Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Öt ok, miért fontos a vitamin pótlása!

Herbadoctor
Öt ok, miért fontos a vitamin pótlása!

Léptem-nyomon azt halljuk mindenhonnan, hogy szedjünk vitaminokat, étrend-kiegészítők. Azt azonban kevesen mondják el, miért is van rájuk szükségünk! Összeszedtük a legfontosabb öt indokot, amelyek miatt érdemes kicsit nagyobb figyelmet szentelnünk a vitaminokra!

Túl sok feldolgozott élelmiszert viszünk be!

Talán a legfontosabb ok, amiért a vitaminok szedését előtérbe kell helyeznünk, az a töménytelen mennyiségű feldolgozott élelmiszer, amit szervezetünkbe viszünk nap, mint nap. Sokszor választjuk a könnyebb és gyorsabb utat ahhoz, hogy jól lakjunk, hiszen előszeretettel vásároljuk a félkész termékeket, a gyorséttermi ételeket, amelyek feldolgozott alapanyagokból készülnek, kivonva belőlük a megfelelő minőségű tápanyagokat.

Kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk!

Sajnos télen még kevesebb zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasztunk és ez utóbbi a banán és narancs kombinációjában ki is merül. Pedig ettől jóval változatosabban kellene étkeznünk és nem feltétlenül kell egyből óriási lépésben gondolkodnunk. Fogyasszunk több salátát, zöld színű zöldséget, mint például spenót, szárzeller vagy gyümölcsök közül próbáljuk ki az ananászt, mangót. Ha pedig kicsit merészebbek vagyunk, akkor bátran próbáljuk ki a smoothiekat is!

Nem tartózkodunk eleget a szabad levegőn!

A napi 8-10 órás irodai munkavégzés után gyorsan hazamegyünk, készítünk a gyerekeknek valami gyors vacsorát és eszünk ágába sincs már utána kimozdulni. Pedig szervezetünknek bizony szüksége van a friss levegőre, a napsütésre egyaránt, mint ahogy a mozgásra is. Iktassunk be legalább heti 4 alkalommal minimum 30 perces mozgást a szabad levegőn! Lehet ez akár egy séta vagy a boltba ne autóval menjünk, hanem gyalog! 

A talaj minősége is fontos!

Ma már sajnos nem olyan a talaj összetétele, mint például az 1950-es években, amikor is nagyszüleinknek szinte semmilyen vitaminra nem volt szükségük. Gondoljunk csak bele, milyen ritka ma már az igazi biogazdaság! Pedig nagyszüleink idejében inkább az volt a jellemző. Sajnos a nem megfelelő talaj pedig nem megfelelő tápanyaggal rendelkező alapanyagot „termel ki”.

Ételintolerancia

Ha valaki allergiás vagy intoleranciája van valamilyen ételre vagy összetevőre, akkor nála gyakrabban előfordulhat, hogy egy-egy, a szervezet számára fontos vitamin nem jut kellő mennyiségben a szervezetébe. Ilyenkor érdemes dietetikus vagy más szakember tanácsát is kikérni, hogyan tudja az adott táplálékban megtalálható vitaminokat pótolnia!

Ha a fentieket alaposan átgondoljuk, akkor bizony rájövünk arra, hogy miért is van szükségünk vitaminokra és étrend-kiegészítőkre. Viszont érdemes utánajárni, hogy mely típusok tartalmaznak valóban megfelelő minőségűt és az sem mindegy, hogy milyen halmazállapotban visszük be szervezetünkbe! A Herbadoctor liposzómás készítményei folyékony vitaminok, így a bevételük is könnyebb, valamint a liposzómás technológiának köszönhetően a vitaminok és ásványi anyagok, valamint a gyógynövények hatóanyagai eredményesebben szívódnak fel, mint a hagyományos kapszulák és tabletták esetében.