Kérdése van? Bátran hívjon minket! +36 20 2527902
   

Blog

Öt ok, amiért fontos a vas az emberi szervezet számára!

Herbadoctor
Öt ok, amiért fontos a vas az emberi szervezet számára!

A vas az egyik legfontosabb ásványi anyag az emberi szervezet számára, amelynek számos kulcsfontosságú szerepe van, amelyek közül kiemelkedik az oxigén szállítása a testünkben a vörösvértesteken keresztül. De nézzük melyik a legfontosabb öt indok, ami miatt kiemelt figyelmet kell szentelni a vasra!

OXIGÉNSZÁLLÍTÁS

A vas elengedhetetlen a vörösvérsejtek megfelelő működéséhez, amelyek a testünkben az oxigén szállításáért felelősek. A vas nélkül a vörösvértestek nem tudják hatékonyan szállítani az oxigént az egész testbe, ami az oxigénhiány okozta szövetkárosodást eredményezhet.

ENERGIATERMELÉS

A vas a sejteken belüli energiatermelésben kiemelt szerepet játszik, amely pedig elengedhetetlen a testünk megfelelő működéséhez.

IMMUNRENDSZER

A vas szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében, amely védelmet nyújt a fertőzésekkel szemben. A vas hiánya gyengítheti az immunrendszert és növelheti a fertőzések kockázatát.

FEJLŐDÉS

A vas fontos szerepet játszik a sejtek növekedésében és fejlődésében, különösen a gyermekek számára, akiknek növekedési fázisban lévő szervezeteiknek fokozott vasigényük van.

MENTÁLIS EGÉSZSÉG

Az agy és az idegrendszer megfelelő működéséhez szükség van a megfelelő mennyiségű vasra. A vas hiánya azonban szerepet játszhat a mentális egészség problémáiban, például a szorongásban és a depresszióban.

A fentiekből egyértelműen látszik, hogy a vas kulcsfontosságú szerepet játszik az emberi szervezet számára, és biztosítanunk kell, hogy elegendő mennyiségű vasat tartalmazó ételeket fogyasszunk. Ha pedig nem tudunk megfelelő mennyiségű vasat bevinni szervezetünkbe, akkor érdemes étrendkiegészítőket szednünk. A legfontosabb, mint minden étrend kiegészítő és vitamin esetében, hogy megfelelő minőségű és mennyiségűt válasszunk! A Herbadoctor GRÁNÁTALMA koncentrátum bőségesen tartalmaz vasat, ezért vérszegénység esetén is alkalmazható és ezen kívül energiával láthatja el a szervezetet. Korábban már írtunk a gránátalma jótékony hatásáról, amelyet itt elolvashatsz. A másik ajánlott termék a BOTANIC LAKTOFERRIN - SZERVES VAS KOMPLEX KAPSZULA segíthet a szervezet számára megfelelő mennyiségű vashoz jutni. A kapszula komplex hatásait tekintve antibakteriális, antivirális, gyulladás gátló, rákellenes lehet. A cékla, feketeribizli, csalán és csipkehús tartalmának köszönhetően kiváló vitamin, antioxidáns forrás, mely segíthet a vérképzésben, vesebántalmak, szív-és érrendszeri megbetegedések esetén.