Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Indul az allergiaszezon!

Herbadoctor
Indul az allergiaszezon!

Ha tavasz, akkor egyértelműen az allergia szezonról beszélhetünk, hiszen a pollenek ilyenkor a legjellemzőbbek, így aki érintett, már idejében felkészül erre az időszakra. Úgyhogy mi is ezt tesszük, körbejárjuk ebben a hónapban az allergiát, kezdve az alapoktól.

Aki allergiával küzd, az biztosan jól tudja, hogy ez az immunrendszer egyfajta túlzott reakciója olyan anyagokra, amelyek alapvetően ártalmatlanok. Gondoljunk bele, vannak, akik tavasszal imádják a természetet, de vannak olyanok is, akik ilyenkor számos tünettől szenvednek. Az allergiás reakció során ugyanis az erre érzékeny embereknél antitesteket termel a szervezet az ártalmatlan anyagok ellen, amelyek pedig különböző tüneteket okoznak.

A leggyakrabban előforduló allergiás tünetek az alábbiak:

  • viszkető szemek
  • tüsszentés
  • orrfolyás
  • orr- vagy torokviszketés
  • légzési nehézség
  • köhögés

Tavasszal a pollenek a legjellemzőbbek, ezért ebben az időszakban sok ember szenved allergiás tünetektől és ilyenkor sokan inkább nem mennek a természetbe. Májusban az év egyik legmagasabb pollenszórásával is szembesülhetnek az allergiások, hiszen ilyenkor a nyírfán, kőrisfán, fűzfán, platánfán kívül már a pázsitfűfélék és az útifű is megjelennek. 

Természetesen allergia és allergia között is van különbség, minden egyén függő. Van, aki könnyedén átvészeli a tüneteket, de vannak sajnos olyanok is, akik ilyenkor különböző gyógyszerek nélkül ki sem tudják tenni a lábukat a házból és már egy egyszerűnek tartott fűnyírás is komoly problémákat okoz. A tünet súlyosságától függően érdemes lehet már a szezon kezdete előtt felkészíteni szervezetünket, elsősorban immunrendszerünk erősítésével ill. antihisztaminok beszerzésével. A Herbadoctor Quercetin-Bromelain készítménye pedig a természet erejéből veszi a segítséget, hogy az allergiás tüneteket enyhítse vagy akár megszüntesse.

Ha Ön is gyakran fújja az orrát, vagy sokszor könnyezik a szeme tavasszal indokolatlanul, akkor érdemes allergiavizsgálatot kérnie, hiszen ezeket a panaszokat könnyen lehet orvosolni, ha bizonyosságot nyer allergiája!