Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Tanácsok vírus okozta járványok idejére

Herbadoctor
Tanácsok vírus okozta járványok idejére

Legyen szó bármilyen vírusról, fontos tudni, hogy alapvetően a szervezetünk felkészítésével és a higiéniás alapkövetelmények betartásával tehetünk a legtöbbet ellenük! Összeszedtünk a legfontosabb Herbadoctor vitaminokat, amelyeket Rácz Éva is használ nap mint nap!

Több zöldség és gyümölcs fogyasztása

Lehet nyersen, párolva, sütve, frissen préselve. Naponta legalább 3 csésze zöldség, színesek, kénesek, levelesek, vöröshagyma, lilahagyma, a fokhagyma pedig vírusölő hatású. A Herbadoctor Gránátalma lé koncentrátum egy speciális, kímélő eljárással készült koncentrátum, amely nem tartalmaz tartósítószert, és amelynek bevitelével nem telnek el percek sem, viszont napi 10ml is egy igazi energiabomba szervezetünknek!

Több hal és tengeri herkentyű, alga fogyasztása

A halak és a tengeri herkentyűk sok természetes formában előforduló jódot és szelént tartalmaznak, amelyek nagyon nagy segítséget nyújthatnak a vírusok elpusztításában.

A Herbadoctor Spirulina kapszula spirulinat tartalmaz, amely fokozhatja az immunfunkciókat, serkentheti szervezetünk gyulladáscsökkentő anyagainak a termelését, és ebből következően csökkentheti, illetve megakadályozhatja az allergiás reakciókat.

D-vitamin és K2 vitamin szedése

A D vitamin csökkenti a vírusfertőzések okozta halálozás kockázatot. A legújabb kutatások szerint a D-vitamin serkenti a "veleszületett immunitást” a vírusok és fertőzések ellen. A K2 vitamin segíti a D vitamin felszívódását, valamint segíti a mikro cirkulációt, ezáltal több oxigén juthat el a sejtekig, ami vírusfertőzések idején nem elhanyagolható szempont.

Az emberek nagy része sajnos D vitaminhiányos, normál napi adag kb. 5000 NE lenne, de fertőzések kockázatának idején érdemes megemelni az adagot napi 10.000 NE-re. Ha már fennáll a fertőzés lehetősége, akkor emeljük meg a napi adagot 3 x10.000 NE-re, ez segít az immunrendszerünknek a védekezésben.

A Herbadoctor Liposzómás K2D3 egy speciálisan formulázott, liposzómás-, folyékony étrend kiegészítő készítmény, mely kiemelkedő bio hasznosulással rendelkező D3, K2, A és E-vitamint tartalmaz a hiányállapotok és következményes szövődményeinek megelőzése vagy felszámolása céljából. A napi adag 50 µg D3 vitamint tartalmaz liposzómális formában!

Magnézium fontossága

A Magnézium segíti a D vitamin felszívódását, valamint egyedülálló gyógyító képességgel rendelkezik akut vírusos betegségek esetén. Legjobban transdermális készítményekből szívódik fel. A Herbadoctor Magnézium Spray transzdermális magnéziumot tartalmaz, amely a bőrön keresztül felszívódva azonnal bekerül a véráramba, kikerülve az emésztőrendszert, és rövid időn belül közvetlenül behatol a sejtekbe és ott azonnal hasznosulni tud. Ősi magnézium koncentrátum tartalmának köszönhetően a magnézium összes pozitív élettani hatásával bír.

C-vitamin

A legjobb liposzómás formulában bevinni a C vitamint, illetve bioflavonoidos készítményekből. Szentgyörgyi Albert naponta 8000 mg-ot szedett, hogy kikezelje magát a tüdőgyulladásból. Érdemes vírusfertőzések idején nagy dózisban szedni, egyenletesen elosztva a nap folyamán.

