Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Öt tipp, mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen!

Herbadoctor
Öt tipp, mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen!

Korábban már írtunk arról, milyen okok vezethetnek a tavaszi fáradtság állapotához, most pedig nagyító alá vettük, hogy mit is tehetünk ellene! A tavaszi fáradtság egy olyan jelenség, amely sok ember számára ismerős, és általában a tavasz elején tapasztalható.

Vagyis pontosan március környékén szoktuk tapasztalni, amikor már néha kisüt a nap, nincsenek szürke nappalok és a fagy is lassan búcsút int. Alábbiakban összegyűjtöttük a legjobb öt tippet, amellyel könnyedén leküzdhetjük a tavaszi fáradtságot!

1. Tartsuk be az egészséges életmód alapelveit!

De mit is jelent ez pontosan? Megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás. Ez a szent hármasság hozzájárulhat az egészséges életmódhoz, és segíthet a tavaszi fáradtság enyhítésében.

2. Kerüljük a stresszt!

Tudjuk, nem olyan könnyű ezt mondani, de vizsgáljuk meg kicsit az életvitelünket, mi okozza a legnagyobb stresszt benne és azokat száműzzük! Ha nem lehetséges, akkor is próbáljuk minimalizálni, amiben segíthet a rendszeres meditáció, a jóga vagy ma már szuper relaxációs technikákat lehet találni, amelyek ugyancsak segíthetnek!

3. Kapcsolódjunk ki gyakran!

Figyeljünk oda a minőségi szabadidős tevékenységekre! Lehet ez az olvasás, barátokkal találkozás, relaxációs fürdő vagy bármi más, amely javíthatja hangulatunkat és csökkentheti a fáradtság érzetét!

4. Figyeljünk a D-vitamin készletünkre!

A D-vitamin hiánya sokszor fáradtságot, kimerültséget is okozhat, pontosan ezért szükséges jó minőségű D-vitamint bevinni szervezetünkbe! Ilyen például a Liposomax Forte Lipo- K2-D3 vitamin is, amely kiemelkedő biohasznosulással rendelkező, liposzómás formában tartalmazza a megfelelő arányú D3, K2, A és E-vitamint. Így könnyedén pótolhatók ezek a szervezet kiegyensúlyozott működése számára nélkülözhetetlen hatóanyagok, és elkerülhetők a hiányállapotok, illetve a rossz immunállapotból adódó megbetegedések.

5. Tegyük színesebbé étkezéseinket!

A zöldségek és a gyümölcsök egyrészt rengeteg olyan tápanyagot tartalmaznak, amelyre szervezetünknek szüksége van, másrészt pedig a színes saláták, smoothiek látványa mosolyt csal arcunkra!

Ha a fenti öt tippre odafigyelünk, akkor minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy a tavaszi fáradtságot elkerüljük! Ha pedig biztosan ezt szeretnénk, akkor érdemes az alábbi vitaminok listáját is átnéznünk, mert lehet, hogy valamelyik hiánya jelzi a tavaszi fáradtságot!