Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Visszér kialakulásának okai

Visszér kialakulásának okai

Tombol a nyár és ez sajnos a visszérnek sem kedvez, úgyhogy egyre többen jelentkeznek nálunk is a problémával. Mi pedig alaposan körbejártuk a visszérrel kapcsolatos témakört, a kialakulásának okait, miért kellemetlenebb a nyári hőségben és kitérünk arra is, hogyan segíthetünk a problémán.

Kezdjük az alapoknál: a visszér egy gyakori egészségügyi probléma, amely elsősorban az alsó végtagokat érinti. A kialakulása nem csak esztétikai kérdés, hanem komoly egészségügyi következményekkel is járhat, de nézzük meg először is, hogy milyen okai vannak a visszér kialakulásának! A visszerek alapvetően akkor alakulnak ki, amikor a vénák falai meggyengülnek, és a véráramlás zavara következtében a vénák kitágulnak. A következő tényezők játszanak szerepet a visszér kialakulásában:

 

  1. Genetikai hajlam

Az öröklött tényezők jelentős szerepet játszanak a visszér kialakulásában. Ha a családodban előfordult már visszér, akkor nagyobb eséllyel alakul ki nálad is.

 

  1. Mozgásszegény életmód

A hosszan tartó álló vagy ülő helyzet megnövelheti a vénákra nehezedő nyomást, ami elősegítheti a visszerek kialakulását. A mozgásszegény életmód és az elhízás szintén növelhetik a visszér kialakulásának kockázatát.

 

  1. Hormonális változások

A hormonális változások, például a terhesség, a menopauza, illetve a fogamzásgátló tabletták szedése, befolyásolhatják a vénák falainak rugalmasságát, ami visszerek kialakulásához vezethet.

 

  1. Kor

Az életkor előrehaladtával a vénák falai gyengülnek, ami hozzájárulhat a visszér kialakulásához.

 

  1. Sérülések és betegségek

Bizonyos sérülések vagy betegségek, mint például a trombózis, akadályozhatják a vér áramlását a vénákban, ami visszerek kialakulásához vezethet.



MEGELŐZÉSI LEHETŐSÉGEK

Bár a genetikai tényezőket nem tudjuk befolyásolni, számos lépést tehetünk a visszerek kialakulásának megelőzése érdekében.

 

  1. Rendszeres testmozgás

A rendszeres testmozgás, különösen a lábizmokat erősítő gyakorlatok, mint például a séta, a futás, a kerékpározás és az úszás, javíthatják a vérkeringést és csökkenthetik a vénákra nehezedő nyomást.

 

  1. Egészséges táplálkozás

A rostban gazdag étrend segíthet elkerülni a székrekedést, ami növelheti a hasüregi nyomást és elősegítheti a visszerek kialakulását. A megfelelő folyadékbevitel szintén fontos a keringés támogatásához.

 

  1. Testsúly kontrollálása

Az ideális testsúly megtartása csökkentheti a lábakra nehezedő nyomást, és ezáltal csökkentheti a visszerek kialakulásának kockázatát is.

 

  1. Kényelmes ruházat viselése

Kerüljük a túl szoros ruházatot és cipőt, amelyek gátolhatják a vérkeringést.

 

  1. Változatos testhelyzetek

Próbáljunk meg rendszeresen mozogni, hogy javítsuk a vérkeringést. Ha ülőmunkát végzünk, időnként tartsunk szünetet és mozgassuk meg a lábainkat.

 

Ha már kialakult a visszér, számos kezelési lehetőség áll rendelkezésre, hogy csökkentsük a tüneteket és javítsuk az életminőséget. Változtathatunk életmódunkon a fent leírtak szerint, alkalmazhatunk készítményeket, mint például a Herbadoctor Venofitt gyógyfüves visszér csomagját, amelyben balzsam, spray és olaj is van. A Herbadoctor Venofitt gyógyfüves visszér csomag speciális gyógynövényes formulákból áll, amely kizárólag természetes összetevőket tartalmaz. Gyógynövényes hatóanyagai által használható a visszeres problémák megelőzésére, jótékony hatást gyakorolhatnak a vénák és a nyirokrendszer minőségére és működésére is. Különleges alapanyagai között megtalálható a fekete nadálytő, ginko biloba, cickafark, vadgesztenye, szegfűszeg, bojtorján gyökér, citromfű és a levendula is. Mentolt is tartalmaz, ezáltal intenzív hűsítő hatású, mely csökkentheti a visszerekhez és a vénákhoz kapcsolódó problémákat, a duzzadt, nehéz és fáradt lábak érzését. 

 

A visszér kialakulása több tényező együttes hatásának eredménye, beleértve a genetikai hajlamot, a mozgásszegény életmódot, a hormonális változásokat és az életkort. Bár a genetikai tényezőkön nem tudunk változtatni, számos lépést tehetünk a visszerek megelőzése érdekében.