Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Nyár végi gyümölcsök, zöldségek a kertben

Herbadoctor
Nyár végi gyümölcsök, zöldségek a kertben

Már augusztus közepe van, az utolsó igazi nyári hónap utolsó két hetéhez érkeztünk, ami egyet jelent az ősz közeledtével. Ilyenkor már fontos, hogy szervezetünket felkészítsük a hűvösebb időhöz! Adunk néhány tippet, mit érdemes ilyenkor bevinni szervezetünkbe!

Ahhoz, hogy szervezetünk ősszel és télen is megfelelően tudjon védekezni a betegségekkel szemben, érdemes már a nyár végi időszakot azzal tölteni, hogy tudatosan táplálkozunk, vitaminokat viszünk be szervezetünkbe. Úgyhogy mi is összeszedtük a legfontosabb Herbadoctor ajánlásokat, amelyeket ha betartunk, akkor ellenállóbbak lehetünk a hidegebb hónapokban!

 

TÁPLÁLKOZÁS

Akárhogy is közelítjük meg, a legfontosabb, hogy megfelelő és értékes tápanyagokat vigyünk be szervezetünkbe! 

 

FRISS ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK

Ilyenkor még kertünk tele van friss zöldségekkel vagy gyümölcsökkel és a termelői piacokon is be tudunk szerezni igazi, hazai termést! Nyár végén és ősszel is fontos, hogy változatosan és színesen étkezzünk, ezért fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, hiszen vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban is gazdagok. Válasszunk idény gyümölcsöt, zöldséget, vagyis a sárgarépa, a kelkáposzta, az alma és a szőlő is kitűnő választás lehet.

 

TELJES ÉRTÉKŰ GABONÁK

Folytassuk a teljes kiőrlésű gabonák, mint például a barna rizs, teljes kiőrlésű tészta és zabpehely fogyasztását, melyek rostban gazdagok és hosszú távon energiát biztosítanak. Ne csak egynyári legyen a már elkezdett életmódváltásunk, hiszen a hidegebb időben is laktató egy reggeli zabkása almával, szilvával esetleg!

 

EGÉSZSÉGES ZSÍROK

A zsírok fontosak szervezetünknek, hiszen vannak zsírban oldódó, szervezetünknek nagyon fontos vitaminok is, mint például az A-, a D-, az E- és a K-vitamin. Fogyasszunk egészséges forrásból származó zsírokat, mint az olívaolaj, avokádó és diófélék. Ezek segíthetnek a bőr hidratálásában és a szervezet számára szükséges zsírsavak biztosításában.

 

VITAMINOK ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK

Már most kezdjük el feltölteni szervezetünket elengedhetetlen vitaminokkal, hogy mire a hidegebb, nyirkosabb időjárás megérkezik, addigra ne a tartalékainkat éljük fel.

 

C-VITAMIN

A C-vitamin köztudottan erősíti az immunrendszert és segíthet megelőzni a meghűlést. Fogyasszunk sok citrusfélét, paprikát, brokkolit és sötétzöld leveles zöldségeket, ha pedig folyékony vagy rágótabletta esetleg kapszula vagy italpor formájában vinnénk be szervezetünkbe, akkor a Herbadoctor széles termékpalettáján mindegyiket megtaláljuk:

A HerbaDoctor LipoCem terméke egyetlen üvegben 100.000 mg C-vitamint tartalmaz, liposzómás formában. Ezen felül lenmagolaj, MSM, L-arginin és E-vitamin került még a kiváló felszívódású készítménybe, amely így komplex módon támogatja a szervezet védekezőképességét és egészséges, harmonikus működését.

C-vitamin rágótabletta hozzáadott cinkkel és spirulinával egészségünk védelmére a mindennapokban, zöldalma ízesítéssel és édesítőszerekkel. A cink hozzájárulhat a sejtek megfelelő működéséhez és az immunvédelemhez. A spirulina hatékonyan veheti fel a harcot a káros szabadgyökök ellen, valamint kiválóan hathat az emésztésre is.

HerbaDoctor C VITAMIN segíthet fenntartani az immunrendszer normális működését az intenzív testmozgás alatt és után. Elősegítheti az egészséges csontokhoz, porcokhoz, fogakhoz, ínyhez és bőrhöz szükséges kollagén képződését, valamint az idegrendszer normál működését. Segíthet csökkenteni a fáradtságot és kimerültséget, miközben sejtszinten hozzájárulhat az egész szervezet oxidatív stressz elleni védelméhez.

Herbadoctor C-vitamin italpor cinkkel és D3 vitaminnal mangó ízesítéssel, a mindennapi egészségmegőrzés hozzájárulásához.

 

D-VITAMIN

Kiemelten fontos, mivel a napfény mennyisége csökkenhet az ősz folyamán. Fogyasszunk D-vitaminban gazdag ételeket, mint például halak (lazac, tonhal), tojás és D-vitaminban dúsított tejtermékek. A HerbaDoctor K2-D3 terméke is segítség lehet, hiszen kiemelkedő biohasznosulással rendelkező, liposzómás formában tartalmazza a megfelelő arányú D3, K2, A és E-vitamint. Így könnyedén pótolhatóak ezek a szervezet kiegyensúlyozott működése számára nélkülözhetetlen hatóanyagok, és elkerülhetőek a hiányállapotok, illetve a rossz immunállapotból adódó megbetegedések.

 

E-VITAMIN

Fontos antioxidáns, amely segíthet megvédeni a sejteket a károsító hatásoktól. Diófélék, magvak és növényi olajok jó E-vitamin források, vagy választhatjuk kapszula formájában is. A Herbadoctor E-vitamin antioxidáns hatású vitamin, mely véd a sejtoxidáció során keletkező szabadgyökök ellen, valamint sejtvédő hatással bírhat. Hozzájárul az öregedési folyamatok lassításához, a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát csökkentheti, támogathatja az immunrendszer megfelelő védelmét.

 

HÉTKÖZNAPI TEENDŐK

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos a megfelelő mennyiségű folyadék pótlása, úgyhogy ebben az időszakban is igyekezzünk minél több vizet vagy zöld teát fogyasztani. Amint pedig kicsit hűvösebb idő érkezik, bátrabban nyúljunk a gyógynövény teákhoz is. Tartsunk fenn aktív életmódot, mely segíthet az immunrendszer erősítésében és a stressz csökkentésében. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a megfelelő pihenésről és alvásról sem. Esetleg gondoljunk az immunrendszerünket támogató kiegészítőkre, például probiotikumokra, melyek segíthetnek a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. A Herbadoctor Symbiotix élőflórát tartalmazó készítménye, károsodott bélflóra esetén a bélflóra egyensúlyának helyreállításához szükséges különleges táplálkozási igényhez igazított összetételű, 13 jótékony probiotikus baktériumtörzset és prebiotikumot tartalmazó különleges étrend-kiegészítő.

 

Az őszi időszakra való felkészülés tehát a változatos és tápláló étrend, a megfelelő folyadékbevitel, a testmozgás és a pihenés kombinációjából áll. Emellett fontos a szervezet vitamin- és ásványi anyag-szükségleteinek megfelelő kielégítése is.