Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Védd a bőröd a hideg ellen!

Herbadoctor
Védd a bőröd a hideg ellen!

Lehet, hogy még vannak akik azt gondolják, hogy az arcápolás „holmi úri mulatság”, de valójában a bőrünk is egy szerv, aminek védelmére ugyanúgy szükség van, mint ahogy az immunrendszerünk támogatására, különösen télen.

Azt hogy a bőrnek valóban extra védelemre van szüksége a téli időszakban, jól mutatja az olyan bőrbetegségek tüneteinek felerősödése; mint például az ekcéma, ami télen sokkal fájdalmasabb, viszket, és kipirosodik, valamint a rozácea, amely szinte lángol a fagyos idő hatására.

Milyen termékek kerüljenek a fürdőszoba polcára, hogy garantált legyen a bőrszárazság elleni védelem?

Már az őszi hűvös szél is bőven elég indokot add arra, hogy a napi arcápolási rutint kissé átgondoljuk, és elkezdjünk olyan termékeket be szerezni, amelyek gazdagabb táplálást, védelmet és gyors regenerálást biztosítanak a bőrnek. Az ilyen típusú kozmetikumokkal, felkészíthetjük a bőrünket a téli mínuszok ellen, és megakadályozhatjuk a repedező szárazság, a fájó pirosság, és akár a téli ekcéma kialakulását is. 

Kezd a tisztítással!

Télen érdemes egy olyan arctisztítót beszerezni amely krémes, vagy nagyon enyhén habzó. Ezáltal sokkal kíméletesebben tisztít, és „nem bántja” a bőr védőrétegét, vagyis csak a napi szennyeződést távolítja el, nyugalomba hagyva a bőr saját, természetes védő és hidratáló elemeit. Ennek megfelelően alakítottuk ki a CeraCICA mosakodókrémet, amely szuper választás arcra, és testre is egyaránt. Extra kíméletes, és ceramid tartalmának köszönhetően már a tisztítás során segíti a védőréteg erősítését. 

Kenjük, de mivel?

Nézzük meg, mik azok a hatóanyagok amikre érdemes felkapni a fejünket, ha a téli arcápolásról van szó. 

Ceramid:

Ez az egyik legfontosabb hatóanyag a barrier erősítésére, hiszen a bőr természetes védőrétegének kb. 50% -át ceramidok alkotják. Ha a bőr ceramid tartalma csökken, kialakul az érzékenység. Keressünk olyan kozmetikumot amelynek magas a ceramid tartalma (1-5%), és egyszerre több ceramid típust is tartalmaz, ilyen például a ceramid complex hatóanyag amelyben; ceramide NP, ceramide AP, és  ceramide EOP is található. Ezt a típusú hatóanyagot extra magas százalékban (5% -ban) tartalmazza, a Herbadoctor CeraCICA nappali széruma.

Centella kivonat (CICA): 

A centella bizonyított sebgyógyító, és gyulladáscsökkentő hatásával segíthet a fagyos téli napokon. Az időjárás okozta, akár láthatatlan bőrsérüléseknek regenerálására szuper alkalom az éjszakai bőrápolás. Ezért érdemes olyan éjszakai arcápolókat keresni, amelyeknek magas a CICA tartalma. Ilyen például a CeraCICA olajos éjszakai szérum, amely amellett, hogy a Centella olajos kivonatából készül, ceramidot, bisabololt, E-vitamint, és lanolint is tartalmaz. 

Shea vaj: 

A sheavaj már csak önmagában is nagyon jó alapanyag a téli időszakra, hiszen kivételes bőrpuhító hatással bír. Krémbe foglalva, értékes hatóanyagokkal párosítva, tökéletes táplálást és hidratálást nyújt a bőrnek. Hiszen olyan hatóanyagokban gazdag, mint a gyulladáscsökkentő allantoin, és az antioxidánsban gazdag A-, E- és F-vitamin. Érdemes kipróbálni a sheavajjal dúsított Herbadoctor CeraCICA krémet, amelyet felkenve, jól érezhető a sheavaj tápláló hatása. 

Hogyan nyújts extra ápolást?

Használj olajat! 

A téli arcápolás leginkább abban tér el, például egy nyári arcápolástól, hogy ilyenkor a gazdagabb krémekre esik a választásunk, és előszeretettel használunk olajos szérumokat. Télen nem csak este, de reggel is használhatunk olajokat. Reggelre érdemesebb egy olyan könnyű és gyorsan beszívódó terméket választani mint a Szépítő rózsa esszencia, amely málnamagolajjal, csipkebogyó olajjal, és gránátalmamag olajjal segíti a nappali bőrvédelmét. Estére jó választás a Kék herba esszencia, amely olyan gyulladáscsökkentő olajokban gazdag; mint a kék kamilla,- cickafark,- borágó,- és feketeribizli olaj. 

HERBADOCTOR OKOS: A tél együtt jár a gyakoribb orrfújással, ezért a kipirosodott orrtőnek a kezelésére, érdemes olyan olajat, vagy balzsamot tartani a táskánkban, amely nem tartalmaz vizes összetevőt, ezáltal nem csíp (míg egy vizes krém igen). Erre jó választás a Ceracica éjszakai olajos széruma, vagy a különösen értékes CBD regeneráló balzsamunk.

Hidratálj! 

Télen nem csak a kinti hideg, de a benti fűtött levegő is szárítja a bőrt. Ezért extra hidratálásra van szükség, a vízhiányos bőr kezelésére és megelőzésére. Erre válasszunk hyaluronsavban gazdag szérumot, amely mélyreható hidratálást biztosít a bőrnek. Ha fontos számodra az arcbőröd „minősége”, mindenképpen érdemes kiegészíteni a téli rutinod egy hidratáló szérummal.

Télen nagyobb törődést igényel a bőrünk. Figyeld a bőröd jelzéseit, és előzd meg a kínzó bőrszárazság tüneteit!