Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Mire figyeljünk a strandon?

Herbadoctor
Mire figyeljünk a strandon?

Tombol a nyár, egyre több időt töltünk a szabadban, egyre jobban vágyódunk vízpart mellé és előbb vagy utóbb a strandolásé lesz a főszerep. Nem árt azonban, ha indulás előtt átgondoljuk, mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal és a napozás végeztével milyen teendőink vannak. 

STRANDOLÁS ELŐTT

Ha strandolni készülünk, fontos néhány dologra odafigyelnünk az egészségünk és a biztonságunk érdekében. Az első és a legfontosabb a napvédelem. Használjunk megfelelő fényvédő krémet az egész testünkre és külön az arcunkra, nyakunkra is figyeljünk. Legalább SPF 30 vagy annál magasabb faktorszámú napvédő krémet alkalmazzunk és már közvetlenül a strandra indulás előtt érdemes használnunk! Ne hagyjuk otthon a kalapunkat, napszemüvegünket és a táskánkba tegyünk egy hosszú ujjú, laza, lehetőleg fehér színű inget vagy pólót is. Bátran vigyünk magunkkal akár teafaolajat is, amely kiváló fertőtlenítő hatással bír, így a nyilvános mosdók használata után segítségül szolgálhat. A megfelelő mennyiségű vízről se felejtkezzünk el, sőt, akár előző nap a fagyasztóba is tehetünk már be egy üveggel, hogy mire a strandra érünk, fogyaszthassuk és nem fog felmelegedni olyan hamar.

STRANDOLÁS ALATT

Nem elég, ha induláskor használunk napvédő krémet, hiszen strandolás alatt izzadunk, illetve ha a vízbe megyünk, könnyebben elveszti hatását. Alkalmazzuk gyakran strandolás alatt a fényvédőkrémet, hiszen óvjuk bőrünket is a káros napfénytől. Figyeljünk oda a folyamatos folyadék fogyasztásra, ne csak akkor, ha már szomjasak vagyunk! Ha medence mellé tervezzük a strandolást, akkor érdemes mindenhova papucsban közlekedni a medence körül, valamint mielőtt bemegyünk a vízbe, alkalmazzuk a szélén található tusolókat is. Szabad strandokon is ajánljuk a papucs vagy akár a vízicipők használatát, valamint csak olyan mélységű vízbe menjünk, ahol a biztonságérzetünk még megvan. Étkezésnél kerüljük a zsíros ételeket, válasszunk könnyebb és egészségesebb ételeket, de akár otthonról is vihetünk magunkkal fagyasztott gyümölcsöket.

STRANDOLÁST KÖVETŐEN

Strandolás követően lehetőleg mihamarabb tusoljunk le otthonunkban és ne felejtsük el ilyenkor is a hidratálást víz formájában. A strandolás alatt bőrünk fokozottan ki van téve a napsugárzásnak, így ne csak a belső, hanem a külső hidratálásra is figyeljünk! Használjunk napozás utáni krémeket vagy könnyű szerkezetű hidratáló krémeket. A napfény sok erőt is kivehet belőlünk, így strandolás után érdemes pihenéssel tölteni egy kis időt.

A fentiek mind belföldi, mind külföldi strandolásnál erősen ajánlottak, azonban, ha utóbbit tervezzük, akkor még a bélflóránkra is érdemes kellő figyelmet szentelnünk, így indulás előtt probiotikummal erősítsük szervezetünket. Ha pedig tengerparton tervezzük a strandolást, akkor kerüljük a tengervíz szánkba vagy szemünkbe való jutását. Kellemes és pihentető strandolást kívánunk!