Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Vitaminokkal a nyári hőség ellen

Herbadoctor
Vitaminokkal a nyári hőség ellen

A hőség a szervezetüket is megterheli és a szakemberek folyamatosan felhívják a figyelmünket a megfelelő folyadékbevitel fontosságára, azonban a nyári melegben szükség van a vitaminpótlásra is. A Nap hatására szinte fürdőzünk a D-vitaminban, így a szervezetnek leginkább A-, C-, E-, és B-vitaminra van ilyenkor szüksége.

Védekezzünk vitaminokkal a Nap káros sugarai ellen!

Vannak, akik szeretnek hosszabb ideig a napon tartózkodni, ez számos következménnyel járhat, mint a bőrkárosodás, bőrkiütések, hőguta. A fényvédő rendszeres használata mellett az A-,és E-vitamin segíthet a bőrt ellenállóbbá tenni a nap káros sugaraival szemben. Az A-vitamin segíthet az egészséges csontok, lágyszövetek és egészséges bőr fenntartásában, így az egyik legjobb kiegészítő lehet nyáron. Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, ami azt jelenti, hogy könnyen áthatol a bőrsejtek membránjain – így egy kis extra védelmet nyújthat a napsugárzás ellen. Természetesen ne hagyatkozzunk csak a napi vitaminadagokra – sok fényvédőre és árnyékra is szükség van.

Azok számára, akik napallergiával küzdenek, különös odafigyeléssel kell lenniük bőrük védelmére a napsugarakkal szemben. A fényvédő létfontosságú az ő esetükben, azonban sokan nem tudják, hogy belsőleg alkalmazható vitamin készítményekkel is megelőzhetőek a kellemetlen kiütések. Az A-, és E-vitamin mellett érdemes a béta-karotin tartalmú BOTANIC Sárgabarackmagolaj kapszula fogyasztása, mely ellenállóbbá teheti a bőrt az UV-sugárzással szemben. Azonban, ha már a külső tünetek, kiütések formájában megjelentek a CBD Derma Spray vagy CBD Derma krém segíthet enyhíteni a kellemetlen, viszkető, kipirosodó kiütéseket. Nem csak napallergiára hajlamos bőrre ajánlott a készítmények használata, mindenki számára enyhítheti a napégés okozta tüneteket is.

 

Elegendő a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása a megfelelő vitamin bevitelhez? Mit tehetünk még?

 

A szezonális zöldségekkel és gyümölcsökkel könnyen hozzájárulhatunk a megfelelő napi vitaminbevitelhez, azonban érdemes étrend-kiegészítőkkel is pótolni a szükséges vitaminokat.

Miért szükséges?  A nyári időszakban jellemzően jobban elkerülnek minket a betegségek, azonban a hőség megterheli a szervezetet és a vitaminok az izzadással is távozhatnak a szervezetből. A megfázás elkerülésére, energizálásra, anyagcsere folyamatok segítésére, a haj és bőr támogatására, védelmének érdekében szükséges a megfelelő vitaminok pótlása.

Mint már fentebb említettük, az A-,és E-vitaminok fogyasztása fokozottan ajánlott a nyári időszakban, hiszen ellenállóbbá tehetik a bőrt a nap káros sugaraival szemben. Emellett az A-vitamin a csontok, fogak és a szem egészségéhez is hozzájárulhat. Az E-vitamin leginkább sejtvédő tulajdonságairól ismert, ugyanakkor növelheti a fizikai erőnlétet, energizáló hatással is lehet a szervezetre.

A C-vitamin a szervezet számára az egyik legfontosabb vitamin forrás, számos élettani folyamathoz hozzájárulhat, mint az általános immunvédelem, csontok, fogak egészsége, hiszen segít a kalcium felszívódásában. Nyáron különösen hasznos a C-vitamin, ugyanis szabályozhatja a verejtékmirigyek megfelelő működését, így a vitaminok kevésbé távozhatnak a szervezetből.

A B-vitaminok összessége komplexen hathat az egész szervezetre, mint az energiaszint szabályozása, stressz oldás, valamint fontos kiemelni, hogy a B6-vitamin fogyasztása segíthet enyhíteni a bőrkiütések okozta viszketést és kipirosodást. A hatékony B-vitamin fogyasztás érdekében a legjobb olyan étrend-kiegészítő készítményt alkalmazni, mint a Liposomax Forte B-komplex készítmény, melyben a szervezet számára szükséges B-vitaminok együttesen megtalálhatóak.

 

Te tudod már melyik termékünket választod a megfelelő vitaminpótlásra?