Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Mit sportolj ízületi problémák vagy visszérbetegség esetén?

Herbadoctor
Mit sportolj ízületi problémák vagy visszérbetegség esetén?
A rendszeres testmozgás kiemelkedően fontos, ha szeretnénk megőrizni az egészségünket. megmozgatja az izmainkat és felfrissíti a vérkeringésünket. A sport nemcsak a testünkre, de a lelkünkre és a hangulatunkra is jó hatással van, hiszen sokan számolnak be arról, hogy energikusabbnak, frissebnek érzik magunkat egy kellemes testmozgás után.

Nem beszélve arról, hogy az ideális testsúlyunk megőrzésében is kiemelkedő szerepe van. Szóval mindenkinek, aki szeretné megőrizni az egészségét, be kellene iktatnia valamilyen mozgásos tevékenységet a mindennapjaiba legalább heti három alkalommal. Az ideális testsúly elérése, vagy megőrzése nagyon fontos ízületi gyulladás és visszér esetében is, hiszen a túlsúly fokozhatja mindkét betegség tüneteit. 

Azonban az nem mondható el, hogy minden ember végezhet mindenféle sportot. Mi van azokkal, akik valamilyen betegségben szenvednek? Vannak olyan egészségügyi problémák, mint például a visszér megbetegedés és az ízületi gyulladások, amelyek kizárnak egyes mozgásformákat, de nem minden sportot. Az ilyen esetekben is jótékony hatása van a mozgásnak, tehát ne hozza fel a betegségét kifogásként, aki a fent említett problémákkal rendelkezik. A mozgás mindenkinek szükséges, de nem mindegy, hogy milyen formában történik.

Ha valakinek ízületi problémája van, mindenképpen kerülnie kell a nagy súlyok emelését a túlzó megerőltetést és az ugrálást. Így nem javasolt a súlyzós edzések végzése, a nagy tempójú futás és az egyes labdajátékok, amelyekben szökkenni kell, vagy hirtelen mozdulatokat tenni.

Minden olyan mozgás jó, amely egyenletes tempójú, vagy nem igényel nagy megerőltetést és nem jelent nagy megterhelést az ízületek számára. Az úszás kiemelkedően jótékony hatású lehet mindkét probléma esetén. Megmozgatja az egész testet anélkül, hogy megterhelné az ízületeket. Fokozza a vérkeringést, így különösen jó hatással van az érrendszerre. A folyamatos lábmunka megakadályozza a vér pangását, vagy visszaáramlását a lábakban, így nagyon jó hatással van a visszérbetegség tüneteinek enyhítésére, vagy a betegség megakadályozására. Ráadásul a hideg víz összehúzza az ereket, amely szintén serkentőleg hat a vérkeringésre. 
Ha esetleg nem szeretünk, vagy nem tudunk úszni, akkor is számos lehetőség közül választhatunk. Minden olyan sport jó, ahol nem kell hirtelen mozdulatokat tennünk vagy sokat ugrálnunk. Megfelelő lehet még a szabad levegőn történő séta és a nem túl megerőltető tempójú futás az aerobik, a túra vagy a kerékpározás. De a gyógytorna és a jóga is jótékony hatással van ezekre a panaszokra. 

Lényeg az, hogy mindenképpen mozogjunk, hiszen az ízületi panaszokra és a visszérre is kifejezetten jó hatással van a sport. Hiszen a fokozott vérkeringés és a megerősödött izomzat által csökkenthetőek a panaszok. 

HerbaDoctor Flex Body termékei kiválóan alkalmasak ízületeink védelmére. Magas kollagéntartalmuknak köszönhetően képesek támogatni ízületeinket külsőleg és belsőleg is!