Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Szarkalábak? Mimikai ráncok? Mit tehetsz ellenük?

Herbadoctor
Szarkalábak? Mimikai ráncok? Mit tehetsz ellenük?

A ráncosodás első jeleit a szemkörnyékünkön tapasztaljuk, a tükörbe nézve az itt megjelenő ráncok láttán fogalmazódik meg először bennünk az a gondolat, hogy eljött az ideje egy ránctalanító krém beszerzésének.

A ránctalanítás nem könnyű dolog, így nem meglepő, hogy számtalan fájdalmasabbnál, fájdalmasabb kezelést találtak már fel a ráncok eltüntetésére. De mi van akkor, ha nem szeretnénk fájdalmas beavatkozással szépülni? A jó hír az, hogy sokat tehetünk azért, hogy késleltessük a ráncosodást, és talán az idő kerekét nem tudjuk visszafordítani, mégis lehet élettel teli, fiatalos a bőrünk.

Tényleg szükségem van külön szemkörnyékápolóra? 

Gyakran a hidratáló krém után, ez az első kozmetikum amit beszerzünk, sőt még a férfiak körében is ez az egyik leggyakoribb termék, ha a bőrápolásról van szó. De valóban szükség van rá?

Ha a tükörbe nézünk, vagy megtapogatjuk a szemkörnyékünk körüli bőrt, érezhetően más a tapintása, és jól látható a különbség az arcbőrünk többi területéhez képest. 

De mi is ez a különbség? 

Ezen a területen sokkal kevesebb faggyút termel a bőrünk, emiatt könnyebben kiszárad, amiből sajnos az következik, hogy itt hamarabb megjelennek a szarkalábak, és a mélyebb ráncok is. Emellett a bőr szerkezete is más a szemünk körül; érezhetően (kb. 4x) vékonyabb, emiatt sokkal érzékenyebb ez a terület, valamint könnyebben elveszti a rugalmasságát, hiszen az elasztikus rostokból és kollagén rostokból is jóval kevesebb van. 

Ezekből a különbségekből adódik az, hogy méltó helye van egy szuper szemkörnyékápolónak a fürdőszoba polcán!

Mire figyelj?

Amikor szemkörnyékápoló választásáról van szó, két fő szempontot kell figyelembe vennünk; az egyik az érzékenység, a másik a ráncosodás. Ezért érdemes olyan terméket választani amely táplálja, és hidratálja a bőrt, valamint serkenti a kollagéntermelés.

Hogyan ápold? A túlzott ráncosodás és megereszkedés elkerülése érdekében fontos, nagyobb figyelmet szentelnünk a szemkörnyék bőrének ápolására. 

6 tipp a szemkörnyék ápolására:

  1. Nagyon gyengédnek kell lenned!

Kerüld a durva mosást, dörzsölést, a bőr húzását. Semmiképpen ne használj arcradírt ezen a területen. 

Hogyan távolítsd el a sminket? Dörzsölés helyett; nagyon óvatos és finom mozdulatokkal vidd fel a sminklemosó krémet a szemeidre, várj pár másodpercet, hogy a lemosó feloldja, majd öblítsd le. Ha vattapamacsra tehető készítményt használsz, mint például micellás vizet, vagy sminklemosó tejet, akkor pár másodpercig tartsd a szemeden az átitatott korongot, és miután kissé feloldotta a sminket, azután óvatosan töröld le, majd öblítsd is le.

  1. Tápláld! Tápláld! Tápláld! 

Ez a terület kifejezetten könnyen szárad, erre különösen figyelj oda télen a hideg szeles időben, illetve nyáron a klíma okozta szárító hatást is megelőzheted egy jó szemkörnyékápoló krémmel. Valamint (évszaktól függetlenül) figyelj nagyon oda a megfelelő fényvédelemre ezen a területen is.

  1. Válasz jól! 

Keres olyan kozmetikumot amely gyengéd, kifejezetten erre a területre lett kifejlesztve, és olyan hatóanyagokkal készült ami támogatja a kollagén termelést, és extra hidratáló, és ránctalanító hatást nyújt. 

  1. Hogyan kend?

Ne húzd, nyúzd a bőrt a szemed körül! Érdemes pöttyöző, tapogató mozdulatokkal felvinni a krémet, a gyűrűs ujjaddal lesz a legkíméletesebb. Krémezés során, a szem alatt; kivűlről haladj befelé, a szem felett; belülről haladj kifelé a fül irányába. Soha ne kend a szempilláid tövéig!

  1. Fontos a megfelelő látás! 

Hiszen ha nem látunk jól, hunyorogni fogunk, és ez nagyban befolyásolni fogja a ráncosodás mértékét. 

  1. Viselj napszemüveget! 

Szintén a hunyorgás elkerülése érdekében, a napsütéses napokon, érdemes odafigyelni a napszemüveg viselésére is.

Mit tudunk ajánlani?

Szemkörnyék ápolásra: A fent leírt elvek alapján kifejlesztett Arany Alma szemránckrémünk, amellett hogy tápláló shea vajban és körömvirág olajban gazdag, olyan különleges ránctalanító hatású alma őssejt kivonattal és 24 karátos aranykolloiddal készül, melyek a kíméletes ápolás mellett, ránctalanító, és bőrfeltöltő hatást is nyújtanak. 

Ha úgy érzed, hogy eljött a rántalanítás ideje, válaszd ezt a könnyű és mégis nagyon gazdag krémet, amely rendkívül gazdaságos 100 ml-s kiszerelésben kapható. 

Ránctalanító arcápolás hoz: Ha szeretnél nagyobb hangsúlyt fektetni az arcápolásra, és igazán hatékonnyá tennéd a mindennapi rutinod, válaszd az Arany Alma szemkörnyékápoló mellé az Arany Alma ránctalanító szérumot. Amely tökéletes kiegészítője, hiszen a magas hyaluronsav és Q10 tartalmával, egymás hatását felerősítve tovább fokozzák a ránctalanító hatást. Ezt a szérumot használd a teljes arc,- nyak,- és dekoltázs bőrének ápolására, és a szemek körüli bőrt pedig kényeztesd a szemránckrémünk használatával.