Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Szívünk védelméért!

Szívünk védelméért!

A szív testünk egyik legfontosabb szerve, hiszen a keringési rendszerünk központi feladatainak ellátása a feladata. Ezért elengedhetetlen a megfelelő vitaminok és ásványi anyagok fogyasztása, amelyekkel megőrizhetjük szívünk egészségét és csökkenthetjük a szívbetegségek kockázatát is.

Ez alkalommal nagyító alá vesszük szívünket, hiszen kiemelt szerepe van egészségünk szempontjából. Olyan vitaminokat és ásványi anyagokat is felsorakoztatunk, amelyek elengedhetetlenek a megfelelő működésének védelme érdekében, de kezdjük először is az étkezéssel! Érdemes jobban szemügyre venni, mit fogyasztunk, hiszen a megfelelő táplálkozás és vitaminok, ásványi anyagok bevitele segíthet csökkenteni a kockázatot, valamint hozzájárulhat az egészséges szív- és érrendszer fenntartásához. 

 

Részesítsük előnyben a növényi eredeti zsiradékot!

Itt nem feltétlenül az olaj vagy a sertészsír felhasználására kell, hogy gondolunk, hanem az olyan telített zsírokban is gazdag termékekre, mint például a zsírosabb tejfölre vagy a tejszínre. Kerüljük ezeket a termékeket vagy válasszunk alacsonyabb zsírtartalmúakat! Ugyanez vonatkozik például a telített zsírokban gazdag kolbászra vagy szalámira is. Válasszunk inkább soványabb felvágottakat!

 

Figyeljünk az ételek elkészítésére!

Ma már szerencsére egyre többen használnak air fryert, amelyben minimális zsiradékkal vagy a nélkül tudjuk elkészíteni sült ételeinket. Ha nincs a háztartásunkban, akkor felejtsük el a bő olajban vagy zsírban sült ételeket és részesítsük előnyben a párolást vagy a sütőzacskót is bátran használhatjuk!

 

Friss zöldségekkel szívünk védelméért!

Vezessünk be olyan alapvető szabályt étkezéseinkbe, mint például, hogy minden alkalommal kerüljön friss zöldség tányérunkra! Ezzel a kis apró változtatással már jelentősen hozzájárultunk szívünk védelméért, hiszen a zöldségek tele vannak vitaminokkal vagy ásványi anyagokkal. Válasszunk hazai, szezonális zöldségeket, keressük fel a környezetünkhöz közeli termelői piacokat!

 

Húsok és a halak

Sajnos hazánkban nem túl jelentős a halfogyasztás, azonban heti több alkalommal is érdemes lenne halat választanunk. A hal elfogyasztásakor nem a panírozott halrudacskákra gondolunk! Részesítsük itt előnyben a hazai vizekben is megtalálható halfajtákat, de ha ódzkodunk tőlük, akkor ma már könnyen tudunk beszerezni tengeri halakat is.

 

Rendszeres testmozgás szívünk egészségéért!

Nem elég étkezésünkre odafigyelni, megfelelő hangsúlyt kell kapnia a rendszeres testmozgásnak is. Nem kell hosszútávfutóknak lennünk, elég, ha hetente 3-4 alkalommal sétálunk a friss levegőn vagy hétvégén az erdőben kirándulunk. A rendszeres mozgással jelentős lépést teszünk szívünk védelme érdekében!

 

Megfelelő vitaminok a szívnek!

Vannak olyan vitaminok, amelyek kimondottan jó hatást gyakorolnak szívünkre. Ilyen például a C-vitamin, amely segíthet csökkenteni a szívbetegségek kockázatát azáltal, hogy védelmet nyújt az érfalakban lévő plakkok ellen. A Herbadoctor kínálatában számtalan formában lehet megtalálni a C-vitamint, így kapszula vagy italpor formájában is, de liposzómás vitaminjaink között is megtalálható a LipoCem.

Az E-vitamin az érrendszeri károsodás megelőzésében segíthet, a magnézium a szívizom működéséhez járul hozzá. A K-vitaminnak a véralvadásban van szerepe, a D-vitamin pedig a kalcium felszívódásához járul hozzá, amely pedig az egészséges csontok elérésében vagy az érrendszer fenntartásában segíthet.

 

A Herbadoctor kínálatában kiemelkedik még a megfelelő szívműködés elérésében a Q-10 Koenzim Kapszula, amely támogathatja a neurodegeneratív rendellenesség, a cukorbetegség, a rák, a szív- és érrendszeri betegség elleni védelmet. Ugyanilyen hatással bírhat a Liposomax Forte Lipo Q10 termékünk is, amelyet lábadozás esetén vagy fokozott fizikai és szellemi munka-, stresszes életmód és kimerültség esetén is bátran használhatjuk. Botanic termékcsaládunkban a galagonya fokhagyma fagöngyöt ajánljuk, amelyben megtalálható három gyógynövény hatásuknál fogva tágíthatják a szív és más szervek véredényeit; erősíthetik a szív összehúzódásait; normalizálhatják mind a magas, mind pedig az alacsony vérnyomást és kedvezően befolyásolhatják a magas pulzusszámot is.

 

Fontos azonban megjegyezni, hogy a vitaminok és ásványi anyagok nem pótolhatják az egészséges életmód többi elemét, például a megfelelő étrendet, a testmozgást és a stresszkezelést. Ezek a tényezők együttesen járulnak hozzá a szív egészségének megőrzéséhez, de mindig fordítsunk kellő figyelmet szívünk védelmére!