Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Prosztata megnagyobbodás- egy nagyon gyakori férfi probléma

Herbadoctor
Prosztata megnagyobbodás- egy nagyon gyakori férfi probléma

A prosztata megnagyobbodás egy rendkívül kellemetlen betegség, amely az idősebb férfiak jelentős részét érinti. A 60 év fölötti korosztálynak több mint a fele szenved valamilyen prosztata eredetűpanasztól, míg a 40 év alattiaknál nagyon ritkán fordul elő ilyen jellegű probléma.

A betegség kialakulásának az oka egyelőre ismeretlen, bár valószínűsíthető, hogy összefüggésben van az életkorral. Egyes feltételezések viszont arra utalnak, hogy genetikai hajlam is okozhatja, mivel megfigyelhető a családi halmozódás.

A prosztata megnagyobbodás nagyon kellemetlen tüneteket okoz, melyek megkeserítik az érintettek életét. Ilyenek a gyakori vizelési inger, a vizeletsugár akadozása, vagy a vizelet elcsöpögése. Sokan nem mernek segítségért folyamodni a panaszok jellege által okozott szégyenérzet miatt, pedig a tünetek könnyen kezelhetőek és jó eséllyel enyhíthetőek.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a tüneteket akár más, súlyosabb probléma, pl. daganatos megbetegedés is okozhatja, ezért mindenképpen érdemes elmenni szakorvosi vizsgálatra.
Amikor a tünetek még enyhék, akkor jó eséllyel segítségünkre lehetnek egyes gyógynövényes készítmények, étrend-kiegészítők. Számos olyan gyógytea létezik, amely kimagasló hatékonysággal képes enyhíteni a prosztata megnagyobbodás kellemetlen tüneteit.

A gyógynövényeket tartalmazó készítmények nagy előnye az, hogy nem tartalmaznak semmilyen káros anyagot így mellékhatásokat sem okoznak.
Néhány gyógynövény, mely hatékonyan képes enyhíteni a prosztata eredetű panaszokat:

Kisvirágú fűzike:
A kisvirágú fűzikéből főzött tea nagyon hatékony a prosztata eredetű panaszok kezelésére. Erőteljes gyulladás csökkentő és vizelethajtó hatással rendelkezik. Hatékonyan képes csökkenteni az éjszakai vizelési ingerek számát, ezáltal elősegíti a nyugodt és pihentető alvást.
Tökmagolaj:
A tökmagolaj segítségével megelőzhető, vagy csökkenthető a jóindulatú prosztata megnagyobbodás. A hidegen sajtolt tökmagolaj rendkívül gazdag telítettlen zsírsavakban, ásványi anyagokban és vitaminokban. Használata elősegíti az egészséges prosztata működést, továbbá képes fertőtleníteni a húgyutakat és enyhíteni a vizeléssel kapcsolatos panaszokat.
Medveszőlő:
A medveszőlő rendkívül hatékony a vizelet ürítéssel kapcsolatos problémák megelőzésében és kezelésében. Erősteljes fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően jó hatással van a húgyúti panaszokra. Azonban nem javasolt egy hétnél tovább alkalmazni, mivel nagy mennyiségben májkárosító hatású lehet.
Csalán:
A csalán egy rendkívül sokoldalú gyógynövény, melynek számos jótékony hatással rendelkezik. Hatékonyan méregtelenít, képes csökkenteni a gyulladásokat, és jól ismert a vizelethajtó hatása is. Rendkívül magas az ásványi anyag és vitamin tartalma és bővelkedik antioxidáns hatású flavonoidokban is. Számos kutatást végeztek már a csalán prosztatára gyakorolt hatásaival kapcsolatban és a vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy a csalánban található vegyületek jó hatással vannak a prosztata sejtjeire és segíthetnek a prosztata rák megelőzésében is.
Gyermekláncfű:
A gyermekláncfű sokak tudatában úgy él, mint gyomnövény és csak kevesen tudják, hogy egy rendkívül sok jótékony hatással rendelkező és évszázadok óta kedvelt gyógynövényről van szó. Vizelethajtó hatásának köszönhetően segíthet a prosztata eredetű panaszok enyhítésében is.
Mezei zsúrló:
A mezei zsúrló amellett, hogy rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, képes hatékonyan enyhíteni a vese a húgyhólyag és az emésztőrendszer problémáit. Vizelethajtó hatásának köszönhetően jó hatással lehet a prosztata eredetű panaszokra is.
Nyírfa:
A nyírfát a legtöbb ember disznövényként ismeri, ám azt kevesen tudják, hogy a növény legtöbb része gyógyhatással rendelkezik. A nyírfalevél kivonata vizelet hajtó hatásának köszönhetően rendkívül jó hatással van a húgyúti panaszokra. A leveléből készített tea enyhítheti a prosztata eredetű panaszokat.
Szabalpálma:
A szabalpálma, más néven fűrészpálma vagy törpepálma termésében található hatóanyagok képesek enyhíteni a prosztata megnagyobbodás kellemetlen tüneteit. Hatékonyságával kapcsolatban már számos klinikai vizsgálatot végezte. Képes egyensúlyban tartani a férfi nemi hormon működését, így elősegítheti a prosztata mirigy méretének a csökkenését. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása szintén egyedülálló.
Ha egy igazán hatékony készítményt szeretne alkalmazni, melyben gyógynövény kivonatok és más összetevők is megtalálhatóak, akkor próbálja ki a HerbaDoctor Liposomax Prostavita nevű készítményét.
A természet patikája hatékony megoldást kínál erre a rendkívül kellemetlen problémára. Ha azonban Ön egy még hatékonyabb és összetettebb megoldást szeretne, akkor a HerbaDoctor Liposomax Prostavita nevű készítménye kitűnő választás az Ön számára. A Liposomax Forte Prostavita egy liposzómás technológiával készült magas vitamin és gyógynövény kivonat tartalmú kimagasló hatékonyságú prosztata védő készítmény. A folyékony formulának és az egyedülálló liposzómás technológiának köszönhetően a teljes hatóanyag képes hasznosulni az Ön szervezetében.


A Liposomax Prosravita tartalmaz többek között tökmag olajat, fűrészpálma kivonatot, csalán gyökér és mezei zsúrló kivonatot.