Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Mit árul el rólunk a külsőnk?

Mit árul el rólunk a külsőnk?

Szögezzük le az elején, hogy most nem a külsőségekről fogunk írni, hanem arról, hogy mennyi mindent árul el a külsőnk egészségünkről. Nézzük sorba, hogy első látásra miről is árulkodhat a külsőnk!

Ha valaki ránk néz, és jobban szemügyre veszi testalkatunkat, bőrünket, hajunkat, akkor lényegében jó eséllyel teljes képet kaphat életmódunkról, egészségi állapotunkról, de akár még a táplálkozási szokásainkról is! Ha bőrünk, hajunk és körmünk egészséges, akkor minden bizonnyal megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokat juttatunk be szervezetünkbe és egészséges életmódot is folytatunk.

Ha azonban azt tapasztaljuk, hogy valakinek száraz a bőre vagy akár élettelen, akkor valószínűleg tápanyaghiányról vagy más egészségügyi problémáról is be tudnánk számolni. Ugyanezt állapíthatjuk meg, ha valakinek erősen hullik a haja, vagy ha nagyon töredezettek a körmei. Mindezek jelenthetik azt is, hogy kollagén szintünk alacsonyabb a szükségesnél. A kollagén ugyanis olyan fehérje, amely alapvető fontosságú mind az egészséges bőr, mind a haj vagy a körmök és még az ízületek szempontjából is. Szoktuk azt is mondani, hogy „A szervezet ragasztója”, amely a bőrünk valamint az ízületeink természetes anyaga is. Sajnos azonban évről-évre csökkenhet a mennyisége a szervezetünkbe, ezért érdemes kiemelt figyelmet szentelni arra, hogy külső forrásból is nyerjünk.

Ha szervezetünkben kevés a kollagén, akkor az megmutatkozhat bőrünkön, hajunkon valamint körmeinken is:

  • ha alacsony a kollagén szintünk, akkor legtöbbször onnan vehetjük észre, hogy bőrünkön ráncok és finom vonalak alakulnak ki és még a rugalmassága is eltűnik;
  • a kollagén hiánya hajunkon is megmutatkozik, hiszen hullik, száraz és töredezetté válhat;
  • körmeinket pedig gyengébbé teszi, amelynek köszönhetően törékennyé és töredezővé is válhatnak.

Ha a fenti tüneteket vesszük észre magunkon, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy külső forrásból vigyük be szervezetünkbe a megfelelő mennyiségű és minőségű kollagént! Választhatunk természetes úton is kollagén forrást, amely megtalálható a csontlevesben, húsokban, halakban is, de érdemes biztos forrásra támaszkodnunk. 

 

A Herbadoctor FIT&BEAUTY COLLAGEN italpora például nemcsak kollagént, hanem hialuronsavat és hozzáadott C-vitamint is tartalmaz. Mindezeknek köszönhetően pedig a készítmény hozzájárulhat a csontok, porcok, íny és fogak normál állapotának fenntartásához, valamint a haj, bőr és a köröm szépségének és egészségének megőrzéséhez is. Két szuper ízben, japán cseresznye ízben valamint maracuja ízben is elérhető a Herbadoctornál. És mikor érdemes még a FIT&BEAUTY COLLAGEN italport választanunk?

  • csontok, porcok és ínak egészségének megőrzésében és annak elősegítésében segíthet
  • a bőr, haj, köröm szépségének és egészségének megőrzését elősegítheti
  • bőr rugalmasságának és feszességének megőrzését segítheti
  • hozzáhárulhat a kötőszövetek rugalmasságának és megfelelő állapotának fenntartásában
  • ízületi fájdalmak esetén is segíthet
  • segíthet az aktív sport utáni gyorsabb regenerálódásban
  • segíthet szivárgó bélszindróma esetén
  • általános egészségmegőrző hatású lehet.

 

Nem is gondolnánk, hogy mennyi mindenre fény derülhet a külső alapján, de természetesen mi is azt valljuk, hogy a külső nem minden! Viszont érdemes figyelnünk szervezetünk jelzéseire is, hiszen legtöbbször tápanyaghiányra vagy akár komolyabb egészségügyi problémára is utalhatnak az apró jelzések.