Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Magnézium, a természetes sejtvédő

Herbadoctor
Magnézium, a természetes sejtvédő

A magnézium egy létfontosságú ásványi elem, amely az emberi szervezetben több, mint 325 enzimreakciónál működik közre, valamint természetes sejtvédő, amely hozzájárul az ízületek és az izmok normál működéséhez, enyhíti az ízületi fájdalmakat és az izomgörcsöket, lábikragörcsöt, de a méregtelenítést is elősegíti.

A magnézium-kiegészítők javítják a vérnyomást, illetve az érrendszer állapotát, segítik a D-vitamin és kalcium felszívódását. A magnézium mindezeken túl hangulatjavító is és nyugtatja az idegeket, de segíti az egészséges bőrképzést és javítja a bőr szerkezetét, rugalmasságát, így számos bőrbetegség esetén is ajánlott a külsőleges használata (pl. pattanások, ekcéma, pikkelysömör).

Az ajánlott magnézium szájon át történő bevitelének egyik lehetséges alternatív módszere annak helyi (bőrön át felszívódó) alkalmazása. Ilyenek lehetnek például a magnéziumolajok vagy a transzdermális krémek, amelyekből az ősi magnézium is felszívódik, és egyenesen a bőrön keresztül jut a vérkeringésbe.

A legtisztább, ősi, természetes magnézium-klorid a világon a Zechstein magnézium, amely nevét a lelőhelyéről kapta. 250 millió évvel ezelőtt, a Zechstein korban az őskontinens, a Pangea kontinens nagy beltengere volt a Zechstein tenger, amely nagyjából a mai Nagy-Britanniától Lengyelországig, Dániától Hollandiáig terjedt. Amikor az éghajlat meleg és száraz lett, megindult a párolgás, és a só összesűrűsödött a tengerben. A gyógyszerészeti tisztaságú, érintetlen energetikai állapotú őstengeri magnézium só a földkéreg 1600-2000 méter mélyéről származik és jelenleg a világ legtisztább természetes lelőhelyén - Hollandiában (Veendamban) - bányásszák. 

Ez a kiváló minőségű magnézium transzdermális módon, azaz a bőrön keresztül felszívódva hatol be a sejtekbe, ahol azonnal beépül, és gyorsabban feltölti a magnézium szintet, mint a szájon át szedett kapszulák és tabletták. A bőrön át bevitt magnézium előnye, hogy pontosan odakerül, ahova a legjobban szükséges, vagyis az izomzatba. Kevesen tudják, de a magnézium nagyon gyengén szívódik fel szájon keresztül, ezért is szokták injekció formában alkalmazni, hiszen 100%-ban eléri a szervezet sejtjeit. Azonban a transzdermálisan alkalmazott magnézium ideális magnézium forrás, hasonló orvosi előnyökkel, mint az injekciók. A transzdermálisan alkalmazott gyógyszerek általánosságban biztonságosabbak és hatékonyabbak, és kevésbé fájdalmasak, mint az injekciók vagy az intravénás alkalmazások.

A Zechsteini ősi magnéziummal és valódi citromfűvel készült Relax testvajunk hatóanyagokban gazdag formula, mely azonnal beszívódik. Sheavaj, kókuszolaj tartalmánál fogva intenzíven táplálja, puhítja a bőrt. Ősi magnézium koncentrátumot tartalmaz, és kellemes citromfüves illata nyugtató, egyben hangulatjavító hatással van a szervezetünkre, így reggel és este is alkalmazható. Ősi Magnézium Koncentrátum tartalmának köszönhetően pedig a magnézium összes pozitív élettani hatásával bír. Mesterséges színezéket, illatanyagot, parabéneket, kőolajszármazékokat nem tartalmaz