Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb ásványt?

Herbadoctor
Hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb ásványt?

A szemet gyönyörködtetően szép ásványok közül valóban nagyon nehéz választani, hiszen mindenféle színben és formában megtalálhatóak és az ásványokból készült ékszerekben remekül lehet kombinálni ezeket a csodálatos köveket.

Így aki ki szeretné választani a számára legmegfelelőbb ásványt, nehéz feladattal áll szemben. Azonban vannak módszerek, amelyek által kiválaszthatjuk azt az ásványt, ami a mi számunkra a legmegfelelőbb lehet.

Nézzük meg, hogy milyen szempontok alapján dönthetünk!

A legtöbb ember szín alapján választ magának ásvány ékszert, ami egy nagyon jó módszer, hiszen a színek, még ha tudat alatt is, de hatással vannak ránk. Képesek befolyásolni a hangulatunkat és az érzelmi világunkat. Minden színnek megvan a maga jelentése. A fehéret a tisztasággal, a feketét a gyásszal (bizonyos országokban) a pirosat az érzékiséggel, a kéket a bölcsességgel, míg a lilát a méltósággal és a misztikummal azonosítják. Sokszor érezhetjük úgy, hogy egy adott szín jó, vagy éppen rossz hatással van a hangulatunkra. Van, hogy a vibráló és erőteljes vörös szín feldob és energiát ad, máskor viszont úgy érezzük, hogy feszültséget teremt. Ha úgy érezzük, hogy egy ásvány jó hatással van ránk, szinte hívogat, akkor az biztosan jó választás lesz.

Másik elfogadott módszer az az, hogy a csillagjegyünk alapján választunk magunknak ásványt, hiszen minden egyes kőhöz rendelve van egy csillagjegy is. Azonban nagyon fontos megjegyezni azt, hogy nincs két egyforma ember. Egy adott csillagjegy képviselői között is hatalmas különbségek lehetnek a személyiséget illetőleg. Ráadásul egy adott kő több csillagjegyre is hatással lehet. És akkor még nem vettük figyelembe a különböző lelki és egészségügyi problémákat. Az is lehet, hogy a csillaghegyünkhez kötődő ásvány színe, vagy megjelenése nekünk éppen nem tetszik. Nem érdemes ez alapján választani, hallgassunk inkább a megérzésünkre, hiszen tudat alatt érezhetjük, hogy számunkra mi a jó.

Az előbbi állítás már azért is igaz, mert az ásványok, mint minden fizikai test, rezgéseket bocsájtanak ki.  Ezek a pozitív rezgések hatással vannak ránk. Ezt nem csak akkor érezhetjük, ha a kezünkbe fogjuk őket, hanem már a puszta látványuk alapján is tapasztalhatjuk. Érzelmeket, hangulatokat indíthatnak el bennünk. Éppen ezért, bárki is próbálna befolyásolni minket a választás során, ne hallgassunk rá. Csakis saját magunkra és arra, hogy az adott ásvány mit vált ki belőlünk. Persze vannak bizonyos megfigyelések, amelyek alátámasztják azt, hogy az egyes ásványok milyen betegségre, vagy lelki problémára vannak hatással. Ezeket természetesen érdemes figyelembe venni. Már csak azért is, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek ösztönösen ráéreznek és azt az ásványt választják ki, ami számukra a legmegfelelőbb, vagy az ő betegségükre, problémájukra hatékony megoldást tud nyújtani. Ha valaki szorongás ellen szeretne ásványt választani és gondosan utána olvas, hogy mely kövek lehetnek segítségére, akkor nem egy ásványt fog találni, ami segíthet a szorongás leküzdésében. Nagyon fontos azt is figyelembe venni, hogy mi okozza a szorongást. Esetleg önbizalom hiány, vagy ki nem mondott, elfojtott érzelmek? A kiváltó ok ismeretében máris közelebb kerülhetünk a legmegfelelőbb ásvány kiválasztásához.

Manapság nagyon nagy divatja van az ásványokból készült ékszereknek és dísztárgyaknak. Azonban ez a dolog koránt sem újkeletű. Az ásványok gyógyító ereje már az ókorban is ismert volt. Különböző legendák fűződnek az ásványok pozitív hatásaihoz, és amit már évezredek óta használnak, arról ki lehet jelenteni, hogy bizonyítottan hatásos. Azonban senki ne várja, hogy az ásványok egy csapásra képesek megoldani minden problémát, viszont pozitív rezgéseik által segítségünkre lehetnek abban, hogy megoldjuk a lelki problémáinkat, illetve jó hatással lehetnek az betegségekre, amelyekkel küzdünk.

A HerbaDoctor kínálatában rendkívül dekoratív, egyedi ásvány ékszerszettek kaphatóak, amelyek nemcsak méltó módon ékesíthetnek bennünket, de jó hatással lehetnek testi, lelki problémáinkra is. Hallgassunk a megérzéseinkre és válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet!