Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Hogyan készüljünk az allergia szezonra?

Hogyan készüljünk az allergia szezonra?

Az enyhe téli időjárás sajnos nem kedvezett az allergiásoknak, így idén ismét korábban érkezik az igazi allergia szezon, azonban van néhány hasznos tippünk, hogyan segíthetünk már előtte szervezetünknek.

Ma már Magyarországon közel másfél millió embert érint az allergiaszezon és habár még messze az igazi főszezon, érdemes néhány Herbadoctor ajánlást betartanunk, amellyel segíthetünk szervezetünknek. Fontos kihangsúlyozni azt, hogy ezek nem szűntetik meg az allergiát, azonban jelentősen tudjuk minimalizálni a tüneteket és a kellemetlenségeket is. De kezdjük is a tippekkel!

 

TUDATOSSÁG

A legfontosabb, ha allergiára gyanakszunk, akkor mindenképpen érdemes első körben tiszta képet kapnunk, hogy mire is vagyunk azok. Lehet pollenre, poratkákra vagy állatszőrökre is. Mielőtt magunkat kezdenénk el kivizsgálni, forduljunk szakemberhez és ma már szerencsére egyszerű tesztekkel is kimutatható, mire is vagyunk allergiások.

 

TAKARÍTÁS

Igyekezzünk minél tisztábban tartani otthonunkat! Portalanítsunk rendszeresen, hogy ne legyen lehetősége az allergéneknek felgyűlnie lakásunkban.

 

SZŰRŐK

Amennyiben bebizonyosodott bármilyen allergiánk, akkor érdemes szűrőberendezéseket alkalmaznunk. Ma már számtalan légtisztító készülék rendelkezik, és ha súlyos tünetektől szenvedünk, akkor érdemes beszerezni egyet, hiszen megkönnyítheti az otthon töltött időnket. Fontos az is, hogy következetesek legyünk, hiszen az autónkban, a lakásban vagy a munkahelyünkön is lehetnek hasonló szűrőberendezések, amelyeket érdemes rendszeresen tisztíttatnunk. A légkondicionálók használata is segíthet, hiszen csökkentheti a pollenek bekerülését, azonban itt is nagyon fontos, hogy rendszeresen takarítsuk azokat és a szűrőket is rendszeresen cseréljük bennük.

 

RUHÁZAT

Figyeljünk arra, hogy ruházatunkat és hajunkat is gyakrabban mossuk és különösen azokon a napokon, amikor a pollenkoncentráció magasabb! Mindez segíthet abban, hogy csökkentsük a pollenekkel való érintkezést.

 

SZEMÜNK VÉDELME

Szemünket nem csak az UV sugarak ellen védhetjük egy napszemüveggel, hanem a pollenek és esetleg más allergének ellen is! Viseljük bátran az allergiaszezonban még akkor is, ha csak félárnyékos helyen vagyunk!

 

ORRMOSÁS

Nyugodtan használjuk reggel és este is a sóoldatokat vagy orrsprayket, hogy eltávolíthassuk a polleneket vagy más allergéneket. Ma már könnyebben be tudunk szerezni egy orrmosó készüléket is és annak használata is segíthet csökkenteni a tüneteket.

 

KÜLTÉRI PROGRAMOK

Attól függően, hogy mire vagyok allergiásak, igyekezzünk kerülni azokat az időszakokat, amikor a pollenkoncentráció magasabb. Ugyanez jellemző a lakás szellőztetésére is, amelyet inkább akkor tegyünk meg, amikor napközben tisztább kint a levegő.

 

TÁPLÁLKOZÁS ÉS HIDRATÁLTSÁG

Erősítsük immunrendszerünk táplálkozás során is és igyekezzünk elegendő vizet bevinni szervezetünkbe. Mindezeknek köszönhetően erősíthetjük azt és csökkenthetjük is az allergiás reakciókat. Érdemes külsőleg is támogatnunk szervezetünket, például a Herbadoctor Reishi (Ganoderma lucidium) termékével, amely egyszerre támogathatja a szervezet védekezőképességét és idegrendszerét is. Ezen kívül csillapíthatja a gyulladást és az allergiát is.

 

A fenti tippek segíthetnek abban, hogy ne csak felkészüljünk, de kezeljük is az allergia szezont. Viszont fontos megjegyezni azt is, hogy érdemes szakembert felkeresnünk egészségügyi problémáinkkal, akik akár antihisztamin szedését is javasolhatják.