Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Immunvédelem minden időben

Herbadoctor
Immunvédelem minden időben

A téli hónapokban különösen oda kell figyelnünk szervezetünkre, hiszen nyáron jóval több gyümölcsöt, zöldséget fogyasztunk, több folyadékot viszünk be szervezetünkbe és a nap sugarainak jótékony hatásai is segítenek a készletek szinten tartásában.

Cikkünkben összegyűjtöttük azt a négy immunerősítőt, amelyek rendszeres használatával segíthetünk a szürke, hideg téli napokon is szervezetünk erőforrásainak feltöltésében.

1) Illóolajok

A tél sokaknak egyet jelent a köhögéses, tüsszögéses, hurutos, náthás megbetegedésekkel, amelyekre ha nem figyelünk időben, komoly egészségügyi problémát is okozhatnak. A tünetek megjelenése előtt mindenképpen ajánlott természetes illóolajok használata, amelyek fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek. A legjobb illóolajok természetesen azok, amelyek egyszerre több illóolaj keverékét tartalmazzák, így egyszerre nyújtanak segítséget például fájdalomcsillapításban, légúti problémák esetében, de hűsítő és nyugtató hatással is bírnak. Az illóolajok esetében a legfontosabb azonban, hogy gyógyászati célra csak 100%-os tisztaságú illóolajokat használjunk. Ilyen lehet például a Herbadoctor Arany Menta Olaja is, amely tartalmaz citromolajat, kámfort, mentát, levendulát és citromfű olajat is.

2) Gyógynövények

A csípős, zimankós időben nem csak jóleső érzést nyújtanak az egyes növényekből készült főzetek, de gyógyhatással is rendelkeznek. Nagyszüleink gyakorta készítettek a téli hónapokban kamilla vagy diófalevél teát, azonban a természet számos gyógynövényt rejt magában ezeken kívül is. Ilyen például a hársfavirág, amely nem csak a nátha tüneteit együttesen enyhíti, de már a megelőzésben is jelentős szerepe lehet. Az egyik legismertebb gyógynövényünk, a borsmenta egyrészt csökkentheti a lázat, másrészt a hörghurut, a torokgyulladás vagy az influenza esetében is ajánlott. Már a hagyományos kínai gyógyászatban és a több ezer éves múlttal rendelkező indiai civilizáció egészségmegőrző rendjében is fontos szerepet töltött be a gyömbér a betegségek kezelésében. Úgy tartják, a gyömbérgyökér segít a test és a lélek harmonizálásában, valamint egyensúlyt teremtő alkotórész. Gyógyhatását tekintve a legrégebben használt növény, amely kiváló immunerősítő tulajdonsággal rendelkezik.

3) D3 vitaminok

Téli időszakban sajnos az olyan sok pozitív hatással rendelkező napfény sem éri mindig testünket, ezért is fontos, hogy pótoljuk szervezetünkből. A D3-vitamin létfontosságú elem az immunrendszer megfelelő működésében és a kalcium felszívódásában. E mellett fontos szót ejtenünk a K2-vitaminról is, hiszen elengedhetetlen tényező a D3 vitamin hasznosulásában. Mindkét vitamin innovatív és kényelmes, bőrön keresztül való felszívódását érhetjük el például a Herbadoctor K2D3 vitamintapaszával.

4) C vitaminok

Az összes vitamin közül a C-vitamin a legnépszerűbb – ami nem meglepő. Lényegében segít szervezetünknek mindent jobban csinálni és megfelelni azoknak a kihívásoknak, amelyek immunrendszerünket teszik próbára. A Herbadoctor C-vitamin segít fenntartani az immunrendszer normális működését és elősegíti az egészséges csontokhoz, porcokhoz, fogakhoz, ínyhez és bőrhöz szükséges kollagén képződést, valamint az idegrendszer normál működését. Segít csökkenteni a fáradtságot és kimerültséget, miközben sejtszinten hozzájárul az egész szervezet oxidatív stressz elleni védelméhez is.