Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Illóolajok pozitív hatásai

Illóolajok pozitív hatásai

Habár elsősorban a hidegebb őszi és téli napokon kerülnek elő az illóolajok, azért nyugodtan lehet használni tavasszal és nyáron is azokat, ugyanis hozzájárulhatnak az egészségügyi, szépségápolási és mentális jólétünkhöz egyaránt.

A Herbadoctor kínálatában közel tíz különböző illóolaj található meg és egyre többen alkalmazzák rendszeresen is szerencsére. Kevés szó esik azonban arról, hogy milyen jótékony hatásai vannak, úgyhogy most összegyűjtöttük a legfontosabb érveket, amelyek az illóolajok mellett szólnak.

 

EGÉSZSÉGÜGYI ELŐNYÖK

Számtalan olyan illóolaj létezik ma már, amelynek antibakteriális, antivirális és még gyulladáscsökkentő hatása is van. A levendula olajat például előszeretettel alkalmazhatjuk stressz csökkentésére és kiváló nyugtató hatása is van. A teafaolajat bőrproblémákra is használhatjuk, a szegfűszegolaj pedig fogfájás enyhítésére is szolgálhat.

 

LÉLEKTANI HATÁSOK

Az illóolajok természetes úton segíthetnek például a hangulatunk javításában vagy akár a stressz csökkentésében is. A citromfű olaj például leginkább nyugtató, stresszoldó hatásairól ismert és a testre és a lélekre is jótékonyan hathat. A citromfűnek nemcsak kellemes illata van, hanem sokféle egészségügyi problémát is orvosolhatunk a segítségével és rengeteg értékes vitamint, ásványi anyagot is tartalmaz. Enyhítheti a szorongást, az ingerlékenységet és segíthet álmatlanság ellen is.

 

ALVÁS SEGÍTÉSE

Bizonyos illóolajok segíthetnek az alvás minőségének javításában és akár az álmatlanság kezelésében is. Alkalmazzuk bátran lefekvés előtt a levendula olajat, amely azon kívül, hogy oldhatja a feszültséget, enyhítheti a lehangoltságot és a depressziót is.

 

SZÉPSÉGÁPOLÁS

Az illóolajokat sokszor alkalmazzák szépségápolás során is, például hozzá lehet adni az arcápoló krémünkhöz vagy a samponunkhoz is, attól függően, hogy mi a fő célunk. Egyes illóolajok ugyanis segíthetnek a bőr hidratálásában vagy a haj erősítésében vagy akár a fejbőrünk egészségének fenntartásában is.

 

TISZTÍTÓSZEREK

Mivel az illóolajok jelentős antibakteriális tulajdonsággal bírnak, ezért gyakran alkalmazzák azokat természetes tisztítószerként is. A citromot vagy a teafaolajat is használhatjuk bátran otthonunk felületeinek tisztítására.



Természetesen vannak az illóolajoknak is mellékhatásai vagy akár akadályai is, amikor nem javallott alkalmazásuk, ezért például érdemes szakemberrel konzultálni használatuk előtt. Fontos azt is megjegyeznünk, hogy mindig figyeljünk oda az illóolaj minőségére és tisztaságára is, hiszen ma már nagyon sok olyan termék van a piacon, amellyel csak árthatunk saját magunknak és környezetünknek egyaránt!