Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Vitaminokkal a tavaszi fáradtság ellen!

Herbadoctor
Vitaminokkal a tavaszi fáradtság ellen!

Korábban már írtunk arról, milyen okok vezethetnek a tavaszi fáradtság állapotához, illetve nagyító alá vettük, hogy mit is tehetünk ellene! Nézzük most meg, milyen vitaminok segíthetnek abban, hogy leküzdjük a tavaszi fáradtságot! A tavaszi fáradtság egy olyan jelenség, amely sok ember számára ismerős, és általában a tavasz elején tapasztalható.

Vagyis pontosan március környékén szoktuk tapasztalni, amikor már néha kisüt a nap, nincsenek szürke nappalok és a fagy is lassan búcsút int. Sok mindent tehetünk azért, hogy elkerüljük az ólmos fáradtság érzetét, amelyek közül az egyik, ha megfelelő minőségű és mennyiségű vitamint fogyasztunk!

D-VITAMIN

Az emberek többsége az időjárás változása miatt a tavasz beálltával kevesebb időt tölt a szabadban, így a D-vitamin szintjük csökkenhet. A D-vitamin hiánya pedig összefüggésbe hozható a fáradtság és az energiahiány érzésével egyaránt! Így érdemes olyan minőségi D-vitamint bevinni szervezetünkbe, mint amilyen a Herbadoctor Liposomax Forte Lipo- K2-D3 vitaminja, amely kiemelkedő biohasznosulással rendelkező, liposzómás formában tartalmazza a megfelelő arányú D3, K2, A és E-vitamint. Így könnyedén pótolhatóak ezek, a szervezet kiegyensúlyozott működése számára nélkülözhetetlen hatóanyagok, és elkerülhetőek a hiányállapotok, illetve a rossz immunállapotból adódó megbetegedések. Ha pedig a kapszula formát részesítjük előnybe, akkor a D-vitamin kapszula 2000 IU-t ajánljuk.

B-VITAMINOK

A B-vitaminok – különösen a B12 és a B6 vitaminok – segíthetnek az energia termelésében is. A B-vitaminok segíthetik a testünk szénhidrátokból, fehérjékből és zsírokból történő energiatermelését. Az orvosok általában azt javasolják, hogy minél több olyan ételt fogyasszunk, amely B-vitaminokban gazdag, például húst, halat, tojást, dióféléket és magvakat. Ha pedig folyékony formában vinnénk be, akkor a Liposomax forte B-komplex kiváló választás, hiszen olyan, a szervezet számára fontos B-vitaminokat tartalmaz, melyek széleskörűen támogathatják a szervezetet. A B1 vitamin hatással van az energiatermeléshez, valamint támogatja az idegrendszert, a pszichét és a szívet. A B12 vitamin segít megőrizni a vörösvértestek, a nyálkahártya és a bőr egészségét, valamint támogatja az éles látást. A B3 vitamin csökkenti a fáradtságot és a kimerültséget, részt vesz az energiatermelés folyamatában. A B5 vitamin hozzájárul a megfelelő növekedéshez, az idegrendszer egészséges működéséhez. A B6 vitamin hozzájárul a mikro-tápanyagok anyacseréjéhez és segít megőrizni a haj, a bőr és a nyálkahártya egészségét. A B9 vitamin hatással van a vérképzésre, támogatja az immunrendszert. A B12 vitamin a sejtosztódásban és a vörösvérsejt-termelésben játszik szerepet.

C-VITAMIN

A C-vitamin segíthet a stressz hatásainak kezelésében, amelyek fáradtsághoz és kimerültséghez vezethetnek. A C-vitamin emellett fontos antioxidáns, amely segíti az immunrendszer működését. A Herbadoctor kínálatában számos C-vitamin forrás áll rendelkezésre, hiszen a Liposomax Forte LipoCem termékünk egyetlen üvegében 100.000 mg C-vitamint tartalmaz, liposzómás formában. Ezen felül lenmagolaj, MSM, L-arginin és E-vitamin került még a kiváló felszívódású készítménybe, amely így komplex módon támogatja a szervezet védekezőképességét és egészséges, harmonikus működését. A C-vitamin italporunk három szuper ízben is elérhető és tartalmaz pluszban cinket és D3 vitamint is, ha pedig valaki a hagyományos kapszulás vitamint részesíti előnyben, akkor az is elérhető C-vitamin 1000 mg tabletta néven.

VAS

A vas segíthet abban, hogy az oxigén eljusson a test szöveteibe, ami növelheti az energiaszintet. A vas szintjének megemelése a vérszegénység kialakulásának kockázatát is csökkentheti. Az orvosok általában azt javasolják, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amelyek vasban gazdagok, például babot, spenótot és szárított gyümölcsöket. A Botanic Laktoferrin – szerves vas komplex kapszulánk segíthet a szervezet számára megfelelő mennyiségű vashoz jutni. A kapszula komplex hatásait tekintve antibakteriális, antivirális, gyulladásgátló, rákellenes lehet. A cékla, feketeribizli, csalán és csipkehús tartalmának köszönhetően kiváló vitamin, antioxidáns forrás, mely segíthet a vérképzésben, vesebántalmak, szív-és érrendszeri megbetegedések esetén.

A fentiek a legfontosabb vitaminok, amelyeknek szinten tartása elengedhetetlen, és amelyek hiánya eredményezheti a tavaszi fáradtság érzetét! Fontos azonban megjegyezni, hogy a vitaminok és ásványi anyagok kiegészítik az egészséges étrendet és életmódot, de nem helyettesítik azt!