátainkat is összehívhatjuk egy közös esti alkotásra. Kezdjük el átnézni az ünnepi recepteket, tervezzük meg az ebédeket és/vagy vacsorákat. Akár már el is kezdhetjük sütni a mézeskalácsokat, hiszen karácsonyig még bőven van idő, ha esetleg keményre sikeredne. Ha pedig tökéletes, akkor a család apraja-nagyja vagy a barátok, munkatársak is örömmel elfogyasztják a tuti recept alapján készült mézeskalácsot.

 

  1. EMLÉKEK ÉS KAPCSOLATOK

Hangolódjunk emlékekkel is a közelgő ünnepekre, amelyhez a legegyszerűbb, ha elővesszük a legutóbb készült fotókat vagy megnézzük a videókat is, ha van. Ilyenkor kicsit könnyebben eleveníthetjük fel az ünnepek legszebb pillanatait! Tervezzük meg előre, melyik nap, kikkel fogunk találkozni, hiszen ilyenkor már egyre sűrűbbek a napok! Szervezzünk baráti vagy családi összejöveteleket, készítsünk közösen süteményeket, hiszen az emberekkel való kapcsolatok és a közös élmények még inkább szebbé tehetik az ünnepeket. Fontos azonban, hogy magunkra is hagyjunk időt, hiszen a karácsony nem a rohanásról kell, hogy szóljon! És gondoljunk azokra is, akiknek nem lehet teljes a karácsonyuk! Kereteinkhez mérten igyekezzünk adományozni is, hogy segítsünk másoknak is meghitté tenni az ünnepeket!

A fentiek természetesen javaslatok, de érdemes megfontolni mindegyiket, hiszen a karácsony a szeretet ünnepe! Ha pedig már itt járunk, akkor jöjjön a Herbadoctor szuper gyorsan elkészíthető és egészséges sütireceptje is!

 

KÓKUSZOS MACARONOK

Hozzávalók:

  • 1 csésze kókuszreszelék
  • ¼ csésze méz
  • ½ tk. mandula/vanília kivonat
  • egy csipet tengeri só
  • 3 tojás fehérje
  • 1 ek kakaó (ízlés szerint)

Elkészítés:

Egy tálban kemény habbá verjük fel a tojások fehérjéjét, amelyhez egy csipetnyi sót is adjunk hozzá. Majd óvatosan keverjük bele a mézet, a mandula kivonatos és a kókuszreszeléket is. Akkor jó, ha egy teáskanál segítségével már tudunk kis gombócokat is formázni belőle. Ezek után sütőpapírt helyezünk a sütőedényünkre és kb. 10-15 perc alatt, 175Co-on készre sütjük. Fontos, hogy akkor tökéletes, ha a kókuszos álmos teteje már aranyszínű kezd lenni!