Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Hogyan ápolja kezét télen?

Hogyan ápolja kezét télen?

A téli időszak, még ha nincs is nagy hó és dermesztő hideg, próbára teszi a kezünket. Míg nyakunkat sállal, fejünket sapkával vagy kalappal védjük, addig kezeinkről sokszor elfelejtkezünk. Összeszedtük azokat a tippeket, amelyekkel Ön is elkerülheti a repedezett, kiszáradt kezeket télen.

A kezünk sokszor védtelen a hideg idő beköszöntével, hiszen ősszel még nem húzunk kesztyűt, sokszor zsebünkben hordjuk a kezünket, majd mégis elővesszük, és azzal nézzük a telefonunkat, vezetjük az autónkat, levesszük az áruház polcairól a vásárolni kívánt termékeket. Lényegében teljesen védtelenek lesznek kezeink a hideg időjárással szemben. Mégis mit tehetünk ilyen esetben?

 

A kezeink bőre nagyon finom és vékony is, ezért rendszeres figyelmet igényelnek télen is. Bár sokszor írtunk már a külső és a belső hidratáltságról, kezeink bársonyossága érdekében is fontos, hogy megfelelő folyadékot vigyünk be szervezetünkbe, hogy frissességét folyamatosan megőrizzük! Sokszor tapasztaljuk azt is, hogy a hidegben még bársonyosan fényes kezünk a meleg szobába érve szinte pillanatok alatt kicserepesedik, de ez csak a hirtelen hőmérsékletváltozástól van, valamint attól, hogy a meleg szoba sokszor száraz levegővel párosul. 

Íme, néhány alapszabály, amellyel segíthetünk kezeink bársonyosságának megőrzésében:

 

  1. Kesztyű

Tudjuk, hogy a tökéletes és jól illeszkedő kesztyűt nehéz megtalálni, de igyekezzünk megkeresni. Viseljük már attól kezdve, hogy beköszönt a hűvösebb levegő és egészen tavaszig igyekezzünk kesztyűvel védeni kezeinket a hideg, nyirkos levegőtől! Ha sokszor végzünk kinti munkát, akkor keressünk ujj nélküli változatot!

A kesztyű témakörhöz tartozik az otthon végzett házimunka során viselt kesztyű is, amelyről tudjuk, hogy nem feltétlenül kényelmes, de sokat segít. Mosogatáskor, takarításkor nemcsak vízzel találkozik kézfejünk, hanem számos vegyszerrel, amelyeknek köszönhetően könnyebben kiszáradnak kezeink. Próbáljunk meg kesztyűben mosogatni és igyekezzünk minden alkalommal viselni, ha bármilyen háztartási súrolószert vagy tisztítószert használnunk!

 

  1. Kézfertőtlenítő

A koronavírus járvány óta szinte állandóan a zsebünkben van egy kis flakon kézfertőtlenítő, de érdemes tudatosan használnunk. Felejtsük el a folyamatos alkalmazását, inkább okosan használjuk! Sokszor látni, hogy egy-egy üzletben lépten-nyomon használják még páran, de attól nem lesz jobb helyzet, ha minden levett tárgy után használjuk. Figyeljünk inkább a tudatosságra, vagyis az üzletekben ne nyúlkáljunk arcunkhoz és majd a fizetést követően fertőtlenítsük le kezeinket.

 

  1. Forró víz

A forró víz sem túl jó barátja a puhaságnak, hiszen például ha kint nulla fok körüli hőmérséklet után otthonunkba érve egyből forró vízzel mosunk kezet, akkor az utolsó réteget is leszedjük vele. Mozgassuk meg ujjainkat inkább, hogy minél több meleghez jusson!

 

  1. Bőrradírozás

Habár arcunkat általában heti egy alkalommal biztosan bőrradírozzuk, mégis kihagyjuk a kezeinket belőle. Változtassunk ezen és hetente egy alkalommal a kezeinkre is vigyünk fel bőrradírozót gélt vagy krémet, hogy az elhalt, legfelső réteget is leszedjük.

 

  1. Hidratálás

Fontos, hogy minden nap ne csak elegendő folyadékot juttassunk be szervezetünkbe, hanem olyan természetesen alapanyagokat, olajokat tartalmazó kézkrémet is használjunk, amellyel ápoljuk, hidratáljuk kezeinket. Ehhez ajánljuk is az Arany menta kézápoló krémünket, amely szőlőmagolaj és sheavaj, valamint 24 karátos aranykolloid tartalmú gazdagon tápláló kézkrém a puha és selymes kéz jegyében kifejlesztve mennyei fahéj illattal. A krém tartalmaz szegfűszeg olajat is, amelynek népgyógyászati tapasztalatok alapján erős baktérium, vírus-és gombaölő hatása van. Levendulaolaj tartalma megnyugtatja a kiszáradt, kipirosodott bőrt. A kézkrém kizárólag természetes összetevőket, gondosan válogatott prémium minőségű gyógynövény kivonatokat tartalmaz.

 

Szánjunk időt kezeink ápolására, hiszen nemcsak kellemetlenséget eredményezhet egy első kézfogás bemutatkozáskor, amikor érdes bőrrel érintkezünk, de hosszú távon fájdalmassá is válhat egy-egy érintés.