Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Miért fáj hidegben jobban az ízület? Még nem késő felkészülnöd a télre!

Herbadoctor
Miért fáj hidegben jobban az ízület? Még nem késő felkészülnöd a télre!

Mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse – ha nem éppen saját maga az – aki tapasztalta már, hogy a hűvösebb, nyirkosabb időjárás megérkeztével az ízületek is elkezdenek fájni. Most nagyító alá vesszük a valódi okokat!

„Fáj a derekam, ha jön a hideg.” „Nem hajlik annyira a térdem a nyirkos időben”. Ezekkel a mondatokkal biztosan mindenki találkozott már, de az már kevésbé egyértelmű, miért is lehet hatással az őszi/téli időjárás az ilyen panaszokra. Fontos azonban leszögeznünk, hogy mai napig kutatják a valódi okokat, azonban több elmélet is született már, amelyeket sorba veszünk.

Sokan úgy vélekednek, hogy ízületekre egyértelműen a légnyomásbeli változások vannak hatással. Vagyis, a légköri nyomás csökkenésével az inak, izmok és a környező szövetek kitágulása figyelhető meg, a testünkön belüli szűk helyek miatt ez pedig fájdalmakat okozhat. Természetesen, ha ízületi gyulladásban vagy krónikus ízületi fájdalomban szenved valaki, a légköri nyomások változásával bekövetkező testi változás komolyabb fájdalommal is járhat. 

Másik lehetséges elmélet szerint a hideg időjárással együtt járhat az izmok merevsége is, amely sokszor megnehezíti a mozgásunkat. Ez pedig ahhoz vezet, hogy sokszor nagyobb és több fájdalmat is érzékelhetünk ízületeinkben.

A hideg időben az ízületben megtalálható ízületi folyadék is megvastagodhat, amelynek hatására úgymond kevesebb kenőanyag jut az ízületek mozgatásakor, így nagyobb fájdalommal is járhat. 

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a hideg időjárás beálltával sokan inkább otthon maradnak a meleg lakásban, így kevesebbet mozognak. Ha csak azt vesszük figyelembe, hogy ilyenkor lényegesen lecsökkennek a kerti munkák, akkor valóban igaz, hogy ősszel és télen kevesebbet mozgunk. Ez pedig súlyosbíthatja az ízületi fájdalmat az ízületi gyulladásban vagy más ízületi betegségekben szenvedőknél egyaránt.

Ha pedig kevesebbet mozgunk, akkor pedig gyorsabban jönnek fel a plusz kilogrammok is, ami ugyancsak megterhelő lehet az ízületeinknek, vagyis ez is hozzájárulhat ahhoz átvitt értelemben is, hogy a hideg időjárással együtt megjelennek az ízületi fájdalmak is.

A nyirkos, szürkébb, „szomorkásabb” időjárás pedig a mentális állapotunkra is hatással van, ez pedig kedvtelenné tesz bennünket, depressziósabbak vagyunk, könnyebben bezárkózunk a lakásunk/házunk falai közé. Ha pedig hajlamosak vagyunk a depresszióra, tudat alatt ez is felerősítheti a fájdalom érzetünket. 

Ha a fentiek közül bármelyik elméletet is magunkénak érezzük, akkor gyakorlatilag már meg is van az oka annak, hogy a hidegebb időjárással együtt miért növekedhetnek meg az ízületi fájdalmak.

Szerencsére a természet mindig tartogat számunkra egy-egy „mentőövet”. Ilyen például a Herbadoctor Arany Menta Extragél, amely egy különleges és egyedülálló, frissítő gél, amely gyorsan és hatékonyan csökkenti a fájdalmat és gyulladást, emellett regenerálja az izmokat és ízületeket, mozgásszervi panaszok esetén. A lágyan hidratáló, hűsítő gélbe rejtett 24 karátos arany részecskék aktivizálják és táplálják a sejteket, a bőrbe mélyen behatolva csökkentik a gyulladást és a fájdalmakat, serkentik a keringést és támogatják az ízületek fiatalos mozgékonyságát. A termékben található rézoldat bőrfiatalító és kötőszövet erősítő hatása mellett nem csak az izmokat, de a porcokat és csontokat is regenerálhatja, és gyorsítja a gyógyulást. Az Extragélben található gyógynövények felfrissítik és hidratálják a bőrt, élénkítik a vér- és nyirokkeringést, méregtelenítenek és jelentősen csökkentik a fájdalmat. A maximális gyulladáscsökkentésről a szegfűszeg, a babérolaj, a kurkuma és a természetes szalicilforrásként jól ismert fűzfakéreg kivonata gondoskodik.

Viszont nemcsak a problémára helyezzük a fókuszt, hanem a Herbadoctor egyből a megoldáson is gondolkozik! Így összeállítottunk egy cikket azzal kapcsolatban is, milyen hétköznapi dolgokkal tudjuk enyhíteni az ízületi fájdalmakat!

Olvasd el ezt a cikkünket is: Hogyan kerüld el az ízületi fájdalmakat? 5+1 tuti tipp az ízületi fájdalmak megelőzésére!