Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Ősszel is aktívan!

Ősszel is aktívan!

Tudjuk, hogy kicsit hűvösebb az idő és azt is, hogy szívesebben maradunk otthon és nézünk meg egy filmet a kanapén, de az ősz is csodálatos és gyönyörű színekkel ajándékoz meg bennünket, de nem odabent! Irány a szabad ősszel is, legyünk aktívak akkor is, ha kicsit hűvösebb van!

Nem kell búcsút intenünk a mozgásnak, ha vége a nyárnak, hiszen az ősz is rejteget számos szabadtéri tevékenységet számunkra. Ez pedig azért is fontos, hogy ne hagyjuk szervezetünket ellustulni, hiszen ép testben ép lélek egész évben! Nézzük, milyen szabadtéri programokat javasolnak a Herbadoctor munkatársai!

 

TÚRÁZÁS 

Az ősz egyet jelent a színes erdőkkel, őszi illatokkal a hegyekben és attól, hogy picit hűvösebb az idő, nem kell hátat fordítani a túrázásnak. Örüljünk annak, hogy már nem olyan párás az erdei séta vagy nem kell a napégéstől tartanunk! Választhatunk könnyű gyalogtúrát, megnézhetjük a környék hegyeit vagy kilátóit, de akár egy-egy teljesítménytúrára is benevezhetünk!

 

KERÉKPÁROZÁS

Az őszi hónapok a legideálisabbak a kerékpározásra, hiszen már nincs az a tomboló kánikula és mégis gyönyörű tájakon tekerhetünk kedvünkre. Mehetünk az erdőbe, de akár egy-egy település között is tekerhetünk bátran, hiszen a levegő friss és a változó színben pompázó környezet lelkünkre is jó hatással lesz!

 

PIKNIK VAGY MADÁRLES

Ha van a lakóhely közelében erdő vagy park, akkor miért ne lehetne egy késői szombati reggelit a szabadban tölteni? Élvezzük ki a nap melegítő erejét és a természet frissességét a családunkkal, barátainkkal! Ha pedig kíváncsi természetűek vagyunk, akkor akár egy erdei lesre felmászva megcsodálhatjuk környezetünk gazdag állatvilágát is. 

 

ŐSZI LEVELEK

Minden gyerek legalább egyszer rugdosta már az őszi faleveleket hazafelé. A kérdés, hogy miért ne tehetnénk meg mindezt felnőttként is?! Bátran ugorjunk bele egy kupac falevélbe vagy akár gyűjthetünk is otthonunk dekorálásához színes darabokat. Egy kis gyereklélek mindenkiben ott lapul még! Ha pedig szerencsések vagyunk, akkor az őszi napsütésben csodálatos fényképeket is készíthetünk a színes falevelekkel.

 

SZÜRET MINDEN MENNYISÉGBEN

Látogassunk el egy szüreti fesztiválra, nevezzünk be akár barátokkal, családtagokkal együtt egy szüretre és észre sem fogjuk venni, hogy repül az idő és mennyit mozogtunk közben!

 

KÉSZÍTSÜK FEL KERTÜNKET A TÉLRE

Az ősz kiváló alkalom arra, hogy kertünket/erkélyünket felkészítsük az őszre. Tegyük szabaddá a hétvégénket, gyűjtsük össze az egynyári növényeket, ültessünk helyükre őszi vagy téli növényeket, szedjük össze az elszáradt faleveleket. Hipp-hopp, el is repül majd a napunk!

 

FUTÁS ŐSSZEL, MIÉRT NE?

A futók nagy többsége ezt az időszakot szereti a legjobban, hiszen nincs még több centiméter vastag avar az erdőben, a hőmérséklet is ideális és a magas páratartalommal sem kell már számolni. Próbáljuk ki a futást, de természetesen csak fokozatosan, hiszen egy sérülés senkinek sem hiányzik!

 

Az őszi szabadtéri aktivitások nemcsak fizikailag frissítőek, hanem segíthetnek lelkileg is feltöltődni és kapcsolatot teremteni a természettel. Ne feledjük azonban, hogy mindig készüljünk fel az időjárásra megfelelő öltözködéssel és felszereléssel.