Ehhez ajánljuk a Herbadoctor Liposzómás C-vitamint. Egyetlen üveg LipoCem 50.000 mg liposzómás C-vitamint-, ezenkívül Lenmag olajat, MSM-et, L-arginint és E-vitamint tartalmaz liposzómás formában. A liposzómás formula biztosítja a hatóanyagok szinte tökéletes felszívódását és hasznosulását. A liposzómás összetevők a vékonybélből közvetlenül - és sértetlenül - a vérkeringésbe kerülnek, és a teljes hatóanyagtartalmukat eljuttatják a sejtekhez. A sejthártya és a liposzómális burok egyesül egymással, így a vitaminok egyből a sejtekbe jutnak. Aki a kapszulás C-vitaminokat részesíti előnyben, azoknak a Herbadoctor Bioflavonoidos C-vitamin kapszulát ajánljuk, amely segíthet fenntartani az immunrendszer normális működését. Elősegítheti az egészséges csontokhoz, porcokhoz, fogakhoz, ínyhez és bőrhöz szükséges kollagén képződést, valamint az idegrendszer normál működését. Segíthet csökkenteni a fáradtságot és kimerültséget, miközben sejtszinten hozzájárulhat az egész szervezet oxidatív stressz elleni védelméhez.

Cink

Legkiemelkedőbb szerepe a sejthártya egészségének a fenntartásában van. Cink nélkül a membrán sérülékennyé, és a káros hatásokkal szemben kevésbé ellenállóvá válik, amely a sejt életképességének nagymértékű csökkenését vonja maga után. Immunrendszerünket rendkívüli mértékben támogatja. Ajánlott napi adagja 25 mg. Ha már a fertőzés veszélye fennáll, akkor megemelhetjük napi 3x25 mg-ra.

Egyedülálló formulájának köszönhetően a Herbadoctor Ca-Mg-Zn (Kalcium-Magnézium-Cink) tabletta egy-egy adagja nemcsak kalciumot biztosít, hanem olyan egyéb fontos összetevőket is, mint a magnézium, a réz és a bór.

E-vitamin

Az E-vitamin növeli a szervezetben az O2-szintjét, ez azért is nagyon fontos, mert amikor az oxigén szint csökken, könnyen kaphatunk fertőzést. A Herbadoctor E-vitamin kapszula a betegség utáni felépülésben is óriási segítséget nyújthat, mivel fokozhatja a sejtek regenerációját, így segítheti a legyengült állapot megerősödését.

Mindezeken kívül az alábbiakat ajánljuk még:

Az Ezüstkolloid oldat a hatékonyságát azzal fejti ki, hogy gátolja az egysejtű kórokozók anyagcseréjéért felelős enzimműködést, a vírusok fehérjeburkát pedig károsítja, így azok szaporodásra képtelenné válnak. Az Oregánó olaj a természet antibiotikuma, hiszen csillapíthatja a köhögést, nyugtathatja a gyomrot és a belek izmait, segítheti az emésztést. A Herbadoctor Mecelium, mint alfa és béta-glukán forrás, fertőzéses megbetegedések kivédésére, kezelésének részeként ajánljuk. A Mecelium fő hatóanyaga az AHCC, amely segíthet egészségünk megőrzésében, helyreállításában és immunmodulátorként (immunerősítő, serkentő) működik. Az AHCC stimulálhatja a sejtek által közvetített immunitást az által, hogy aktiválhatja a fehérvérsejteket, főleg a természetes killer sejteket és a makrofágokat, amik direkt támadják meg az abnormális sejteket, a vírus által megtámadott sejteket vagy a külső vírusos és bakteriális kórokozókat, amelyek a szervezetbe jutnak. Állatkísérletek szerint az AHCC segíthet megelőzni az influenzát.

Fontos az is hogy lúgos környezetet tartsunk fenn, amelyet megtehetünk szódabikarbónával és almaecettel is, ez utóbbi esetében fontos, hogy bio-szűretlen legyen! A vírusok lúgosabb környezetben nehezebben tudnak szaporodni, mivel az életképességük függ a szervezet ph-jától.

Ne felejtkezzünk meg azokról az alapvető teendőkről sem, amelyeket mindennapi életünkben is alkalmaznunk kell:

Elegendő alvás, amely naponta 7-8 órát jelent. Az alváshiány például eleve gyengíti immunrendszerünket!
Gyakori, alapos kézmosás!
Kerüljük a zsúfolt helyeket!